G4Media.ro

Libia: Protestatarii au luat cu asalt clădirea Parlamentului din orașul Tobruk

captura BBC

Libia: Protestatarii au luat cu asalt clădirea Parlamentului din orașul Tobruk

Protestatarii libieni au luat cu asalt clădirea parlamentul din orașul Tobruk, situat în estul țării, și se pare că au incendiat o parte a imobilului, relatează BBC. Imaginile postate online au arătat coloane groase de fum în timp ce demonstranții ardeau cauciucuri în exterior.

În alte orașe libiene au avut loc mitinguri împotriva întreruperilor continue de energie electrică, a creșterii prețurilor și a crizei politice.

În capitala Tripoli, unde domină o administrație rivală, protestatarii au cerut organizarea de alegeri.

Cererea lor a fost susținută de șeful guvernului interimar de uniune, Abdul Hamid Dbeibah, care a declarat că toate instituțiile țării trebuie să fie schimbate.

Tulburările sociale în Libia au loc la o zi după ce negocierile de la Geneva, mediate sub egida Națiunilor Unite, menite să deschidă calea pentru un scrutin, s-au încheiat cu puține progrese.

Libia se află în haos de la revolta din 2011, susținută de NATO, care l-a înlăturat pe colonelul Muammar Gaddafi, conducătorul de lungă durată.

Țara bogată în petrol, un punct de plecare cheie pentru unele dintre miile de migranți care călătoresc spre Europa, a avut cândva unul dintre cele mai ridicate standarde de viață din Africa, cu asistență medicală și educație gratuite.

Dar stabilitatea care a dus la prosperitatea țării a fost distrusă, iar acum la Tripoli au loc lupte frecvente între forțele politice rivale, relatează BBC

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter