G4Media.ro

Legendarul tenismen german Boris Becker este executat silit: Și-a scos la licitație…

Legendarul tenismen german Boris Becker este executat silit: Și-a scos la licitație forțată trofeele câștigate în încercarea de a-și plăti datoriile de 56 de milioane de euro

765.000 de euro a obţinut legendarul Boris Becker de pe urma licitaţiei silite la care au fost puse în vânzare trofee câştigate în carierea sa sportivă de excepţia. Datoriile lui s-ar cifra la 56 de milioane de euro, potrivit portalului Deutsche Welle.

Casa de licitaţie britanică Wyles Hardy a oferit celor interesaţi în total 82 de obiecte care amintesc de cariera sportivă fără egal a tenismenului german: mai multe trofee şi pocale, rachete de tenis sau fotografii. La licitaţie au participat 495 de persoane din 32 de ţări.

Cel mai bine vândut a fost un obiect marca Tiffany 

Pentru o copie a pocalului câştigat de Boris Becker la US-Open în 1989, realizată din argint de către celebra casă de bijuterii Tiffany s-a obţinut suma de 167.000 de euro, a anunţat administratorul de insolvenţă. Dar aceasta nu acoperă decât o picătură dintr-un ocean de datorii.

În 2017, Boris Becker, care acumulase un munte de datorii, a fost declarat în incapacitate de plată de către un judecător sindic din Londra, unde sportivul îşi are o reşedinţă. Licitaţia ar fi trebuit, de fapt, să aibă loc anul trecut. Multiplul campion mondial la tenis a reuşit, însă, să o împiedice.

Imunitate diplomatică inexistentă

Boris Becker a declarat la vremea aceea că beneficiază de imunitate diplomatică fiind ataşat sportic al reprezentanţei Republicii Centrafricane pe lângă UE, la Bruxelles. Ministerul de Externe de la Bangui a infirmat, însă, această calitate, vorbind despre un fals. În decembrie 2018, Becker a anunţat că nu se mai prevalează de statutul său diplomatic. Astfel n-a mai stat nimic în calea licitaţiei forţate.

Simboluri ale unei cariere de excepţie

Boris Becker a câştigat, în timpul carierei sale, 49 de turnee, între care şase de Grand Slam, a fost de trei ori campion al prestigioasei competiţii de la Wimbledon, încasând premii în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro. Cu toate acestea, mai multe investiţii nerentabile, divorţul costisitor de prima sa soţie, Barbara, şi probleme cu fiscul l-au ruinat complet. În 2017 i-a fost declarat falimentul pe persoană fizică.

Astăzi, Becker, în vârstă de 51 de ani, se concentrează pe activităţi legate de marea sa pasiune, tenisul, între altele în calitate de comentator sportiv. Potrivit estimărilor date publicităţii de administratorul de insolvenţă, datoriile acumulate de clientul său ar însuma până la 50 de milioane de lire sterline, echivalentul a 56 de milioane de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pai cum sa ajunga asa daca a fost ,lunga vreme, consiliat de marele ion tiriac?

    • Exact acest lucru aș fi vrut să-l spun , dar, „Dani”, mi-a luat-o înainte !. Oare cum doarme acest octogenar infect, securist notoriu, recunoscut și autorecunoscut, un individ grobian, avid până la demenție după bani și „june” ?…BEAH !…

  2. Nu degeaba il cheama Boris . Maica-sa, Elvira , era (se pare) rusoaica .
    Asa ca Tiriac ci Boris ,,s-au inteles bine” . Similar cu relatia dintre Serban Nicolae si Dragnea. Probabil Tiriac (cu tata tigan si mama germanca) cand a vazut ca ,,rusul” Boris nu prea mai are bani l-a abandonat.
    Desigur ca pentru Tiriac acum poate va urma un alt client ,,sa-l consilieze de bine”: Simona Halep.

  3. problema bietului Boris Becker e una singură, nu divorțul și nu nu știu ce investiții nerentabile. Deci problema lui e asta: pokerul. Și mă miră că articolul nu menționează nimic legat de asta. Omul e dependent de poker, și-ar juca și viața, dacă ar putea.