G4Media.ro

Libia: Mareşalul Khalifa Haftar s-a retras temporar din funcțiile militare, înainte de…

Libia: Mareşalul Khalifa Haftar s-a retras temporar din funcțiile militare, înainte de alegerile prezidențiale

Mareşalul Khalifa Haftar, liderul autoproclamatei Armate Naţionale Libiene (ANL), s-a retras temporar din funcţiile sale militare, miercuri, înaintea unei aşteptate candidaturi la alegerile prezidenţiale programate pentru 24 decembrie, relatează Agerpres, conform AFP.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia a fost afectată de violenţe şi lupte între puterile rivale din estul şi vestul ţării.

Liderul din estul Libiei, mareşalul Haftar a anunţat într-un comunicat de presă numirea ”unui înlocuitor temporar la conducerea ANL până la 24 decembrie.

Acest anunţ oficial survine la două săptămâni după adoptarea unei legi electorale controversate care îi permite lui Haftar să candideze la preşedinţie şi să revină la postul său militar dacă nu este ales.

Înlocuitorul lui Haftar, generalul Abdelrazzak al-Nadhouri ”va ocupa postul de comandant general (al ANL) pentru o perioadă de trei luni, de la 23.09.2021 până la 24.12.2021”, potrivit comunicatului.

Parlamentul a anunţat marţi retragerea încrederii în Guvernul de Unitate Naţională (GNU) şi menţinerea acestuia ca guvern interimar, notează Xinhua.

GNU a fost ales de Forumul de dialog politic libian (LPDF) sponsorizat de ONU în februarie, punând capăt anilor de diviziune politică în ţară.

sursa foto: captura/ khalifahaftar2021.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter