G4Media.ro

Kuleba, despre amenințările omologului rus Serghei Lavrov, privind riscul unui război nuclear:…

Sursa foto: Gints Ivuskans / AFP

Kuleba, despre amenințările omologului rus Serghei Lavrov, privind riscul unui război nuclear: „Rusia pierde iar războiul nuclear e ultima speranță de a speria lumea, ca să nu mai sprijine Ucraina”

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a apreciat marţi că, atunci când Rusia vorbeşte despre posibilitatea declanşării celui de-al treilea Război Mondial, de această dată un conflict nuclear, este pentru că simte că pierde lupta în Ucraina, relatează Agerpres, conform EFE.

Kuleba a dat acest răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, care a avertizat luni cu privire la pericolul unui război nuclear care, în opinia şefului diplomaţiei de la Moscova, „este grav, real (şi) nu trebuie subestimat”.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat din Rusia, preluat de mai multe agenţii de presă locale, Lavrov a declarat că, „deşi respingerea unui război nuclear este poziţia de principiu a Moscovei, pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat”.

„Rusia pierde şi ultima speranţă de a speria lumea ca să nu sprijine Ucraina. De aceea vorbeşte despre un pericol ‘real’ al unui al treilea Război Mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova pierde în Ucraina. Tocmai din acest motiv lumea trebuie să ne sprijine şi mai mult ca să putem câştiga şi apăra securitatea europeană şi globală”, a venit replica lui Kuleba pe Twitter.

Declaraţiile lui Lavrov şi răspunsul lui Kuleba intervin cu doar câteva ore înaintea vizitei anunţate a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Moscova, unde urmează să aibă întrevederi cu ministrul de externe şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Guterres va vizita şi Ucraina, unde se va întâlni joi cu Dmitro Kuleba şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Gints Ivuskans / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. ce sa mai zica si impotentii astia de la kremlin? soldati n-au, tehnica n-au, prestigiu n-au, curaj n-au, valori morale n-au, onoare n-au, bani n-au, „decat” nuclearele le mai au …

  • Animalele alea de rusi nu au pic de demnitate, nu pot câștiga un război, și atentează la viata oamenilor nevinovați, ucigând mii de oameni nevinovați și copii. Cazacii ăștia de rusi sunt goi de orice înseamnă valori morale, iubire, demnitate, știu doar sa șantajeze, sa ucidă, sa violeze, sa fure

 2. ce sa mai zica si impo.tentii astia de la kremlin? soldati n-au, tehnica n-au, prestigiu n-au, curaj n-au, valori morale n-au, onoare n-au, bani n-au, „decat” nuclearele le mai au …

 3. Este evident. Ar fi dragutz sa facem un nuclear sharing cu uncle Sam totusi.

 4. Cu cât ăștia amenință mai mult, cu atât implicarea NATO in război ar trebui sa crească. E clar ca sunt speriați. Plus ca amenințările astea nu pot rămâne nepedepsite, dacă nu-i ardem acum o sa se chinuie și generațiile următoare cu ei, o sa apăra sigur alt Putin.

 5. Securitatea globala e asigurata tocmai de echilibrul privind arsenalul nu clear ca numar focoase si pozitionare.
  Actorii inca nu accepta ca e un razboi oarecare cum a fost si in Siria si in altele, pentru restul lumii. De ce se cred mai oameni decat sirienii sau irakienii ma depaseste. Ca doar nu sunt na zisti.

 6. Securitatea globala e asigurata tocmai de echilibrul privind arsenalul nu clear ca numar focoase si pozitionare.
  Actorii inca nu accepta ca e un raz boi oarecare cum a fost si in Siria si in altele, pentru restul lumii. De ce se cred mai oameni decat sirienii sau irakienii ma depaseste. Ca doar nu sunt na zisti.

 7. Rublele curg

  • Nu mai curg, ca este jale in rusia. Se lucrează pe mâncare si băutură. Mai ales băutură.

  • Inafara de gogosile ucrainene cu miros de actorie nu curge nimic, poate doar civili nevinovati la groapa.

  • Dist_rusii de postaci pro_rusi presteaza pe copeici, ca rublele sunt prea scumpe pentru ei. Curand or sa accepte dolari zimbabweni sau moneda forte din Botswana. 😂

 8. Mujicii sunt disperati, recrutii lor mor ca mustele. 😂

 9. Ciolobec, salutari calde pt mă-ta și sor-ta!

 10. Deh, actori

 11. Mujicii sperie lupul cu o tehnologie nucleară pe care a obținut o in 1951 de la americani,mai exact de la doi cetățeni americani care au vândut informații rușilor. Acum sa vii si să te lauzi lumii intregi că deții ceva ce n are nimeni si nu va avea mult timp de acum înainte….Si făcând o paralelă cu tehnologia convențională in care se văd rezultatele corupției in armată, rachete infipte in pământ, tehnică de luptă precară, veche,etc Rusia a rămas aceiasi sperietoare din porumb ca acum 80 de ani: inamicul speriat de valuri interminabile de mujici,mujici impinsi din spate de valuri NKVD care ii executa dacă rămâneau in urmă..
  In 1991 SUA nu a dat lovitura de grație fiindca ursul era rănit și dezmembrat și au crezut că celavecii își vor lua destinele in propriile mâini si vor merge in sfârșit pe un drum drept.Dar s au înșelat si acum ,ca niciodată, este un moment de cotitură in care Rusia o să si dea seama de dezastrul pe care l au avut in apărare, dezastru ce il vor schimba rapid fiindcă li s a aprins din nou cheful de Rusia Măreață,si dacă occidentul nu i a măsuri in scurt timp vom vedea o nouă Germanie invazionista si un nou hitler .Putler deja are uzufruct viager la cârma Rusiei,așa că…

 12. Arme nucleare au toate marile puteri dar numai Rusia sau Coreea de Nord pot da cu ele fara motiv,doar asa de oftica. Si daca ucrainienii le ofereau tara pe tava,rusii ocupau o alta tara si amenintau planeta cu armele nucleare daca intervine cineva. Nimic nou sub soare,asa ca mai bine ii sustine toata lumea pe ucrainieni ca poate asa rusii vor scapa de nebun inainte sa inceapa un razboi nuclear. Si daca incepe,asta e,la revedere omenire,ne vedem in iad.

  • Arme nucleare au toate marile puteri dar numai „știm noi care” dintre ele – are capacitate de lovire FĂRĂ CA CEL LOVIT SĂ APUCE SĂ RIPOSTEZE.
   Pentru că în reușita lovirii – strategic vorbind și nu în ce privește atacurile nucleare tactice – nu este definitorie doar viteza, cât traiectoria; care, la majoritatea dintre ele, inclusiv americane, este de tip balistic – și nu ‘glide’.

   Iar pe noi astea două lucruri ar trebui să ne îngrijoreze: 1.maniera de lovire descrisă mai sus 2.faptul că cei mai mulți (‘muritorii de rând’) nu cunosc acest lucru.

   Cât despre ‘sursa de informare’ asupra manierei de lovire (ca armă strategică „near-invincible”) sunt site-uri consacrate exclusiv acestui topic; site-uri militare pe profil (vorbim de americane & britanice – nu rusești).

 13. Mai nătărăule, dacă mujicii „câștiga”… atunci cum de-au pierdut Kievul?? :)))

 14. Eee…… E de la rublele alea devalorizate. Văd în ceață rousofylii haurari patrihoți. Luați cu pită sărmanilor !

 15. Logica ta e la fel cu îți este numele. Cred că de aceea l-ai scris așa :))). Sunt „pe” ei de 2 luni nu prea fac progrese doar pe marginea fortiereriei și la Kiev deja și-au luat-o in freza.

 16. Mai am lăsați pălăvrăgelile !