G4Media.ro

Lege nouă în Ucraina: E interzis să mai asculți muzică în mijloacele…

Sursa foto: Pexels

Lege nouă în Ucraina: E interzis să mai asculți muzică în mijloacele de transport în comun / Legea a fost dată din cauza numeroaselor conflicte care izbucneau din cauza preferințelor muzicale diferite / Aceeași lege interzice ascultarea muzicii rusești

Pe 7 octombrie 2022 vor intra în vigoare normele legii privind interzicerea violenței acustice în transportul de persoane, anunță ”Spațiul Libertății”, ONG-ul din Ucraina care a propus proiectul de lege.

Astfel, conducătorilor autobuzelor și microbuzelor le este interzis „să redea muzică, sunete de filme sau alte semnale sonore în cabina autobuzului, cu excepția informațiilor despre călătorie”.

Interdicția se aplică atât transportului urban, cât și rutelor suburbane, interurbane și internaționale.

Sunetul muzicii sau al filmelor poate fi transmis doar la căștile individuale ale pasagerilor, se precizează în lege.

Interdicția de zgomot se aplică nu numai șoferilor, ci și pasagerilor: șoferul are dreptul să-i dea jos pe cei care încalcă tăcerea. În timpul transportului neobișnuit, precum și într-un taxi, este posibil să se difuzeze muzică în cabină , însă doar cu acordul tuturor pasagerilor.

De asemenea, legea cere guvernului să introducă reglementări privind interzicerea violenței acustice în regulile de transport pentru toate tipurile de transport de pasageri.

”Obiceiul multor șoferi de autobuz și microbuz de a porni muzică intruzivă în timpul zborurilor de pasageri a devenit de mai multe ori cauza conflictelor cu pasagerii”, susține ONG-ul ucrainean.

În 2020, s-a cerut parlamentului să pună capăt ”violenței acustice”, iar un grup de deputați au înregistrat un proiect de lege, care, însă, nu a mai fost adoptat.

Cu toate acestea, textul său a fost în cele din urmă încorporat în Legea mai largă 2310-IX , aprobată în unanimitate de parlament în iunie 2022.

Aceeași lege interzice reproducerea publică a fonogramelor, videogramelor sau clipurilor cântăreților ruși din 7 octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Deci si la ei ascultau cocalarii manele in tramvai 😄

  • Și la ei sunt cocalari, desu mai puțini decât la noi. Dar ei au autorități care își fac treaba, nu ard gazul preocupați doar de chiul și dacă se poate și de ceva șpagă.

  • Ba, dar cum sunteti cate unii gata inclusiv sa scuipati pe romani doar si pentru a iesi bine ucrainienii dintr-o discutie sterila.
   Nu stiu in ce grota locuiesti matale, dar in Bucuresti este mai degraba intamplator sa dai peste astfel de cocalar si inca si mai rar sa iasa batai din aceasta pricina. Poti sa afirmi orice, dar nu ca este fenomen de masa. Pe de alta parte, eu nu cunosc asa intim ucrainienii precum pretinde Florinschy de mai sus, dar imi este lesne de inteles ca la ucrainieni este un fenomen de masa.

  • I-ai numarat tu, Florine? De unde stii tu ca-s mai putini? e vorba aia, niciodata nu s-a infirmat, oriunde am fost in lume: ”Prostia e cel mai democratic raspandita in lume”!

 2. Faza cu interzicerea muzicii rusesti e cam exagerata, mai ales ca multi artisti rusi sunt anti-razboi.

  • Unde ai vazut tu in lege ca ar scrie despre muzica ruseasca? Se refera la orice fel de -deranj acustic-. Cauti nod in papura inexistenta, cu tot cu rusii tai -buni- :)))

 3. „Obiceiul multor șoferi de autobuz și microbuz de a porni muzică intruzivă în timpul zborurilor de pasageri” — eu, dacă aș fi într-un autobuz care zboară, m-ar interesa mai mult să aterizeze cu bine.

  • Grav de tot cu traducerile la g4media…

  • Nu-i atat de grav ca folosesc Google Translate, dar nici macar nu citesc ce publica, ca sa vada daca are sens. Dar na, daca ar si citi ce publica cand ar mai avea timp sa scoata 100 de kg de articole pe zi?

 4. SO very european of them 🙂

 5. Muzică rusească doar la Europa Libera.
  :)))))

 6. O natie de barbari si corupti la fel ca rusi nau ce cauta in ue !!

  • Cine se aseamănă se adună. Nu este cazul între ucraineni și ruși din moment ce sunt practic în război. Deci nu ai nimerit-o.

 7. Pentru muzica „normala” amenda 1x, pentru muzica ruseasca amenda 10x.