G4Media.ro

Le Point: Războiul de exterminare al Hamas împotriva evreilor / În Kfar…

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Le Point: Războiul de exterminare al Hamas împotriva evreilor / În Kfar Aza și Be’eri, mișcarea teroristă islamistă a implementat o ideologie deschis antisemită și pogromistă

Ne vor bântui multă vreme masacrele comise în Israel de asasinii Hamas în kibbutz-urile Kfar Aza și Be’eri. Copii, bebeluși, bătrâni… Aceștia nu sunt victimele unui „conflict”, ci țintele unei încercări de eradicare, scrie Le Point, citată de Rador Radio România.

Acesta nu este doar un război teritorial, așa cum sugerează unii, ci o operațiune de exterminare care îi vizează pe evrei. Un pogrom.

Ne gândim la Vassili Grossman, un imens scriitor ucrainean de limba rusă, care a povestit ce a văzut după ce Armata Roșie a recucerit Kievul și regiunea sa și când Shoah nu era încă numită împușcătură: „I-au masacrat pe copiii de doi ani și trei- bătrâni, i-au masacrat pe cei de optzeci de ani cu ochii întunecați de cataractă, cu degetele reci și transparente și cu voci aproape inaudibile șuşotind ca hârtia albă, au masacrat în cele din urmă sugarii care sugeau cu lăcomie la sânul matern până în ultimul moment”.

Mii de kilometri și opt decenii separă masacrul dela Babi Yar de lângă Kiev de cel de la Kfar Aza, la marginea Gazei. Punctul lor comun: logica ștergerii.

Sursa: Le Pont / Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Atat a inteles Le Point. Ce tristete!

 2. @Regele. Daca vrei sa publici ceva, fa-o fara sa te legi de altii. Ai treaba,n-ai treaba,te tii ca scaiul de mine. Fii politicos! Nu fi autoritar cu persoanele necunoscute pe platforma. Iesi in piata publica.

  • E greu….Iartă-l! @râgâiegele.Cu cât ai mușchii mai mari maieurile devin mai mici. La fel, cu cât ești mai incult, cu atat ești mai vehement.

  • Si in ce consta, mai exact, lipsa de politete a mesajului @Regele? Nu v-a insultat, nu v-a injurat, nu v-a atacat in niciun fel. V-a cerut (intr-un mod deloc autoritar, nu stiu de unde-ati mai scos-o si pe asta) sa detaliati o afirmatie in doi peri – ce anume v-a intristat in acel articol (pe care ma intreb daca de fapt l-ati citit integral, in varianta originala)?!? Ca banuiesc ca nu era vorba doar despre trairile dvs. dupa ce cititi cate ceva si care trairi musai trebuie impartasite cu restul universului, sa nu murim prosti…
   Am citit si mai jos. Va plangeti de lipsa de spatiu. Pardon? Ati vrut sa scrieti comentarii mai lungi si v-au fost interzise?
   Altfel, sunteti obiectiv, nu partinitor. Se prea poate, dar nu rezulta deloc din aceasta serie de comentarii, in care – daca le cititi cu atentie – practic n-ati spus absolut nimic, in afara faptului ca sunteti trist si obiectiv…
   Pai, ce sa zic… imi pare rau ca sunteti trist, dar se poate si mult mai rau. Eu sunt furios. Sunt furios, de pilda, cand vad demonstratiile pro-Hamas din Paris si Viena. Proteste ale unor oameni dintre care multi au fost primiti acolo ca refugiati si care traiesc din ajutoare sociale, platite de cetatenii acelor tari, pe care Hamas ii asasineaza, la gramada cu israelienii. Curat murdar, coane Fanica, nu-i asa?
   Altfel, sa stiti ca povestea aia cu adevarul care e intotdeauna la mijloc suna sublim, ne face sa parem foarte kool, foarte subtili si inteligenti, dar de fapt de multe ori e o tampenie monumentala. Exista nenumarate cazuri in care adevarul e cat se poate de clar si indiscutabil – iar aceasta tragedie e doar unul dintre ele.

 3. Stai asa. De ce spui „Ce tristete!”? Ce mai e de inteles cand iti exerciti puterea asupra celor mai slabi ca tine intr-un mod atat de barbar?

 4. @ Alin pe scurt din lipsa spatiu Adevarul este intotdeauna la mijloc. E si gri,nu doar alb si negru.Toata lumea are dreptate. M-a intristat intoleranta verbala din Le Point. Personal eu nu sunt partinitor. Sunt obiectiv.

  • nu vad obiectivitatea din vorbele tale … Le Point descria cu exactitate mentalitatea membrilor Hamas, cu ecouri in alte perioade din istorie

 5. @ Alin Le Point scrie ce vrea. Fiecare publicatie are politica sa. Cititorii ei. Crezi ce spune este foarte bine. Daca altii nu cred e treaba lor. Lasa-i in pace. Accepta diversitatea in gandire. Nimeni nu detine adevarul.