G4Media.ro

La detectorul de minciuni cu șefii AUR din județe, de teama trădării:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

La detectorul de minciuni cu șefii AUR din județe, de teama trădării: ”Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină”, susține Marius Lulea, prim-vicepreședintele partidului extremist

Săptămâna viitoare partidul extremist AUR începe testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene, a confirmat pentru G4Media prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea. Testarea cu poligraful reprezintă un ”test de integritate” și este necesară pentru a scădea riscul de trădare, susține acesta: ”Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină”, a mai spus Lulea. Informația a fost publicată inițial de site-ul campusbuzau.ro.

 • ”Da. Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (…) Un județ trădat înseamnă voturi ale românilor pierdute, voturi furate (…) Informația nu este una secretă, de aceea a și ajuns la dumneavoastră. O considerăm o procedura firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții”.

Lulea a mai spus că decizia a fost luată de partid ca să se asigure că nu există șefi ale organizațiilor județene care ”au promis funcții pentru bani, să fie infiltrați sau să trădeze în favoarea oponenților electorali”.

 • ”Este o acțiune pe care o considerăm importantă pentru alegerile care urmează”, a mai spus Lulea care a declarat că testările vor începe săptămâna viitoare, dar rezultatele nu vor fi făcute publice pentru că ”nu este relevant și în interesul organizației”.

Lulea mai susține că nu există lideri de județ care să se fi opus procedurii și toți au transmis că se vor prezenta la poligraf: ”Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină”.

Lulea a mai spus că ”fraudele electorale sunt foarte mari, mult peste ceea ce cred românii” și că ”din cauza numărului mare de structuri administrative și secții de vot numărul de oameni implicați în procesul electoral este colosal de mare”. Cu toate astea, AUR nu va testa și oamenii partidului din secții:

 • ”Se modifică procesele verbale și se completează altceva decât se numără. Partidele clasice au rețele de oameni pentru urnele de vot și caută să introducă și la alte partide astfel de persoane cu scopul de a închide ochii atunci când se face frauda. Deși asemenea plângeri sunt la fiecare ciclu electoral cu miile procurorii închid cazurile peste câțiva ani fără a face nimic. Prin fraudarea alegerilor PSD și PNL își mențin majoritățile pe care de vreo 10 ani nu le-ar mai avea”, a declarat Marius Lulea care nu a adus argumente pentru afirmațiile făcute.

AUR s-a confruntat cu o serie de plecări din partid în ultimul an și de rupturi în ”polul suveranist” pe care formațiunea condusă de George Simion l-a fondat împreună cu alte partide.

În februarie 2024 Ovidiu Szime, fostul președinte AUR Timișoara, și-a dat demisia din partid chiar în seara protestului anti-comasare alegeri, organizat de partidul extremist în mai multe județe din țară și în Capitală, în fața sediilor PSD. Simion a declarat după demisie că Szime e ”ginerele unui cunoscut pesedist” și că ”nu a trecut testul” când a fost pus să aprindă lumânări la PSD.

Demisia lui Szime a venit după un val de plecări din AUR în ultima perioadă: Dumitru Coarnă și membri din AUR Călărași au demisionat din partidul extremist în urmă cu câteva zile acuzând, de asemenea, nerespectarea statutului partidului și faptul că liderii AUR refuză să înființeze filiale județene.

În aproximativ aceeași perioadă, fostul ministru PNL Virgil Popescu anunța că 15 organizații AUR Mehedinți au trecut la liberali. Jurnalistul Dan Tăpălagă a explicat semnalele care indică o posibilă dezumflare AUR cu câteva luni înainte de alegeri, pe fondul plecărilor din partid.

Partidele extremiste AUR și SOS au fost protagonistele a șase rupturi de răsunet care au avut loc în luna februarie. Evacuările cu scandal din cele două formațiuni politice, conduse de lideri care s-au despărțit la rândul lor furtunos în 2021, au avut loc cu doar trei luni înaintea primelor două scrutine din 9 iunie, alegerile europarlamentare și locale.

În luptele intestine din AUR și SOS cei care pleacă și cei care sunt părăsiți se acuză reciproc de același lucru: Sunt oamenii ”serviciilor” și ai ”securiștilor”. G4Media a făcut o radiografie a rupturilor din AUR și SOS. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Tipic mentalității legionar-r’tardate! Majoritatea lor au trădarea în sânge… cum va arăta „chestionarul”? george(ta) va fi „testat(ă)”? În privința fidelității față de partener(i)?!

 2. Sa il puna si pe Gusa si sa verifice daca l-a tradat vreodata pe Putin.

 3. Ce minunat, detectorul ala ar fi cel mai util pentru Georgică si Lulea.
  Sa vedem daca au tradat vreodata interesele lui Putin de cand au fost recrutati. Si daca plata pentru cladirile rusesti din Romania se acorda lunar sub forma de salariu sau ocazional ca bonus pentru atingerea obiectivelor.

 4. Ce partid e ala in care iei toti sefii de la filiale locale si ii testezi cu detectorul de minciuni, sa vezi daca nu pleaca maine la PSD?

  AUR se dovedeste o gogoasa uriasa care nu contine decat aer. La nivel local alearga disperati dupa orice refuzati de la vechile partide, doar, doar or putea sa conteze cumva in alegerile locale. La Bucuresti, cauta disperati un candidat pentru primarie generala si nu au gasit inca. La fel este in toate orasele maari din tara.

  Si asta cica e cel mai mare partid de opozitie din Romania, conform sondajelor.