G4Media.ro

Licitația pentru modernizarea portalului ANAF va avea loc la începutul lui 2022/…

Licitația pentru modernizarea portalului ANAF va avea loc la începutul lui 2022/ Proiectul, de aproape 5 milioane de euro, susținut cu bani europeni

Licitaţia pentru achiziţia serviciilor privind realizarea unei analize generale a sistemului informatic actual şi definirea în detaliu a cerinţelor aferente adoptării noului cadru procedural şi informaţional (infrastructura IT) în vederea dezvoltării portalului ANAF pentru îmbunătăţirea interacţiunii cetăţenilor şi mediului de afaceri va fi lansată la începutul anului viitor.

Potrivit paginii de Facebook a Ministerului Finanţelor, proiectul este finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA) iar printre obiective se află optimizarea şi simplificarea serviciilor aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale şi plăţii taxelor oferite în cadrul Spaţiului Privat Virtual (SPV) prin portalul ANAF.

Totodată, proiectul îşi propune modernizarea portalului ANAF şi a Spaţiului Privat Virtual (SPV) pentru asigurarea unei înalte disponibilităţi a serviciilor electronice disponibile în SPV, extinderea gamei de servicii oferite în sistem electronic prin SPV şi extinderea disponibilităţii serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea variantelor portalului ANAF adaptate la dispozitive de tip smartphone şi tabletă. Pe de altă parte, proiectul prevede formarea/instruirea pentru îmbunătăţirea abilităţilor şi cunoştinţelor personalului MFP.

Proiectul conţine şi măsuri de simplificare administrativă prevăzute a fi implementate, printre care un acces facil şi imediat către servicii publice care să fie disponibile non-stop şi accesibile din orice loc, independent de tipul de dispozitiv folosit, PC/laptop sau dispozitive (telefoane, tablete) mobile.

„La ora actuală portalul ANAF este utilizat de către circa un milion de persoane fizice şi societăţi care depun declaraţii, circa 15.000 de instituţii de stat şi circa 30.000 de utilizatori interni MFP care accesează sute de aplicaţii. Portalul ANAF existent este bazat pe tehnologii relativ învechite şi greu de utilizat şi administrat de către personalul MFP şi al instituţiilor din subordine, prezentând în mod repetat perioade de nefuncţionare. Costurile generale de întreţinere sunt extrem de ridicate raportat la activităţile pe care le acoperă. Activitatea MFP şi a instituţiilor din subordine este influenţată negativ, instituţia fiind în imposibilitatea de a-şi desfăşura eficient activitatea din cauza deselor întreruperi intervenite în funcţionarea Portalului. În acelaşi timp, având în vedere avansul tehnologic şi accesibilitatea la facilităţile oferite de acesta, există din ce în ce mai mulţi beneficiari care ar dori să acceseze serviciile MFP/ANAF de pe dispozitive mobile”, precizează Ministerul Finanţelor.

Printre beneficiarii proiectului sunt 3 milioane de cetăţeni şi societăţi comerciale, circa 20.000 de instituţii publice şi entităţi private şi aproximativ 30.000 de utilizatorii interni MFP şi ai instituţiilor din subordine.

„Prin soluţia implementată se urmăreşte reducerea poverii administrative pentru cetăţeni şi mediul de afaceri prin reducerea duratei de obţinere de către beneficiari a documentelor solicitate de la 5-7 zile lucrătoare de la solicitare şi două drumuri la ghişeu, la 1 zi lucrătoare fără deplasare la ghişeu”, subliniază sursa citată.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, iar valoarea totală se ridică la 23,95 milioane de lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 20,13 milioane de lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 3,84 milioane de lei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce atata graba mai hahalerelor? Cum sa faci licitatia anul urmator? Mai bine faceati licitatia peste vreo 50 sau 100 de ani sa stim si noi ca e o treaba bine facuta. Iar „implementarea” sa dureze cel putin 1000 de ani sa avem timp sa ne obisnuim.

    • Mai la Anul licitatia abia….anul asta si pana va fi finalizata modernizarea e REZERVARE pentru evaziune si furat banii publici!!!!

  2. DE CE NU IN 2024 ? PENTRU CA „POPULATIA GENERALA” SUPORTA ORICE ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.