G4Media.ro

Libertatea: Un cetățean a reclamat în 2023 că în Hala Laminor se…

sursa foto: Facebook/ Laminor Wonderland

Libertatea: Un cetățean a reclamat în 2023 că în Hala Laminor se fac lucrări în paralel cu târgul de Crăciun. DSP s-a dus în 2024 și a răspuns că n-a găsit târgul

Un document intrat în posesia ziarului Libertatea arată cum a verificat statul târgul de Crăciun al Primăriei Sectorului 3.

Cu o lună înainte ca ISU să admită că Hala Laminor n-are autorizație de securitate la incendiu, apoi să amendeze cu 42.000 de lei Primăria Sectorului 3 pentru organizarea Revelionului acolo, în locație a fost inaugurat târgul de Crăciun.

Târgul a fost amenajat doar într-o parte a halei ridicate în perioada interbelică și renovată pentru peste 140 de milioane de euro de Primăria Sectorului 3. În alte două compartimente, mai spre dosul halei, au fost depozitate plantele exotice cumpărate de primăria lui Negoiță, iar într-un altul, paralel cu locația târgului, se lucra în continuare, susțin locuitori din sectorul 3 care au fotografiat asta.

Oamenii au notificat instituțiile statului, printre care ISU, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul de Stat în Construcții. Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată de unul dintre cetățenii sectorului 3 că, în timpul nopții, muncitorii de la companiile din subordinea Primăriei lucrează în partea încă neamenajată a locației. El a întrebat DSP dacă organizarea târgului de Crăciun lângă un șantier, într-un spațiu închis, poate dăuna sănătății celor care îi trec pragul.

Răspunsul DSP a venit târziu, pe 15 ianuarie 2024, la aproape o lună după încheierea târgului de Crăciun.

Instituția a răspuns că, în urma sesizării din 19 decembrie 2023, a verificat locația pe 9 ianuarie. Când „ne-am deplasat la fața locului”, „hala era închisă, nefiind vizualizate amenajări specifice desfășurării unui eveniment”.

Articolul complet pe Libertatea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Fenomenal! Deci DSP chiar a raspuns la misto.

  2. asta e statul ROMAN marca PSDNLUDMR, de obicei „mortu’i vinovat”, sau „nu eu”, sau FAPTA NU EXISTA , in situatia de fata „inteligentii” impingatori de hartii marca PSDNLUDMR verifica in ianuarie activitati incheiate in decembrie .. BRAVO PSDNLUDMR

  3. ma mir ca nu i-au dat si amenda aluia de a facut reclamatie , pentru reclamatie falsa