G4Media.ro

Legea care suspendă plafonul de îndatorare al SUA, votată și de Senat/…

Foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Legea care suspendă plafonul de îndatorare al SUA, votată și de Senat/ Joe Biden: „America este o naţiune care îşi plăteşte facturile şi îşi îndeplineşte obligaţiile”

Senatul Statelor Unite a votat legea care suspendă plafonul de îndatorare al SUA, de 31,4 trilioane de dolari, transmite News.ro. Au fost înregistrate 63 de voturi ”pentru” şi 36 de voturi ”împotrivă”.

Legea ridică pe o perioadă de doi ani – până la 1 ianuarie 2025 – plafonul îndatorării publice a Statelor Unite. Dacă această ridicare a plafonului nu ar fi avut loc, prima putere mondială risca să intre în incapacitate de plată la 5 iunie, incapabilă să-şi onoreze angajamentele financiare.

”În această seară, senatorii ambelor partide au votat pentru a proteja progresul economic câştigat cu greu şi pentru a preveni prima incapacitate de plată a Statelor Unite. Împreună, au demonstrat încă o dată că America este o naţiune care îşi plăteşte facturile şi îşi îndeplineşte obligaţiile – şi va fi întotdeauna. Vreau să mulţumesc liderului Schumer şi liderului McConnell pentru că au adoptat rapid proiectul de lege. Nimeni nu primeşte tot ce îşi doreşte într-o negociere, dar în mod clar: acest acord bipartizan este un mare câştig pentru economia noastră şi pentru poporul american”, a transmis preşedintele SUA Joe Biden.

El a afirmat că astfel sunt protejaţi pilonii de bază ai agendei sale ”Investind în America”, care creează locuri de muncă bune în toată ţara, stimulează producţia, reconstruieşte infrastructura şi promovează energia curată, protejând totodată programele de bază precum Securitatea Socială, Medicare şi Medicaid.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...