G4Media.ro

Licitația pentru autobuzele autonome din Cluj a fost anulată, din nou /…

Sursa foto: La Stampa

Licitația pentru autobuzele autonome din Cluj a fost anulată, din nou / Emil Boc: „Nu a venit nimeni”

Licitația pentru autobuzele autonome, fără șofer, a fost anulată. Potrivit primarului Emil Boc, în cadrul acestei licitații nu a fost depusă nicio ofertă, informează Monitorul de Cluj.

În vara anului 2021, licitația pentru achiziționarea autobuzelor fără șofer din Cluj-Napoca a fost anulată din cauză că cele două firme franceze care au depus oferte în cadrul licitației au fost descalificate în etapa evaluării ofertelor, întrucât nu îndeplineau anumite condiții.

La începutul lunii februarie a anului 2022, primarul Emil Boc a anunțat relansarea licitației, însă și aceasta a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă.

„S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația (…) Vom continua acest demers așa cum continuăm și cu autobuzele electrice, cu autobuzele cu hidrogen pentru că sunt parte din strategia noastră de mobilitate”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

La începutul anului 2020, primăria a semnat un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN furnizează consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice.

Reprezentanții Primăriei au anunțat atunci că autobuzele fără șoferi ar urma să fie pe străzile Clujului în cel mult doi ani. Autobuzele au o capacitate de aproximativ 12 locuri, iar acestea vor circula în zonele centrale, unde nu ajung alte mijloace de transport.

Potrivit municipalității, numărul mare de senzori ai acestui autovehicul și complexitatea acestora garantează siguranța în trafic.

Sursa foto: La Stampa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. e normal ca nu vine nimeni, ce firma sanatoasa la cap se deranjeaza sa vand 10 autobuze intr-o tara de mana a 2-a? ar fi nevoiti apoi sa deschida birou service aici, prea mult abaitaie de cap pt nimic

 2. e penurie de semiconductori Boc poc piticul p0rno al lui Udrea traieste pe alta planeta!

 3. Este prea devreme pentru autobuzele autonome. De exemplu, in Paris s-au facut teste si s-a renuntat. Asta nu inseamna ca nu trebuie refacuta licitatia peste 5 ani.

 4. Boc voia sa vina șoferul

 5. Proiectul asta a fost de la bun inceput o cascadorie de marketing. E cam singurul lucru la Boc se pricepe chiar bine. Asta si cum sa-si bata joc de clujeni pe banii lor.

 6. Produce cineva autobuze autonome sigure si funcționale in lumea asta?
  Adica fara volan/ comenzi, fara sofer, neasistate uman?

 7. Deci distopia se intampla, doar cei 5% din tara vor putea locui in zonele dezvoltate unde se baga bani cu nemiluita pentru lucruri aparent inutile iar restul tarii se zbate sa faca rost de o paine.
  Trist daca vom continua sa mergem pe calea neo-feudalismului. Probabil curand va fi nevoie de politie mai dura sa faca fata celor care mor de foame.

  • Companiile maghiare nu s-au prezentat la licitatie din lipsa de autonomie.

 8. Neexistând cadrul legal pentru mijloace de transport „autonome” normal ca nimeni nu s-a prezentat la licitație.
  Iat legat de mașinăriile autonome poate avem în vedere ca inteligenta artificiala mai confunda un câine cu un leu și baga lumea în sperieți. https://www.g4media.ro/update-foto-cum-arata-leul-cautat-de-60-de-jandarmi-si-politisti-joi-autoritatile-au-incheiat-misiunea-de-cautare-fara-sa-gaseasca-vreun-leu-dar-pastreaza-un-echipaj-pe-teren-de-f.html

 9. Marele Boc are boala pe soferi. Si pe masini sau drumuri in general.
  La traficul din Cluj oricum nu trecea o saptamana pana cand era un accident grav cu autonomele astea.
  Genul asta de SFuri au o noima prin California sau Germania nu in Mărăşti.

 10. mie sa-mi spuneti cand se face licitatia pentru OZNuri la Cluj, ca am cateva pe stoc.

 11. Nu vad rostul acestor autobuze pentru Cluj- Napoca, sunt foarte mici, sunt mai mult o fita decat o chestie practica….