G4Media.ro

La 20 de ani după 11 septembrie: Liderul Al Qaeda, considerat mort,…

La 20 de ani după 11 septembrie: Liderul Al Qaeda, considerat mort, apare într-un videoclip

Liderul Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a apărut într-un videoclip care a fost lansat sâmbătă, atunci când s-au împlinit 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie, anunță New York Post.

SITE Intelligence Group, cu sediul în SUA, care urmărește aparițiile în online a grupurilor jihadiste, a scris pe Twitter despre existența videoclipului, spunând că Zawahiri a făcut comentarii cu privire la evenimentele care au avut loc după data de la care se considera că a decedat.

”Pe fondul zvonurilor despre moartea sa, liderul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a apărut într-un nou videoclip de 60 de minute, oferind de această dată câteva dovezi că nu este mort – în special, făcând referire la evenimentele de după decembrie, atunci când zvonurile despre moartea sa au ieșit la suprafață ”, a scris pe Twitter directorul SITE Rita Katz.

 

Videoclipul era intitulat „Ierusalimul nu va fi <iudaizat>” și a fost lansat de As Sahab Media, brațul propagandistic al grupului terorist.

Zawahiri a menționat în videoclip un raid cu rachete asupra unei baze militare ruse de către Hurras al-Deen, aliniată la Al Qaeda, în Siria, despre care grupul a spus că a avut loc la 1 ianuarie zvonurile despre moartea sa apărând în luna noiembrie. „Cu toate acestea, Zawahiri nu menționează victoria talibanilor în Afganistan, iar discuțiile sale despre ieșirea din Afganistan a Statelor Unite ar fi putut fi spusă încă din februarie 2020, în urma Acordului de la Doha”, a spus Rita Katz, referindu-se la acordul încheiat anul trecut pentru a încheia război în Afganistan. „Astfel, el ar putea fi în continuare mort, însă moartea s-ar fi putut produce după ianuarie 2021”, a explicat ea.

Deocamdată nu se știe dacă Zawahiri este mort sau viu, deoarece „agențiile de informații nu au oferit încă dovezi sau evaluări solide că Zawahiri este mort”.

Zawahiri a devenit liderul grupului terorist după ce Navy SEAL l-a ucis pe Osama bin Laden, în Pakistan, în 2011.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Americanii astia nici nu mai stiu pe cine si cand omoara. Cred ca omoara teroristi, dar aia sunt in viata si le rad in nas dupa o vreme.

  2. e in paradis saracu, au folosit o inregistrare mai veche. Nostradamus ce zice ca a scris saracu 10 pagini, iar acum avem mii de pagini cu prezicerile lui? sau vanga care nu stia de existenta romaniei dar a prezis de deveselu.

  3. Vad ca G4media n-a preluat investigatia brutala din NYT care arata ca teroristul ISIS-K evaporat de dronele lui Biden era de fapt un amarat de oengist care livra apa.

  4. As traduce „he could still be dead” ca „totusi mort”. „In continuare mort” nu va suna ciudat?