G4Media.ro

Liceenii sunt invitați să descrie universitatea ideală într-un concurs cu premii în…

Liceenii sunt invitați să descrie universitatea ideală într-un concurs cu premii în bani și burse

„Cum arată universitatea ideală?” este întrebarea la care liceenii sunt invitați să răspundă prin eseuri sau printr-o înregistrare video în care își susțin punctul de vedere. Concursul, organizat de Bucharest International School of Management în parteneriat cu British Council și Consiliul Municipal al Elevilor București, se desfășoară începând cu această lună și se încheie pe 17 ianuarie. Înscrierile, atât text cât și video, vor fi selectate de un juriu format din reprezentanți ai BISM și ai partenerilor, profesioniști din diverse domenii, de la publicitate, comunicare digitală până la jurnaliști și antreprenori. 

„Ne propunem să creăm o oportunitate pentru elevi să-și exprime dorințele și nevoile în ceea ce privește educația universitară, un element esențial în formarea profesională a tinerilor. Credem că mediul academic trebuie să țină pasul cu vremurile, dar și să păstreze un dialog permanent cu publicul țintă, adică cu elevii, pentru a răspunde așteptărilor lor. Experiența noastră, la BISM, legată de programul de licență dezvoltat în parteneriat cu o universitate din Marea Britanie, ne-a arătat că discuțiile cu tinerii pot da naștere unor schimbări de perspectivă importante și invităm persoanele din toate domeniile să afle ce conțin lucrările premiate. E posibil să fie surprinse! De asemenea, oferind burse BISM, sperăm ca acești liceeni care își exprimă părerea să ni se alăture ca studenți în viitor”, a spus Radu Atanasiu, Decan Asociat Bucharest International School of Management și membru al juriului. 

“O educație în Marea Britanie îți oferă acces la multe oportunități în viitor. Dar dacă ai angajamente care te împiedică să te muți în Marea Britanie, ai putea să-ți transformi viața și perspectivele de carieră cu o diplomă britanică obținută în România. Educația transnațională înseamnă acces la programele de studii universitare din Marea Britanie oferite în România, cu opțiunea de a studia o parte dintre cursuri în Marea Britanie. Astfel, poți beneficia de avantajul ambelor sisteme de educație. Prin această competiție, îi invităm pe elevi să-și imagineze cum va fi viitorul educației universitare, care va fi cel mai bun mod de a accesa educație de calitate de oriunde”, a spus Andrew Glass, Country Director British Council România și membru al juriului. 

Toate lucrările înscrise trebuie să respecte următoarele reguli: să fie în limba engleză și să nu depășească 250 de cuvinte, respectiv 2 minute și 30 de secunde, în cazul înregistrărilor video. Regulamentul integral se găsește pe pagina concursului:  https://bism.ro/imagine-the-university-of-the-future/ 

“Învățământul ideal are la bază centrarea adevărată pe nevoile și dorințele elevilor. Fiind un țel constant pe care îl avem în minte, susținem orice demers care ne aduce mai aproape de el, oferind astfel de oportunități elevilor”, a spus Delia Glăvan, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București și membră a juriului.

Premiul întâi va beneficia, la alegere, de o bursă integrală de un an la BISM sau de suma de 500 de euro. Premiul al doilea va primi o bursă parțială de 1,500 de euro la BISM, iar al treilea, o bursă de 1,000 de euro.  În plus, toți premianții vor avea acces la evenimentul BISM Winter Camp, o oportunitate pentru liceeni de a cunoaște profesioniști din mediul de afaceri și de a lucra la soluționarea unor provocări reale. Alte premii speciale, oferite de juriu, sunt: taxă acoperită pentru un examen Cambridge English, oferit de British Council, și acces la un curs de media-literacy susținut de Monica Jitariuc, consultantă de comunicare și trainer. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează