G4Media.ro

Lia Olguța Vasilescu, despre recalculareaa pensiilor: ”Au pierdut şase luni de zile…

Lia Olguța Vasilescu, despre recalculareaa pensiilor: ”Au pierdut şase luni de zile pe care nu ştiu cât de repede le vor putea recupera cei de la Casa de Pensii”

Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii care a inițiat și promovat proiectul Legii pensiilor promulgat luni de președintele Iohannis, a declarat luni că recalcularea pensiilor a fost întârziată timp de șase luni din cauza atacării legii la CCR.

Vasilescu a sugerat că, deși legea prevede un termen clar de recalculare, întârzierea adoptării legii a dus la imposibilitatea începerii procesului de recalculare.

Reamintim că Legea pensiilor are un impact bugetar uriaș: 8,4 miliarde de lei în acest an (când se va aplica doar de la 1 septembrie), un impact de 24,8 miliarde de lei în anul 2020 (alegeri locale și parlamentare), iar în ultimul an de aplicare (2022) ar urma să aibă un impact de 81 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuiala statului român cu pensiile în 2018 a fost de 61,5 miliarde de lei. Impactul bugetar vine atât din creșterea punctului de pensie, cât și din recalcularea tuturor pensiilor aflate deja în plată.

„Noi nu trebuie să uităm faptul că Parlamentul României a aprobat-o încă de anul trecut, a fost atacată la CCR pentru mai multe chestiuni. Ea a fost declarată constituţională de Curte, s-a cerut doar ca pe trei paragrafe să se clarifice mult mai bine nişte termene, deci, practic, nu era nimic neconstituţional, dar, cu toate astea, s-a întârziat şase luni de zile, timp foarte important pentru specialiştii de la Casa Naţională de Pensii care trebuie să înceapă deja recalcularea a peste 5 milioane de pensii, vă daţi seama ce muncă titanică, timp în care se putea organiza licitaţia pentru soft, pentru că, ştiţi foarte bine, conform legislaţiei din România nu poţi să faci o achiziţie până când legea nu apare în Monitorul Oficial. Deci, practic, au pierdut şase luni de zile pe care nu ştiu cât de repede le vor putea recupera cei de la Casa de Pensii. Eu sper că nu se va întârzia în niciun fel termenul din lege, de altfel nici nu au cum să îl întârzie pentru că este prevăzut în această lege, dar este foarte adevărat că ar fi avut şase luni în plus pentru recalcularea pensiilor”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. PSD au tot ce-i mai rau la romani, inclusiv capacitatea de a nu-si asuma niciodata nimic si a gasi in permanenta tapi ispasitori.

  Nu-i de mirare ca suntem cunoscuti ca neseriosi peste hotare.

 2. In sinea ei spera sa le mai puna Iohannis o contra ca sa nu fie nevoita chiar sa inceapa sa calculeze si sa-i dea cu minus. Dar in ciuda sugestiei pe care i-a facut-o aproape in direct volguta dupa votarea legii, Iohannis s-a facut ca ploua si a semnat ca primaru: „Na,luati-o! spalati-va pe cap cu ea!”

 3. In ce calitate face Largutza declaratii citate de Agerpres? Fost-ai lele cat ai fost! Hai sictir madam. La munca hoatzo batrana. Astept sa ajungi unde ti-e locul. O stii si tu curuleaso.

 4. Parerea mea despre aplicarea acestei legi:
  – in integralitatea ei, aceasta este o lege inaplicabila pentru ca e nesustenabila;
  – din toata legea, se va aplica doar prevederea pentru acest an de majorare a punctului de pensie; restul e poveste.

 5. Vorbește prostii ca să aibă justificări.
  N-au nevoie de niciun soft! Softul e un nou tun.
  Toți pensionarii au calculat deja punctajul total pe decizie și de aici se imparte la 25 și apoi se înmulțeștte cu 75. Poate au nevoie de un abac sau o numărătoare…
  Pt masterate, ore suplimentare prime care se vor introduce – astea oricum dureaza pt că fiecare pensionar trebuie să aducă o adeverință de la locurile muncă ( nu toți 5 milioane și nu deodată) și încâ nu s-a stabilit formatul/ modelul adeverinței. De ce ? Tot din cauza lui Iohannis?

 6. Prostii, Liuțo mamă!
  În realitate te bucuri de nu mai poți că Johannis a promulgat legea pt care va plăti
  (politic) colega ta blonda care ocupă în partid locul la care sperai, după încarcerarea lui daddy 🙂
  Te bucuri ca un copil că în fața fraierilor care te adoră rămâi mama cea bună, ministrul care a făcut (chipurile!) tot ce a putut pt binele pensionarilor.
  Că vă sfâșiați unui pe alții nu-i bai! Problema e că nu mai avem suficiente lamai pt câtă scârbă ne faceți…

 7. Semn prost pentru pensionari, în loc să sară în sus Olguta de bucurie că gata a reuşit acuma o dă deandoaselea iar dacă aş fi îngrijorat spuneţi măi pensionarilor ce înseamnă asta?….cumva să uiaţi de acele pensii ca în vest susţinute cu economie romanescă?
  Oare aţi observat că toţi politicienii ăia care s-au ocupat de legea asta a pensiilor care se lăudau în toată media
  câte vă vor da şi câte dezbateri motivaţionale au făcut pe tema asta deja se codesc aşa că ştiţi că va urma amânarea până la alegerile parlamentare până va lua şi ultimul vot care îl poate stoarce de la voi iar după alegerile parlamentare iarăşi pune vina pe Kiovesi sau Soroş de vă lasă cu gura căscată până la următoarele alegeri unde iarăşi o luaţi de la capăt cu acelaşi însufleţire pentru ca atuncea când eşti bătrân nici memoria nu mai ţine ca altădată.

 8. Proasto, să dau un termen prin lege este simplu, să fie recalculate pensile în acest termen e alta.

 9. Vulvuțo, cumpără-ți un armasar (cal), mângâie-l sub crupă şi aşază-te în poziția care-ți place ție cel mai mult. Şi respiră adânc şi din ce în ce mai des.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.