G4Media.ro

Lavrov: Rusia este pregătită să-l primească pe Zelenski pentru a discuta despre…

Lavrov: Rusia este pregătită să-l primească pe Zelenski pentru a discuta despre normalizarea relațiilor cu Ucraina. Însă, dacă vrea să vorbească despre Donbas, să apeleze la Grupul de Contact cu OSCE

Rusia este pregătită să-l primească pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski pentru a discuta despre normalizarea relațiilor bilaterale, relatează TASS.

Însă, dacă intenționează să discute despre problemele din Donbas, ar trebui să apeleze la Grupul de contact (format din reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei și OSCE) pentru soluționarea situației din sud-estul Ucrainei, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat vineri unui post de radio.

„Președintele rus [Vladimir Putin] a spus: dacă Zelenski vrea să discute despre normalizarea relațiilor bilaterale care sunt afectate de «acțiunile unilaterale ale regimului său» – iar noi, bineînțeles, am reacționat la aceste acțiuni – suntem pregătiți pentru asta, nicio problemă. Lăsați-l să vină la Moscova, Soci sau Sankt Petersburg, unde este de acord, dar dacă dorește să discute despre Donbas, ar trebui să apeleze la Grupul de Contact, care printr-o decizie a formatului Normandia ar trebui să ia în considerare toate problemele de reglementare direct între Kiev și Donețk, Kiev și Lugansk”, a subliniat ministrul rus de externe.

Lavrov a mai spus că atunci când Zelenski susține că nu dorește să discute cu reprezentanții Republicilor Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR), „acest lucru este rău, dar este rău pentru criza intra-ucraineană”.

„În ceea ce privește relațiile noastre, dacă are ceva de spus și [înțelege] cum să corecteze «distrugerea» inițiată de Kiev – de către Zelenski și predecesorii săi – suntem gata să luăm în considerare acest lucru. Președintele (Putin) a indicat clar acest lucru”, a afirmat Lavrov.

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. mda, sa se duca, la fel cum au facut polonezii unde din cauza conditiilor meterologice s-a prabusit avionul 🙂

 2. „…dacă are ceva de spus și [înțelege] cum să corecteze «distrugerea» inițiată de Kiev – de către Zelenski și predecesorii săi…”
  Aroganta rusilor nu are limite!
  Cu alte cuvinte:
  Daca nu te supui, ai initiat o distrugere!!!!!!

 3. Așa o maimuțăreală doar Lavrov putea sa născocească.
  Dacă aveți ceva de vorbit, vorbiți frate la telefon că nu va asculta nimeni.
  După ce au mobilizat toată armata au ajuns la declarații pacifiste de genul ” luati-l de pe mine că îl omor”.
  Cred că le-a mers prea bine și s-au săturat.

 4. Tovarasu L, Ucraina e tara libera si independenta sau nu? V-a amenințat ca vrea vreun teritoriu de la voi?

 5. Novociokul este deja pregatit.

 6. Nu se referea Lavrov la supunere si alte chestii de astea… Prin distrugere se refera la tot ce tinea si tine de relatia celor doua tari… Daca tot timpul ataci, acuzi si murdaresti, injosesti si interzici tot ce-i rusesc…. Atunci ce rost mai are
  Clar ca sunt tensiuni cu Donbas si celelalte… Dar asta face parte din discutiile mai largi cu europenii…. Iar Crimeea a fost a rusilor si nerecuperata… Si nu cred ca o mai cedeaza rusii…
  Ar fi fluturat steag american deja acolo… Asta era planul…