G4Media.ro

Legea offshore: deputații Opoziției critică noile propuneri PSD. Nu avem nici o…

Legea offshore: deputații Opoziției critică noile propuneri PSD. Nu avem nici o estimare a impactului bugetar / Dragnea nu mai scrie pe flipchart cu carioca

Deputații Opoziției din Comisia de Industrii critică dur pe conturile lor de Facebook modul în care PSD a gestionat dezbaterea legii offshore. Virgil Popescu (PNL) acuză că ”nu avem nici o estimare a impactului bugetar, și nu e o lege de ieri – de azi”, în timp ce Cristina Prună (USR) arată că ”miniștrii de Finanțe și Energiei nu sunt prezenți în sală. După spusele președintelui Comisiei, Iulian Iancu, statul câștigă 37%, producătorii 47%. Diferența nu știm unde se duce”.

Pe lângă opoziție, PSD are probleme și cu deputaţii ALDE, care au părăsit dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore. Varujan Vosganian a argumentat că această dezbatere este “o improvizaţie”, deoarece nu există o evaluare a impactului bugetar, o evaluare clară a resurselor şi nici un punct de vedere al Guvernului, transmite Agerpres.

Reamintim că PSD a depus marți un set de amendamente la legea offshore cu puțin timp înainte de începerea dezbaterilor din Comisia pentru Industrii din Camera Deputaților. Amendamentele au fost înmânate de Liviu Dragnea ieri seară deputaților PSD pentru a fi depuse azi în dezbaterea din comisie, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD.

Postările complete ale celor doi:

Cristina Prună (USR):

Încă un simulacru de dezbatere pe Legea offshore. Amendamentele au fost primite cu doar 2h înainte de comisie!

Miniștrii de Finanțe și Energiei nu sunt prezenți în sala. După spusele președintelui Comisiei Iulian Iancu statul câștigă 37%, producătorii 47%. Diferența nu știm unde se duce.

Liviu Dragnea este absent, deși e membru în Comisia pentru administrație publică. Nu este nici la televizor, nu mai scrie nici pe flipchart cu carioca – nu știm câte miliarde va câștiga România, nici dacă investitorii vor începe lucrările de exploatare.

Membrii ALDE nu a fost în sală la începutul ședinței, semn că nu sunt de acord cu legea. Răfuielile din coaliție se adâncesc!

O lege de o importanță geostrategică și economică de care ar trebui să beneficieze România în următoarele 3 decenii a fost încă o dată stabilită în biroul unui singur om – Liviu Dragnea!

Virgil Popescu (PNL):

Deși vorbim de un proiect de lege pe care cei de la PSD l-au adoptat, dar a fost retrimis de Președinte la reexaminare, tot nu exista o formula de calcul clara, oferita de cei de la ministerul de Finanțe. Nu avem nici o estimare a impactului bugetar. Și nu e o lege de ieri de azi! Drept urmare – pentru slaba pregătire a unei legi atât de importante pentru statul roman, Teodorovici ar trebui sa își dea demisia!

Și în ciuda acestor probleme care nu au fost rezolvate, dezbaterea continua, de mai bine de 5 ore. Lucram în “orb” cu șeful ANAF care stă pe banca de rezervă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează