G4Media.ro

Legea care permitea numirea unor amatori la șefia Portului Constanța, retrimisă de…

Foto: Info Sud-Est

Legea care permitea numirea unor amatori la șefia Portului Constanța, retrimisă de președintele Iohannis la Parlament, a devenit și mai permisivă – Surse

O lege care permitea numirea la conducerea Portului Constanța a unor persoane fără experiență în domeniu, promovată de PSD, a fost modificată luni de coaliția PSD-PNL-UDMR în comisiile raportoare din Camera Deputaților și a devenit și mai laxă, potrivit informațiilor G4Media.

Președintele Klaus Iohannis a retrimis legea la Parlament în 28 noiembrie, invocând tocmai relaxarea condițiilor pentru numirea conducerii la șefia unei companii strategice precum Portul Constanța.

Or, în timpul dezbaterilor de luni, parlamentarii Puterii au relaxat și mai mult condițiile, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Astfel, în locul cerinței inițiale ca membrii selectați ai organelor de conducere din porturi să aibă minimum 5 ani de experiență în administrarea sau managementul unor entități din transport ori logistică, parlamentarii au introdus condiția ca aceștia să aibă minimum un an de experiență.

Raportul comisiilor avizatoare va intra la votul final în plenul Camerei Deputaților, care e cameră decizională, după care merge la promulgare la președintele Iohannis. Singura cale de atac a președintelui este sesizarea CCR.

Legea pentru aprobarea OUG 160/2020 introducea în legislație noi criterii pentru numirea de administratori și directori la porturile controlate de statul român, miza reală fiind controlul asupra Portului Constanța.

Portul Constanța este considerat infrastructură strategică pentru România și este controlat de Ministerul Transporturilor și administrația locală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Trolaj maxim în parlament! :)))))

  2. Eu zic ca 3 zile de experienta in domeniu sunt suficiente, ani multi trebuie doar in domeniul darii si primirii spagii.

  3. Vrem in schengen

  4. daca conținutul legii se schimba atunci președintele are si opțiunea de retrimitere.e o noua propunere practic.

  5. De ce n-ar face-o? Voi votați PSDNL indiferent cât vă fură, țară de inteligenți.

  6. Cel mai tare partid.

  7. Expertii in conducerea Portului Cta sunt un filfizon de Herastrau precum Catana Jr. , un cioban, un amator pe toate fronturile venit de la RATB l, împins de Catana Sr. si alte animalute de gen. Acestia conduc portul. Oamenii cu experienta si cu dreptul de a o face sunt dati deoparte pentru ca sunt incomozi.