G4Media.ro

LIVE TEXT Liberalii au votat în unanimitate flexibilizarea mandatului. Cîțu: Vom negocia…

LIVE TEXT Liberalii au votat în unanimitate flexibilizarea mandatului. Cîțu: Vom negocia și cu USR și cu PSD un guvern format în jurul unui premier PNL/ Vom reveni în BPN și vom lua o decizie

Biroul Politic al PNL a aprobat, marți seara, în unanimitate, decizia de flexiblizare a mandatului. Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat că partidul său va negocia atât cu USR cât și cu PNL varianta unui guvern format în jurul unui premier PNL.

El a mai spus că nu numele premierului nu va fi discutat în aceste negocieri și că liderii celor două partide, USR și PNL, vor fi contactați miercuri.PNL a votat cu două abțineri și echipa de negociere, din care fac parte președintele, cei patru vicepreședinți și secretarul general al PNL.

În timpul ședinței care a durat aproape trei ore, cei mai mulți lideri de organizații au pledat pentru refacerea coaliției cu USR, însă cele mai importante filiale ar fi susținut formarea unui guvern cu PSD.Liderul PNL, Dan Motreanu, l-a acuzat pe Florin Cîțu pentru criza politică în timp ce alți liberali, ca Virgil Popescu și Emil Boc, ar fi pledat pentru sancționarea celor care denigrează PNL, aluzie la Ludovic Orban și susținătorii săi.

Vezi mai jos cele mai importante informații transmise LIVE TEXT de G4Media în timpul ședinței, citând surse din partid:

 • UPDATE 20.45 Cîțu: A fost adoptată decizia de flexibilizare a mandatului și echipa de negociere. Au fost două abțineri, în rest .
 • Vă considerați responsabil pentru criză? Cîțu: Am fost ales, dacă se dorește o terapie de grup este binevenită. Criza politică a fost …avem un partid care a plecat de la guvenare, care a semnat o moțiune cu AUR. PNL a fost la guvernare și guvernează.
 • PNL înclină să meargă alături de USR? Cîțu: Mandatul e foarte clar, discutăm și cu USR și cu PSD. Sunt peste tot probleme, ce e important e că vrem, suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL face un pas înainte, ia o decizie de a flexibiliza și de a discuta. Vom reveni în BPN și în funcție de ce se negociază se va lua o decizie.
 • De când nu mai e Ludovic Orban, deciziile le luăm în partid, nu o singură persoană.
 • Cu ce mandat veți merge la negocierile cu PNL și USR, cine este premierul? Cîțu: Nu avem o discuție despre premier. Azi am flexibilizat două decizii. La negocieri vom merge ca premierul să fie al PNL, după care vom discuta detalii.
 • PNL merge la aceste negocieri și spune că vrea să facă guvernare cu premier liberal.
 • Credeți că mai puteți forma un guvern? Cîțu: premierul este desemnat de președintele României și vom discuta și acest lucru.
 • Cu ce s-a schimbat PSD-ul de acum față de cel care a dat OUG13, ciuma roșie? Cîțu: Nu vom modifica nimic din ce am susținut, o guvernare liberală. M-am asigurat că în PNRR sunt incluse reformele. Cine încearcă să modifice o virgulă în  PNRR înseamnă că nu vom lua acești bani. Nu vom devia de la obiectivele noastre de a avea o Românie modernă, cu partid european.
 • Azi, legile justiției sunt în Parlament, ele au trecut de Guvern. Poziția PNL rămâne aceeași.
 • Președintele României este cel care desemnează premierul. PNL poate să meargă cu o propunere, dar desemnarea vine de le președinte.
 • PSD dorește paritate, cu ce merge PNL? Cîțu: mergem la negocieri, nu spunem care e strategia noastră.
 • Cînd veți merge la negocieri? Cîțu: mâine voi contacta liderii politici. Noi vom merge la aceste negocieri cu o strategie pentru fiecare în parte. Dar un lucru e cert, premierul este al PNL. În ambele variante mergem cu premier de la PNL.
 • Pe mine mă interesează să avem un guvern cât mai repede și pentru a forma o majoritate cât mai rapid.
 • Veți cere un mandat de coaliție cu  USR? Cîțu: Nu negociez prin presă cu cei de la USR. Noi vom face propunerea să negociem cu ei și vedem dacă stau la masă cu noi
 • UPDATE 20.42 Ședința s-a încheiat. Întrebat la ieșirea din ședință dacă Florin Cîțu este vinovat pentru ce se întâmplă acum în PNL, Dan Motreanu (liderul PNL Giurgiu) a declarat: Da, este vinovat.
 • UPDATE 20.30 S-a votat flexibilizarea mandatului (unanimitate) și echipa de negocire (două abțineri) formată din președinte, cei patru prim vicepreședinți și secretarul general. Potrivit sursloe G4Media.ro, Nicolae Ciucă, premierul desemnat care și-a depus luni în BEX mandatul, nu a luat cuvântul până în acest moment.
 • UPDATE 20.12 Florin Cîțu a declarat în ședință că ”PSD a împânzit țara cu pliante împotriva președintelui, PSD mi-a făcut mie plângere penală acum două săptămâni”. Observațiile liderului PNL au venit în replică la observația făcută de Virgil Popescu, potrivit căruia ”USR atacă PNL”
 • UPDATE 20.05 Virgil Popescu: În momentul în care Ludovic Orban anunță că face orice pentru suspendarea președintelui este trecută o linie roșie. Suntem la guvernare datorită lui Iohannis. Trebuie să luăm măsuri ferme.”
 • UPDATE 20.03 Emil Boc, în ședința PNL: Boc: ”Lăsați echipa de negociere sa meargă, să negocieze și să vedem ce rezultat vor avea. Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem. Trebuie sa așteptăm echipa de negociere sa vina în față, apoi avem 10 -12 ore, dăm vot în BPJ”. Boc ar mai fi criticat, potrivit surselor G4Media, ”lipsa de fermitate fata de cei care ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului”, sugerând că partidul greșește că nu îi sancționează.
 • UPDATE 20.00 Raluca Turcan, la Antena 3:  Până în acest moment există o soliditate a parteneriatului între PNL și UDMR și urmează să vedem de unde mai putem obține sprijin parlamentar pentru a stopa această criză politică. Pur și simplu nu ne mai putem permite să avem și o criză santiară și o creștere de prețuri, o tensiune în societate și o criză poltică, care din păcate s-a tot aprofundat în loc să iasă la iveală soluții de rezolvare.
 • Cred că e important ca echipele de negociere cu creionul pe hârtie să încerce să prezinte o majoritate parlamentară.
 • UPDATE 19.56 Cei mai mulți președintți de organizații au optat pentru USR ca primă opțiune. ”Este un curent majoritar pro-USR în partid”, au declarat pentru G4Media.ro surse din ședința liberalilor. Alte surse susțin însă că filialele importante, cu greutate, ar fi pro-PSD.
 • UPDATE 19.43 Potrivit surselor G4Media.ro, liderii PNL din Alba, Sibiu nu susțin varianta cu USR. În schimb, liderii din Giurgiu, Dâmbovița, București, Sectorul 6 susțin varianta guvernului cu USR. Gheorghe Flutur ar fi propus ”să avem comunicare zilnică” cu președintele Klaus Iohannis. Alte surse susțin că Raluca Turcan (Sibiu) ar fi spus că nu susține alegeri anticipate și pledează pentru ieșire rapidă din criză, fără să se poziționeze însă pentru PSD sau anti-USR.
 • UPDATE 19.38 Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ar fi făcut o pledoarie pentru responsabilitate. ”Trebuie să fim responsabili, trebuie să primeze binele românilor. Dacă noi nu facem totul, unde ajungem?”, ar fi declarat Flutur în ședința liberalilor.
 • UPDATE 19.30 Potrivit unor informații, nu ar urma să se dea un vot pentru negocieri cu PSD sau USR, ci doar pentru flexibilizarea mandatului. Rareș Bogdan a declarat că nu s-a discutat despre eventuale ”Haideți sa lăsam oamenii la Guvern să vedem ce putem păstra, ce putem da Cetățeanului român. După negocieri putem sa luam cele mai bune decizii”, a declarat Bogdan.
 • UPDATE 19.11 Luări de poziție în ședință. Motreanu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor Ciucu: Nu deschide ușa unui ministru PSD.
 • UPDATE 18.49 Liderii PNL iau cuvântul pe rând și își exprimă opțiunea, fie pentru USR, fie pentru PSD.
 • UPDATE 18.34 Cîțu a propus anularea rezoluțiilor care interziceau negocierile cu USR și PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.
 • UPDATE 18.13 Propunerea este ca din echipa de negociere să facă parte președintele, 4 prim-vicepreședinți și secretarul general al PNL, adică Florin Citu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu și Dan Vâlceanu.
 • UPDATE 18.07 Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a afirmat înainte de şedinţă că opţiunea sa personală este pentru o majoritate cu USR.
 • UPDATE 18.06 Florin Cîțu a ajuns la ședință. Întrebat dacă liberalii vor merge cu PSD sau cu USR, liderul PNL a răspuns: ”mandate de flexibilizare pentru amândouă. Stabilim în ședință”.
 • UPDATE 18.00 O parte din liderii PNL au ajuns la Palatul Parlamentului unde se ține ședința: Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu. Liderul PNL Florin Cîțu încă nu a ajuns.

Articol inițial

Potrivit surselor G4Media.ro, liderul PNL Florin Cîțu și fostul ministru de finanțe, Dan Vîlceanu, ar încerca să propună refacerea coaliției cu USR PLUS, dat fiind că amândoi riscă să devină irelevanți într-o eventuală cu guvernare cu PSD. Nu este clar dacă acest mandat de negociere va fi în cele din urmă supus votului, deoarece refacerea coaliției pare imposibilă după toate calculele.

Aritmetica parlamentară arată că lipsesc 6 voturi pentru refacerea coaliției cu USR. Pentru învestirea guvernului în Parlament este nevoie de 234 de voturi. După plecarea celor 15 liberali din tabăra Orban, care au părăsit grupul PNL, lucrurile s-au complicat și mai mult.

Tabloul politic din parlament arată acum așa:

PSD – 157 senatori şi deputaţi
PNL – 119 senatori şi deputaţi
USRPLUS – 80 senatori şi deputaţi
UDMR – 29 senatori şi deputaţi
AUR – 43 senatori şi deputaţi
Minorităţi – 18 deputaţi
Neafiliaţi – 20 senatori şi deputaţi

TOTAL: 466 senatori şi deputaţi
MAJORITATE: 234 voturi

PNL – 119 senatori şi deputaţi
UDMR – 29 senatori şi deputaţi
USR – 80
TOTAL: 228
Lipsa: 6 voturi

Ludovic Orban crede însă că Florin Cîțu ar dori însă refacerea coaliției tocmai pentru a sabota șansele unui guvern condus de altcineva decât de el de a fi investit. Pe de altă parte, fostul lider PNL a pledat constant pentru refacerea coalilției cu USR și a criticat dur o eventuală guvernare PNL-PSD.

Unii lider PNL au declarat public încă din cursul zilei de luni că o majoritate cu USR, chiar dacă s-ar realiza, ar fi extrem de fragilă. Deputatul Florin Roman a susținut că România are nevoie de o majoritate puternică iar cealaltă variantă, adică un guvern PSD PNL UDMR, ar strânge în Parlament chiar o majoritate constituțională, capabilă prin urmare incusiv de reformarea legii fundamentale.

Potrivit surselor G4Media.ro, nici conducerea USR, nici cea de la PSD nu au fost abordate în cursul zilei de marți de liberali, în așteptarea ședinței Biroului Permanent Național programată pentru ora 18.00.

PSD a dat însă toate semnalele că își va vinde mai scump pielea și că orice încercarea de refacere a coaliției i-ar putea costa pe liberali posturi în guvern și chiar funcția de premier atunci când vor apela în ultima instanță la PSD. Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a declarat încă de luni seara, într-o intervenție la Antena 3, că liberalii sunt acum cu spatele la zid, după ce au renunțat la varianta guvernului minoritar și că PSD este îndreptățit să revendice inclusiv funcția de prim-ministru.

PSD va cere postul de prim-ministru într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate, iar pentru această poziție ar urma să fie propus chiar președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la sosirea la sediul partidului, că nu este „nici prima, nici ultima oară” când spune că PSD își asumă să intre la guvernare, dar că în continuare „toate scenariile rămân deschise”.

G4Media.ro a dezvăluit în premieră de ce PNL a executat luni seară o întoarcere cu 180 de grade a poziției politice și a deschis drumul spre un guvern majoritar, cel mai probabil cu PSD. Cum s-au răzgândit liberalii peste noapte, cu 12 ore înainte ca audierile miniștrilor să înceapă în Parlament? Factorul declanșator a fost o serie de telefoane date de președintele Klaus Iohannis liderilor PNL, potrivit surselor G4Media.ro.

Șeful statului i-a sunat luni pe Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului și le-a transmis că șansele guvernului minoritar Ciucă sunt zero în Parlament. El le-a cerut o schimbare rapidă de poziție, astfel încât PNL să înceapă negocierile reale pentru un guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR.

În tot cazul, o decizie finală ar urma să fie luată abia după revenirea în țară a președintelui Klaus Iohannis, programată pentru miercuri. Cel mai probabil, desemnarea viitorului premier ar putea avea loc joi.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

118 comentarii

 1. Super!!! O vreau înapoi pe doamna Mihăilă evazionista la Sănătate, 500 de morți pe zi mi se pare un fleac. Putem depăși 1000 lejer.

  • Ba, ne-am săturat de tine ! Mai taci draku’postac amarât ,lasă ‘ne oligofrenule cu punctajele!

  • Eugene sper ca te platesc astia la cat muncesti pe site-ul asta. Sper ca macar iei si tu un pic de ciolan USL.

  • Pune-l pe Simion ministru, Teodosie secretar si Sosoaca la ISU daca vrei sa duduie cimitirele.

  • Bine as G.S., chiar ma gandeam cand o zice cineva ceva de postacii astia obositi…

  • Ar fi mai simplu cu „domnul” Bode.
   El e expert in orice, oricand. Chiar si cand doarme pe bancheta.

  • Tu iar ai mâncat de pe jos?

  • adica il vrei pe bodog? vine. pintilie? vine si ea. daca nu e dupa gratii. vezi tu dupa aia evazionisti si morti.

  • eugenia … alooo
   …mortii is a lu’ Cit.u bre
   … s-a lu’ ioha.nnis
   … s-a lu’ Soso.aca cu Sim.ion şâ cu Tirz.iu şâ cu aia de la noua dreapta şâ aur ..
   … şâ mai are morti şâ Bod.e ca n-o arestat pă şoşoaca tirziu simion cand or calcat in picioare legea in tara asta …

  • Sa vina Florin Bodog si Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii! 111
   Dupa ce isi termina sejurul la Jilava si Targsor, desigur.
   Pana atunci ii poate tine locul Beuran sau Sorin Oprescu.
   Hai USL 2, Hai Liba!

  • Unii cred că România politică şi intelectuală revine la normal, adică unde era acum zece ani, cu o mică escală la protestele din 2017, când se reproşa la Girafă că „noaptea ca hoţii”.
   Istoria însă nu se repetă. Nu permite entropia.

  • Aloooooo, redactia!!! Cat mai tolerati personaje de genul Eugen? Vreti sa faceti ceva bun pentru aceasta tara? Doriti sa fiti deosebiti de mafiotii de ziaristi din presa scrisa si vorbita care scriu la comanda? Atunci incepeti prin a face curatenie aici prin comentarii si cenzurati idi otii de genul Eugen, care nu sunt decat postaci platiti ca dezinformeaza si arunca punctaje din corupta media. Atata timp cat nu cenzurati acesti cre tini inseamna ca sunteti de acord cu ei si sunteti partasi la aceste fake-news-uri ca re intoxica Romania, mai ales in legatura cu vaccinarea. Sa nu va mirati daca intr-o zi o parte din cititorii vostri vor migra catre alte editoriale!!!

  • eugen e postac dar din pacate de 30 de ani romanul voteaza acelasi partid putregai care ne fura, psdpnl…

   cumva, ar fi mai bine 3 ani de hotie USL, poate-poate se mai trezeste tara si voteaza USR masiv. Nu prea ai cum sa faci reforme cu hotii, sa dai legi prin care ei nu mai pot fura, sa scoti pensii speciale de care profita fix cei care fac legile etc. Vor mima reforme cat sa poata fura, vor bloca PNRR, va fi un dezastru USL.

   Dar la cat de prost votam, mi-e sa nu o ia razna aur, sa ne trezim cu astia pe cai la putere in 2024 scotandu-ne din UE.

  • O alianță cu usr e toxică. Membrii usr sunt toxici,incompetenți,lași,spiralati,fani lgbt. Postacii usr sunt căzuți în cap.
   Usr=4%

  • Păi dacă pt fiecare bashina trasă de ciolacu sau Ciolos trebuie sa consulte Citzu partidul înseamnă ca nu se rezolva nimic.
   Pesedeaua care e majoritară ar trebui să ia inițiativa formării guvernului. Pnl e praf, iar pnl cu USR nu se vor alia după ce si-au băgat cutitele pe la spate unii altora.

  • Eugen vorbesti ca sa nu adormi … pana in momentul de fata nici Citu si nici PNL nu a reusit sa justifice demiterea ministrilor USR . Daca te referi la compententa uitate mai intai la madam Turcan care inca mai recalculeaza pensiile.

  • UPDATE 19.11 Luări de poziție în ședință. Motreanu: Dragă Florin, tu ești cauza problemelor Ciucu: Nu deschide ușa unui ministru PSD.

   hopaaaa, au venit greii. Motreanu si Bolojan ar scutura mizeriile din acest PNL cat a mai ramas din el. Cu ei nu s-ar fi ajuns niciodata la cerseala asta sinistra si la pesedisme dupa ce ai facut campanie anti-psd si ai spus „sunt cel mai mare dusman psd”, „a negocia cu psd inseamna a negocia impotriva poporului roman” (citate din citu)

   Draga Florin, tu esti cauza problemelor (ce n-a adaugat motreanu) c-ai fost marioneta dulapului Iohannis si n-ai stiut sa te opui cand te-a sunat sa-l dai afara pe Stelian Ion ca nu voia sa-i satisfaca dorinta lui Iohannis de a controla procurorii!

  • PSD cu AuR și din mila luat și pnl cu vre, o doua tri ministere, iar ONG lui Soroș usr și cu maciuca udmr trimise la plimbare, asta este cea ma bună soluție pt țară

  • K a, k, a, țiaş botul ăla de L I B I D I N O S.

  • Johannis a aruncat paltonasul USR .. ptr mantaua (anti penalã) PEESEEDEE 😂😂 Oricum .. de la Ilici pânã la Bãsescu,nici un presedinte post decembrist .. nu a fãcut prãpãdul fãcut de Johannis (constitutional,politic,pandemic,economic,etc).Nici un presedinte de pânã acum,nu ar fi avut cinismul feroce .. demonstrat de Johannis în ultimele luni.

  • UPDATE 19.56 Cei mai mulți președintți de organizații au optat pentru USR ca primă opțiune.

   Felicitari dlui Motreanu care a dat tonul pro-USR! si dl Ciucu de la Bucuresti! Si Ilie Bolojan cred ca sustine USR. In mare, cei care vor reforme cu adevarat si-si fac treaba, vor USR, mafiotii si slugile vor psd si usl… din pacate in PNL sunt multe astfel de marionete. Se joaca viitorul tarii pe urmatorii 3 ani acum – aleg reforme cu USR sau jaf cu PSD in USL?

   e ireal ca PNL a facut efectiv campanie anti psd si acum sunt aproape sa isi bata joc de propriul electorat.

   Trompeta de Rares Bogdan vrea PSD! Cat de multe spune asta despre marele luptator anti psd, acest dozator de lozinci imbracat ca un clapon!

  • UPDATE 20.12 Florin Cîțu a declarat în ședință că ”PSD a împânzit țara cu pliante împotriva președintelui, PSD mi-a făcut mie plângere penală acum două săptămâni”. Observațiile liderului PNL au venit în replică la observația făcută de Virgil Popescu, potrivit căruia ”USR atacă PNL”

   dupa luni de zile, in sfarsit imi e putin simpatic Florin Citu. Cat m-am bucurat atunci ca USR a tinut sa fie el premier si nu insipidul de Orban. Vai vai vai ce rau m-am inselat! :))) Suflu nou, am zis ca e tanar, ca nu e atat de santajabil – ce gafa! Iata-l ca totusi nu uita ce spunea despre PSD si e impotriva lor. Hai, Citule, fii putin demn, macar putin! <3

  • Postacule, schimbă-ți pseudonimul cu care îți faci jobul pe aici că faci mulți oameni să fie jenați de prenumele lor real. Infectule!

 2. Măi PNL înţelegem că sunteţi cu mintea aşa de copii dar dacă credeţi că i-aţi speriat pe ăia de la USR că PNL vor face alianţă cu PSD (nici nu ştiţi cât de bine râd 👌🤣👍) ca să câştigaţi în negocierile cu USR vă asigurăm că efectul e opus CĂ ÎŞI IAU ŞI MAI MULTE ASIGURĂRI CÂND VĂ VĂD AŞA COPII ca să se asigure că înţelegeţi bine ce aveţi de făcut la guvernare că aşa e cu copii mai delăsători că trebuie să fi mai intransigenţi cu ei.
  Deci când terminaţi să vă mai jucaţi că vă mor tot mai mulţi pe zi ce trece oamenii mari va aşteaptă să guvernaţi că cu PSD ştiţi că nu se poate că după o lună vă daţi cu jucăriile în cap mai ales că numai ei vor să se joace cu jucăriile iar vouă nu o să vă dea niciuna.
  Puneţi-l la somnic pe micuţul Iohannis şi treceţi la treabă de oameni mari măi!

  Să vedeţi când se vor prinde gaşca PSD din grupa mică ca doar v-aţi folosit în negocierile cu USR ce scandal o să iasă pe terenul de joacă, o să vă ia biberoane şi nu o să vă mai lase la groapa de nisip, daaa.

  PS: Sper că ştiţi că nu vă va trece nici un guvern PSD-PNL în parlament chiar dacă vă înţelegeţi ăştia câţiva la vârf 😏?

 3. Azi decideti daca noi vom mai vota sau nu PNL.
  NU PSD !

  • Ce „Bravo”, @Cosmin? Trebuia să știe ce votează. De votul meu, PNL s-a lins pe bot definitiv când s-au pupat data trecută cu PSD. Slavă Domnului, de fiecare dată de atunci încoace am avut ce vota în loc să-i votez pe ei.

 4. Să se ducă cu PSD … să se ducă pe pustii!…

 5. Astia inca viseaza ca ei sunt no.1 in guvern si dau PM-ul 🙂

 6. Un Pnl care stă ca măgarul lui Buridan cu un ochi la Psd și cu altul la USR nu mai merită să fie în parlament. Iar cei care susțin această ”poziție” ar trebui să meargă la școală să învețe despre doctrinele politice. Nimic bun nu e de așteptat de la un asemenea partid.

 7. Daca e adevarat, e prea tarziu, Citule, deja ai distrus alianta PNL-USR-UDMR, ai predat PNL catre PSD si veti avea soarta PNTCD.

  • A votat Câțu moțiunea de cenzură?Voi chiar nu înțelegeți că politica se face altfel.USR și-a tăiat creanga de sub picioare și acum dau vina pe altii.Cum să mai facă PNL alianță cu USR care îi fac de 2 luni hoți.USR și-a arătat competența la S1 la Timișoara și oriunde au acționat de asta sunt acum la 9 la sută și tot scad.Doar 3 ani de opoziție îi aduce la 15 la sută.

  • dar cine a provocat motiunea, nu citu???
   tu nu intelegi. nu intelegi nimic, deci mai bine fa pasi.
   politica se face altfel? adica sa furam impreuna.
   nu, USR nu ii face hoti. SUNT HOTI!!!

  • @ andrei. Nu cred ca e recomandat sa intri in dialog cu postacii de partid, nu merita efortul. Eu ii trimit la origini prin ignorare! 😀
   PS. PNL zice ca nu face alianta cu USR, pentru ca a votat motiunea de cenzura. Dar PSD nu a votat motiunea? Cum justifica „geniile” PNL faptul ca stau capra la Ciuma Rosie?

  • Kikirimikiri
   Citu a impins USR afara de la guvernare
   pentru ca: nu vrea reforme in justitie.
   Nici Iohannis nu vrea reforme in justitie
   pentru ca: ajunge in puscarie.
   Citu are o frica imensa de justitie, la fel si Iohannis.
   Ii asteapta probleme mari altfel nu ar respinge USR care vrea sa transparentizeze tot si vrea reforme in justitie.
   Timisoara a avut probleme cu incalzirea
   pentru ca: Timisoara nu l-a votat pe Cîtu la congresul rusinii.

  • Ia de aici niste praf de mers .. aberezi pe toate stirile de G4 .

   Sper ca va platesc bine stapanii ros’galbeni

 8. Da mergeti cu usl2 si o puneti oe Dancila PM. Asa va trebuie ca ati mers ca orbii sa-l votati pe zombie. Poate vin si anticipatele si gata distractia, mergeti la șaibă si la trafalet.

 9. Deja a fost decis. USL exista.

  • asa cred si eu. deci o sa fie PM psd. loool.
   dupa 2 luni de nervi, asta a realizat pnl. seifa CD dusa, partidul pe butuci, morti in sondaje. si acum mai si dau juma de ministere plus postul de PM. citu the best. altceva nu mai e de zis. cred ca si daca luam un copil si il puneam sa ia decizii la nimereala nu le nimerea chiar asa proaste pe toate.

 10. Asta ne mai trebuie. Sa lucreze Florin Roman la „Noua Constitutie” cum a lucrat PSD pe justitite

  • Florin Roman va lucra mana in mana cu Nicolicea, chiar se potrivesc. Pacat ca l-au scos pe Iordache din parlament, ar fi facut lucruri minunate impreuna…

 11. De ce se exclude posibilitatea ca cei din grupul lui Orban sa sustina alianta PNL-USR-UDMR?
  Tot timpul au dorit asta , chiar au amenintat ca ies din partid daca se reface USL-ul.
  Au plecat din grupul parlamentar, nu din partid.

 12. cîțulache și vâlceanul lui sunt oricum irelevanți în politică. #echipa cîștigătoare să se spele pe cap cu ei…

 13. PNL aşteaptă momentul reunirii cu PSD de ani de zile, hoţul la hoţ trage. Voi tot PNL şi PSD veţi vota, cum tot faceţi, ultima oară au luat 55%, hai că îi treceţi de 60% acum, nu-i aşa sclavilor?

 14. PNL trebuie sa aleaga intre sefia Senatului sau cea a Guvernului şi trepaduşii galbeni vor trebui sa inghita multe broaşte. O sa ii facă derbedeii ciumați , care au şantajul în sânge, pe oile ratacite ale Ficusului de nu o sa mai stie de ei. De acum PNL o sa intre in Liga Superioara a Escrocilor. Ei ne-au zis ca ne scapa de PeeeSeeeDeee, acum o sa ne scape Ficusul de PNL. #RomâniiTrebuieSaStie, in special aia care nu merg la vot.

 15. Acum 3 ani tara se guverma exclusiv prin ordonante de urgenta. Acum in varf de pandemie nici macar nu avem guvern.

 16. AUR e cel mai tare partid in acest moment, daca le reuseste proiectul cu suspendarea putem spune ca ei au dat jos guvernul si presedintele. manaria psd si pnl de a se opune actului constitutional de a discuta motiunea de cenzura ar trebui pedepsita prin scoaterea partidului in afara legii. ce fac acum psd si pnl e doar o fatada a furtului si cum sa fie impartita avutia. usr a fost tras pe sfoara, de fapt o mare parte a tarii ramine iar cu buzele umflate.

  • cucu,
   Aur este cel mai vinovat partid pentru numarul mare de decese covid
   impreuna cu noua dreapta
   impreuna cu Bode Citu si Iohannis care au permis lui Sosoaca , Tirziu , Noua Dreapta , Aur , Simion sa
   raspandeasca noul virus.
   Vina lor ajunge in fata judecatorului.

 17. o data ce si-a depus ciuca al nostru mandatul… ce mai decide pnl? trebuie alta desemnare si sa vada atunci. poate il pune iohanis pe hunor. sau pe isarescu. sau pe tiriac. sau pe ala cu clubu de golf, pretenu lui

 18. Mie imi pare ca USR ar putea fi liantul unei coalitii PSD , PNL, USR , UDMR si minoritati ce ar lasa AUR sa huiduie in zadar in opozitie .Ar avea 7ani de guvernare impreuna .

  • Faci pe naivul ?

  • @gica: s-ar putea intampla… chiar are sanse sa se intample. dar cu o conditie.
   conditia ar fi ca la coronavirusul cel nou sa apara o mutatie spontana care sa cauzeze amnezie selectiva, o amnezie care sa stearga din amintirea romanilor toate furturile, toate luptele de strada, toata marsavia PSD din ultimii 31 de ani. asa da. asa ar putea USR sa fie liantul cel mai puternic si sa isi dea mana cu PSD si sa isi dea jos palaria in fata lor.
   vad ca esti si tu fan SF la fel ca mine.

  • atunci credeti ca ramana cu aur in opozitie ?

 19. Aritmetica e simpla, cu psd aveti o larga majoritate, puteti revizui constitutia, o faceti mai putin europeana, poate ne scoateti si din UE, ceea ce n-a reusit dragnea. Cu USR o sa aveti numai probleme. Nu va fie frica, romanii sunt destul de d b t o ci si o sa va voteze in continuare

 20. PNL, USR, UDMR pot fi izolati de un guvern minoritar PSD!!!

 21. Aloooooo, redactia!!! Cat mai tolerati personaje de genul EUGEN? Vreti sa faceti ceva bun pentru aceasta tara? Doriti sa fiti deosebiti de mafiotii de ziaristi din presa scrisa si vorbita care scriu la comanda? Atunci incepeti prin a face curatenie aici printre comentarii si cenzurati idi otii de genul Eugen, care nu sunt decat postaci platiti ce dezinformeaza si arunca punctajele mafiei. Atata timp cat nu cenzurati acesti cre tini inseamna ca sunteti de acord cu ei si sunteti partasi la aceste fake-news-uri care intoxica Romania, mai ales in legatura cu vaccinarea. Sa nu va mirati daca intr-o zi o parte din cititorii vostri vor migra catre alte editoriale!!!

 22. 😂
  Au iesit bo-(râturile) usr iste la văicăreală!!
  Vai, vai….se reface usl ul
  Hotii psd/pnl
  Si o fraza mai tarziu….”noi vrem refacerea coalitiei de dreapta”!
  Cu cine bă spur-(caciunilor)? Vreti coalitie cu hotii pnl?
  Mancatori de că-(cat). Asta sunteti.
  O ciurda de narcomani, bețivi si cu-(rve).

  • narcomani si betivi? usr? vezi ca aveti unul pe nume citu, si narcoman si betiv 😀
   vor refacerea coalitiei cu niste conditii foarte stricte. ce nu pricepi? ai nevoie de un desen sau ce?
   e clar ca daca sunt pnl cu psd se fura. pe cand daca apare usr si se accepta anumite conditii, nu se mai fura asa mult. ca pnl oricum nu se lasa. ce e asa greu pt tine de priceput????

  • @Catalin
   Iar cu-(rvele) prin ministere și la Apele Române.

 23. Sper să nu cedeze PNL și să renunțe la Raluca Turcan ministresa la MMPS! Ar fi păcat de efortul depus și să întrerupă faimosul parcurs al reformei pensiilor!

  • da, n-ar mai fi cine sa vina lunar cu cate un anunt din seria „stiati ca”:
   – stiati ca in romania cateva milioane de pensii sunt numai pe hartie si nu apar in sistemul informatic?
   – stiati ca exista diferente mari de gen in sistemul pensiilor?
   – stiati ca exista o fractura intre ceea ce se preda si ce asteapta piata muncii?
   – stiati ca 189 de ocupatii inca prezente in codul ocupatiilor nu se mai practica?

   cine ne va servi aceste platitudini. cine ne va mai spune lucrurile pe care le stim deja?

  • Marcele, Zombie e pe duca, simpla chestinne de timp pana ce PNLeii ajunsi deja in dezastru zombilitic ii vor cere DEMISIA!
   Simpla chestiune de timp si Zombie va fi Istorie in chenar negru…

 24. Moama ce importati au devenit dintr-o data peneleprele Ficusului. Se intalnesc la Vila Lac sa decida cu cine se marita. Fata mare penelepra asta insa vor avea parte de trofeul Morcovul cel Mare infipt in poponeata de PSD. O sa vada galbejitii ca nu se poate guverna cu PSD, odata ce i-ai pus la masa te dau afara si manca tot. O spune istoria USL 1.0, 2.0. USR era soft cerereau reforme care erau pe placul votantilor, insa cu PSD nu mai se tine cont de votanti. Grinda bietul de el a fost nevoit de o motiune de cenzura sa il scoata afara din cladirea guvernului. Grivco stie ca a gresit insa nu stie cum sa o intoarca pentru ca se face de cacao in ochii pedeleprelor care au confiscat partidul pentru visul sau glorios.

 25. Un element esențial sunt cei 18 parlamentari ai minorităților, 119 pnl +80 usr+29 udmr+18 =246, suficiente fiind 234

 26. De ce face PNL circul asta gretos ? Cine nu ia lasat sa se hotarasca pana acum cu cine sa faca majoritate ? De ce a trebuit sa-si depuna ciuca mandatul degeaba cand puteau face majoritate pana acum?

 27. WOW!!!
  #echipacastigatoare mai traieste?!!
  Cand va spuneam ca Zombie va duce PNL la pieire… cand va spuneam….
  Unde-a ajuns PNL dupa nici 10 LUNI de guvernare cu zombiliticul premier: la mana PSD, „cel mai toxic partid din Romania” si „dusmanul de moarte” al lui Zombie, cum chiar el ne spunea de fieccare data pana ce coalitia a sarit in aer zombilitic!
  Acum, ceea ce era de asteptat se intampla: zombie a dus PNLul NU la o guvernare mareata pana in 2028(mai tineti minte!!) cum abureau ei si dl Haos Werner Iohannis, ci la mana PSD si asta dupa nici 10 luni de guvernare!!
  Ia uite PNLul zombilitic la mana PSD. ia sa-l vedem pe zombie negociind cu PSDeii!!!
  Ia sa-i auzi iesind dupa aceasta sedinta anuntand o mareata alianta cu PSDul dusman, evident in „interesul” caragialesc al Romanilor!
  Sper sa iasa TOATA #echipacastigatoare incolonata in spatele zombiliticului, ca dupa Congresul PNL si sa faca anuntul catre Tara si popor!!
  Dupa 10 LUNI de minciuni si iluzii si aroganta si rupere completa de Romania reala, uite cu ce s-a ales maretuul PNL zombilitic: a ajuns la mana PSD!
  Acum nici 2 luni, PNL avea guvernarea prin premierul Cîţu, avea conducerea Camerei Deputaţilor prin Ludovic Orban, avea o majoritate considerabilă în Parlament, avea o cotă de încredere cat de cat printre romani şi mai avea perspectiva rămânerii la putere pe termen lung(2028!!) cu Ratinguri cumparate pe bani grei de la S&P si MOODY’S plus perioada în care urmau să vină miliardele prevăzute în PNRR.
  Ce-a ajuns azi PNL cu lideri de carton si realizari ZERO din maretul Program de guvernare pentru care romanii i-au VOTAT: la mana PSD, pai ce umilinta, ce dezastru mai mare se putea?!
  Iar dl Haos, şeful STATULUI ESUAT Romania i-a condus barbateste spre dezastru.
  Cu o imagine catastrofala, fix ca a zombiliticului, plimbarile lui cu consoarta la piramide cand sute de romani mor zilnic, discursul lui Haos despre popularitatea golfului cand majoritatii romanilor numai de golf nu le arde, îl fac să piardă puncte numai pe baza greşelilor personale, adunand si el la pierderile PNL.
  Preşedintele Iohannis dă impresia că face tot ce poate pentru a furniza argumente inamicilor săi si ai PNLului prezidential şi nu e de mirare că AUR a anuntat intentia pentru suspendarea preşedintelui.
  Cand va spuneam….

 28. Se „doreste” refacerea coalitiei, mama, mama. Putin mai devreme am vazut un add al plusereului care dadea cu sete in peneleu, ceva cu Buie Mogdan, iar zilele trecute erau add-uri platite de peneleu care dadeau in plusereu.

 29. Faraonul de la Cotroceni are o noua echipa castigatoare: pe- se – deeeeee! A devenit președinte cu platforma anti-psd și acum ne arata ca este fan psd. Vreau sa votez pentru suspendarea ta, mincinosule, indiferent cine începe procedura!

 30. vin noi negocieri unde se poate constata consensul pe temele principale de actualitate si atunci psd usr si pnl cu udmr si minoritatile sa faca noul guvern . pot face multe intr-un timp foarte scurt impreuna .. schimba si constitutia daca se unesc toti .

  • Cîțu si rezolutiile. Ce nebun e asta. Oare asa sunt romanii care au stat o vreme in America? Se asociaza cu hotii din psd vazand ca nu pot fura singuri. Psd fura cu ei de la stat, iar apoi fura de la penelisti tot. Ii lasa pe drumuri

 31. Bai baietzi, daca vreti sa rezolvati problema, intai trebuie eliminata cauza…
  Pont: Câț-Câț must go!!!

 32. Nu e de neglijat .PNL declanseza , fara a numi un premier ,noi discutii cu toate Partidele Parlamentare democratice .Asta inseamna ca este posibil ca toti democratii din Parlament sa se uneasca formind un nou guvern .Dealtfel si USR si PNL si PSD si UDMR doresc , in mare acelasi lucru .Sa le uram succes .Tara ar avea 7 ani de bunastare

  • o idee buna sa ramina orban si aur in opozitie ca si asa seamana discursurile lor .

  • gica baiatule, nu te supara, ai probleme grave…

  • Dar ce v-a făcut Șică, bă băieți, v-a turnat apă in băutură, v-a luat paharul de la gură, v-a amăgit cu ceai de tei, zicând că e „afumătură” de Islay ?

 33. Gigel, un baietel istet cu note bune la scoala, il intalneste intr-o zi pe strada pe Citu care mergea pe mai multe carari cu o alcoolemie la eprubeta de 1.16 la mie:

  Gigel: Nene, al cui esti tu?
  Citu: Aluficus!

 34. Geniul neînțeles de la Giurgiu este foarte vocal, dar din păcate pentru el are schelet în dulap din familie. Asa ca mai ușor cu pianul pe scări.

 35. Văd că perspectiva posibilității de a fura la umăr cu PSD e mai mare.
  Nu pot scăpa de mentalitatea USL-istă, adică PSD-im, PNL-im, USL-im fu……….. Em și furăm Poporul de îl nenorocim.
  Corupem și Hoțim.
  Noi nimic nu pățim.
  Și, Da, nici nu Pușcărim.

 36. Marea coalitie e pe cale sa devina realitate .In opozitie vor ramane doar cei ce sunt cu orban si aur .

 37. Asta e pe bune, vom negocia cu PNL si USR,? Sau e o greseala de titlu, ei cine sunt, alde Catzu?

 38. Adunați-vă, oameni buni! Ba PNL negociază cu PNL (!) și USR, ba PNL negociază cu PSD și USR. Cine s-a încurcat, jurnalistul sau Cîțu?

 39. „Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat că partidul său va negocia atât cu USR cât și cu PNL varianta unui guvern format în jurul unui premier PNL. El a mai spus că nu numele premierului nu va fi discutat în aceste negocieri și că liderii celor două partide, USR și PNL, vor fi contactați miercuri.”

  Alo, redactia, v-a dat Citu marfa din aia buna? 🤣🤣🤣

 40. Titlul articolului e greșit. PSD în locul primului PNL.

 41. Dancila, mie mi s-a făcut dor de Dancila.
  Plus ca am fost nedrepți cu ea, prea am considerat-o zero dar sincer macar femeia era empatica.
  Oricum la vot, intre Iohanis si Dancila am ales degeaba, PSD tot la guvernare ajunge.
  Mai e Dancila membru PSD ?!? Ar tb sa fie numita premier de Iohanis si ar fi rahatul si cu mot.

 42. @Marian total de acord cu dumneavoastra. Eu incepusem sa cotizez cate putin la G4 dar vazand torentul de mizerii pe care le accepta pe site, am renuntat. Eu nu cred ca asta inseamna libertatea presei.

 43. Alo USR, cat timp aveti de gand sa negociati cu derbedeii astia, care dupa luni de zile nu stiu inca ce vor ? Si cu care felie din tabara castigatoare, pro catu, anti catu ? Va intreb….asa, pt ca va consideram un partid responsabil, care doreste sa implementeze cateva reforme. Credeti ca va fi posibil cu astfel de oameni? Ar fi bine sa va stabiliti un termen.

 44. Măi papagali vorbitori,PNL+USR+UDMR nu mai au majoritate,ori Orban & com.nu va vota un guvern condus de Câțu și Iohannis după ce si-au făcut declarații de dragoste.Câte țigle lipsă să ai să crezi că Orban votează guvernul lui Klaus?

 45. Adica, in caz ca negocierile cu USR esueaza, zombie le va baga pe gat PSDeilor „ideile liberale, masurile liberale, linia europeana. Nu vom abdica de la aceste lucru indiferent in de ce directie mergem”., adica din „ciuma rosie” PSD va deveni „ciuma galbena”, liberala?!
  Demiteti-l naiba repede pe acest zombilitic, v-a dus in gard in nici 10 luni, iar acum mergeti sa negociati cu PSD, pai ce umilinta, ce dezastru mai mare putea „reusi”PNL sub zombie si dl Haos?!
  Bravo, zombie, asa „performanta” nu a existat inn Romania post ’89, PNL s-a facut de ras si se duce in dezastru definitiv, succes, tineti-o tot asa, mult nu mai „rezzistati”, succesuri zombilitice #echipei castigatoare si in continuare „un parteneriat foarte bun cu Presedintele Haos’, parca asa ne aburea zombie??!!!
  Cand va spuneam…chenar negru pentru zombie si dl Haos, asa vor intra in paginile de Istorie!

  • Doamna Lili, PNL a dispărut când au făcut fuziunea cu PDL și au aderat la PPE.PNL va trăi prin Orban&com. sub alt nume chiar dacă nu mi-a plăcut Orban niciodata.Adevărații liberali au dispărut odată cu Radu Câmpeanu la fel și țărăniștii odată cu dispariția seniorului Corneliu Coposu.Cei care au urmat au fost niște bieți oportuniști.

  • lili, aberează că de obicei, fără a avea propria părere și fără , discernământ!
   Citate….
   Te-am rugat sa faci propria anali, da dai jos ochelari de cal!
   Însă tu, batman batman…
   Doamne ajutați!

 46. ciocan fix in coaìe, incredibil …

 47. Pregătițiva de anticipate.pnlul și usrul aruncați în sacii de la sectorul 1.Veniti cu buldozerul.Sa nu-l uitați pe Werner.Hai…la treabă, nu mai pierdeți timpul.

 48. Vom negocia si cu usr si cu psd si ii vom accepta pe amindoi

 49. prietenu’ Valcean, Bocu’ ardelean si Fluturu’ moldovean fac terapie de grup. grupul ciobanilor mioritici si habarnisti.

  Baciul sef, un tip înalt, lat de spate, taciturn si razbunator ​le împarte scatoalce in fiecare seara, la mulsul oilor.
  s-a gandit sa-l puna adjunct pe unu’ mic, nervos di goarte slab de Constituție, ca un țânțar din baladele vesele si triste.
  toata stana e cu josul in sus de atunci.
  sunt oițe care mor, chiar in floarea varstei.
  sunt oițe care vor pleca unde vad cu ochii, in bejenie, la alte stane.
  ciobanii? daca nu dorm pe ei, inspirati de Bode ciobanul-supraveghetor, atunci sigur se iau la cearta si iese si cu bataie.

 50. astea nu sint negocieri, trebuie sa fii timpit de-a dreptul sa participi in astfel de discutii.

 51. votantii PNL sunt mandri, abia asteapta sa voteze PSD

 52. Voi liberalilor adevarati, dupa ce ati urmarit conferinta de presa a lui Citu de asta seara, va intreb cum v-ati simtit, nu va fost jena, nu ati vomat? Individul este debil, nu poate sa se exprime logic, articulat ? Viorica era inculta dar acesta este debil.

  • adevar grait-ai omule.
   vericul Cîțu e dus cu pluta pe Olt.
   rar vazui unu’ ca el. repezit e, n-ai ce-i face.
   nici eu, ascultându-l la radioul MeLeului meu , câstigat cinstit, cu efort si sudoare, nu mai insist ca sa nu enervez lumea pe acilea,
   nu-l intelesei vere. nimic vere, nimic.
   terapia salveaza Romania?

 53. cum spusei si uitai imediat, vericule, astia sunt liberali pe vechi? ca am MeLeu e o alta poveste, nu ma mai repet ca sa nu mai insist degeaba.
  eu, Oaca, avui un moş liberal pe vechi, dupa tată sau dupa mama, na’ ca uitaşi!!! vere ce imi e si cu politica asta.
  dar moşu’ fuse tot de a lu’ Meleacă din Zănoaga Oltului, in peneleu boierului Bratianu Ionel, mort fe o gripă spuse moşu nostru.
  deci ca liberal foarte vechi mi s-ar cuveni un post in bepeneu, da’ nu am loc de venetici ca Cîțu asta venit direct America vericule.

 54. Minimul de măsuri ce trebuie adoptate prin LEGI pentru a adresa cauzele menționate in comentariul meu de mai sus, cauze care stau la baza distrugerii acestei tari sunt:

  1.Sisteme de evaluare a perfomantei angajaților de la stat,
  – pachet salarial bazat pe performanța,
  – inlocuirea a 30% din bugetari (cei care freacă menta la stat) cu 10% profesionisti de top, cu salariu dublu fata de cele care se practica acum in sectorul public ( salarii legate de performanța).
  – transparentizarea cheltuirii banilor publici: a licitaților si salariilor de la stat. Acestea sa fie justificate catre contribuabili prin rezultate si performanta.

  ▪️Stabilirea SUMEI MAXIME pe care o poate câștiga o persoană de la stat într-o viață ca indemnizații, salarii, contracte (excepție: veniturile din pensiile bazate pe CONTRIBUTIVITATE si salariile medii ale bugetarilor).

  Valoarea asta sa fie calculata în baza indicatorilor macroeconomici, PIB, populației, ASTFEL ÎNCÂT și alți cetățeni să aibă dreptul la ce li se cuvine lor.

  Altfel … furtul continua!

  2. Licitații organizate prin contractarea directa a experților si formarea de echipe de catre institutile de stat.

  Lucrul asta ar elimina intermediarii care încasează 50% din contractele cu statul din IT, consultanta, etc., care nu se implica deloc si nu produc nimic pentru contribuabilul roman, doar transfera 50% din valoarea contractului (plătit din banii contribuabilului) in afara țării.

  “Intermedierea corupta” este un mod de operare prin care s-au furat in ultimii 30 de ani cca 200 de miliarde de euro!

  Intermedierea corupta este o practica care constituie un risc mult mai ridicat de furt din banul public (200 miliarde euro in 30 de ani ) decat costul pe care îl va avea statul dacă va contracta direct cei mai buni experții externi,
  cost care se va ridica la 5 miliarde de euro in 10 ani,
  plătiți sub forma de salarii evaluatorilor angajați pe concurs ca sa operationalizeze acest nou sistem de licitații, evaluatori care vor plăti taxe in țara si vor consuma salariile in tara!)

  3. Recuperarea sumelor (cu dobânda) de la cei care au încasat zeci de miliarde de euro pentru eficientizarea statului si nu au livrat,, pentru ca statul si companiile de stat numai eficientizate nu sunt!

  După ce au cheltuit miliarde pe multinaționale, firme secu’ si firme de recrutate care numai non-performeri la stat au livrat,

  companiile de stat au ajuns cu pierderi si mai mari decât daca nu ar fi fost manageriate deloc si nu ar fi cheltuit acei bani pe salariile angajaților care au facilitat furtul din bani publici si consultanta externa inutila, dovedita in fiasco-ul statului roman.

  4. Independenta si eficienta juridică

  4.1 dezvoltarea si operaționalizarea unor sisteme de evaluare a performantei si a eticii.

  Existenta acestora ar fi eliminat din sistemul juridic angajații corupți si neperformanti care tărăgănează soluționare dosarelor pana la prescriere. Stiti voi cine sunt acești incompetenți si corupți!

  Dacă ar fi avut un sistem de indicatori de performanța printre care unul de genul:
  % dosare complexe rezolvate in termen de 12 luni de la preluare = 90%,
  nu si-ar mai fi permis sa amâne rezolvarea dosarelor Colectiv si 10 August pentru ca ar fi fost demiși!

  Faptul ca Ministerul Justiției a implementat un astfel de sistem de evaluare a performantei cu o multinaționala si cu firmele intermediare ale securiștilor care NU are experți certificați in acel sistem sau care au certificări false si neacreditate, este o ilegalitate demna de a fi raportata la OLAF.

  Obiceiurile astea de a face proiecte strategice cu firmele corupților cu echipe de incompetenți sau audituri cu multinaționalele acuzate de fraude si audituri măsluite la nivel internațional – sunt șmecherii inițiate tocmai pentru perpetuarea practicilor corupte in sectorul juridic, cu impact negativ la nivel național.

  4.2. Restructurarea si adaptarea forței de munca la AMPLOAREA fenomenului coruptiei din Romania si angajarea mai multor oameni cu abilitați diversificate si multi-disciplinare (dublu sau triplu licențiat sau specializat, absolvent de top la universității de top!).
  In momentul de fata nu au resursele umane si financiare necesare ca sa combată corupția.

  • N-ati publicat comentariul inițial. Fără radiografia aceea a situației curente in care defineam contextul, comentariul de mai sus este ca nuca in perete.

  • O clasa politica majoritara care NU reprezintă interesele oamenilor onești.

   Un popor de: 30% corupți, 40% coruptibili si doar 30% onești,
   o prezenta la vot de doar 32% pentru parlamentare
   din care + 50% din voturi s-au dus catre clasele politice vechi ce au adus sistematic țara in dezastrul asta!

   O țara bogata furată continuu de o mafie mixta a: firmelor secu (Ro Capitalism), multinaționalelor (Capitalism Sălbatic), baronilor!

   Aceste categorii privilegiate ilegal, dezvoltate impotriva normalității si a meritocrației,
   au distrus poporul roman, au corupt oameni pe care i-au atras in mafia lor, au alungat milioane de romani! Milioane de romani saraciti, discriminați in țara lor, emigrați in alte tari.

   Atât timp cât acesti politicieni initiaza si/ sau voteaza legi care facilitează furtul din banul public si promovează interesele unor grupuri de lobby,
   si se fac ca nu înțeleg ca Legislația trebuie schimbată, nu sunt decât niște facilitatori ai hoției.

 55. Citu negociaza cu psd si usr si ii invita pe amindoi la guvernare ca doar nu o sa ramana usr de caruta in opozitie cu aur si orban si sa scrie ziarele : opozitia unita a votat impotriva guvernului

 56. Yes, iar am pierdut minunea: cum s-au decis sa reia discutiile cu USR? A soptit Iohannis ceva, si daca da, interesant, de ce a facut-o? In rest, Catu si PNL vor face acelasi joc de ochii lumii, USR nu o sa fie lasat sa faca nimic. Catu este maestru in asta, si apoi sa dea vina pe USR ca ba nu este ministrul bun, ba nu intelege USR nimic din ”arta” guvernarii. Lui.
  Am spus-o de mult, de la inceput planul a fost ca PNL sa scape de USR. Intr-o forma sau alta. Nu le-a iesit decat cu circ si s-au prabusit in criza dupa criza.
  Acesta este ”stilul” tarii: la fel au spus, lasa sa intram noi in EU apoi tot ce vrem noi facem, noi cei in spielhosen in gropita noastra cu nisip. Timpul a q.e.d.
  Multumesc Diana R!

 57. S-a votat flexibilitate la FURAT cu frații din Ciuma Rosie. Să trăiască Mujannis și Partzu. Au exclus USR din coaliție că să poată Ciordi incontinuare.