G4Media.ro

Letonia interzice toate televiziunile cu sediul în Rusia

Foto: Latvian State Security Service

Letonia interzice toate televiziunile cu sediul în Rusia

Toate canalele de televiziune cu sediul în Rusia vor avea interdicție de a emite în Letonia, începând de miercuri, a anunțat luni autoritatea națională de reglementare în domeniul audiovizualului, citată de Le Figaro.

După anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, Consiliul Național Leton pentru Mass-media Electronică (NEPLP) a interzis deja difuzarea în țara baltică a mai multor canale de televiziune rusești importante, invocând tonul războinic, propaganda agresivă împotriva Ucrainei și a cetățenilor săi, precum și o amenințare la adresa securității Letoniei.

Noua decizie afectează aproximativ 80 de televiziuni din Rusia, încă disponibile în Letonia, în principal prin intermediul unor operatori de cablu sau IPTV. „Am luat această decizie ca urmare a recentelor amendamente la Legea privind mass-media electronice, care prevede că posturile de televiziune sau de radio înregistrate într-o țară care amenință agresiv integritatea teritorială și independența unei alte țări nu ar trebui să fie autorizate să funcționeze în Letonia”, a declarat pentru AFP președintele NEPLP, Ivars Abolins.

Decizia va rămâne în vigoare până când Rusia va înceta războiul din Ucraina și se va retrage de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din Crimeea. În plus, NEPLP a acordat o licență de emisie fostului canal de televiziune al opoziției ruse Dojd, care și-a încetat activitatea la Moscova la începutul lunii martie și al cărui personal s-a mutat în Letonia. Dojd va începe oficial să emită din Letonia pe 9 iunie, a declarat Ivars Abolins.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...