G4Media.ro

Laptopuri pentru toți elevii – cerute de comunitatea Declic și Consiliul Național…

Laptopuri pentru toți elevii – cerute de comunitatea Declic și Consiliul Național al Elevilor, într-o petiție adresată ministrului educației și premierului Orban

Peste 23.500 de membri ai comunității Declic și Consiliul Național al Elevilor cer Guvernului să suplimenteze fondurile din programul național “Școala de Acasă” și să asigure laptopuri pentru toți elevii din România.

“În caz contrar, există riscul să crească și mai mult rata de abandon școlar”, spun cele două organizații, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Într-o petiție lansată online, Declic și Consiliul Elevilor le cer ministrului Educației, Monica Anisie, și premierului Ludovic Orban să “alocați bani pentru achiziția de echipamente care să le permită tuturor elevilor să urmeze cursurile școlare online. 900.000 de elevi au nevoie urgent de laptopuri sau tablete cu internet, astfel încât dreptul constituțional la educație gratuită să fie cu adevărat respectat”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. internet-ul ori desteapta ori prosteste
  vor avea conectivitate „decat” in zoom, pentru restul destinatiilor sa plateasca
  c-asa-i in biznis-ul atat de drag politicienilor

 2. Eu am prins vremuri în care părinții mei au muncit suplimentar după orele din fabrică, să am ceea ce am nevoie pentru școală și să fac o facultate. Nu ne-a dat nici statul nici altcineva nimic.
  Acum avem o țară de cerșetori. Laptopurile alea nu cad din cer.

 3. 900000 de laptopuri ar costa minim 225 milioane euro. La cum se fac achizitiile publice la noi in tara, pretul de pornire este de ~5 ori mai mare decat pretul minim de pe piata, adica bugetul necesar ar fi de 1,1 miliarde euro.
  Daca totusi se gasesc bani, ce se va intampla cu laptopurile celor care termina clasa a 8-a sau a 12-a? le vor pastra ca proprietate personala sau le vor returna scolii?

 4. Intai sa invete lucruri esentiale:
  Sa se spele pe maini, pe dinti, sa se lege la sireturi.
  Sa spuna buna ziua. Sa raspunda la salut.

  da si mie…