G4Media.ro

Kremlinul tace cu privire la accidentul aviatic al lui Prigojin / Ultima…

sursa foto: Colaj G4Media

Kremlinul tace cu privire la accidentul aviatic al lui Prigojin / Ultima discuţie cu presa a lui Peskov a fost pe 4 august

La aproape 24 de ore de la prăbuşirea unui avion care, potrivit autorităţilor ruse, îl avea la bord pe şeful Wagner, Evgheni Prigojin, şi pe doi dintre cei mai importanţi locotenenţi ai săi, Kremlinul nu a spus nimic despre incident, anunță News.ro, care citează CNN.

De altfel, niciun alt oficial rus de rang înalt nu a făcut vreun comentariu.

Preşedintele Vladimir Putin se afla miercuri la un eveniment în Kursk când a apărut vestea prăbuşirii, dar nu a oferit niciun comentariu nici acolo, nici la întoarcerea sa la Moscova.

Joi nu a existat nicio teleconferinţă pentru mass-media cu purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Ultima discuţie cu presa a lui Peskov, care altădată avea briefinguri zilnice de presă, a fost pe 4 august.

Putin s-a întâlnit cu Prigojin şi cu comandanţii Wagner la câteva zile după revolta lor de scurtă durată la sfârşitul lunii iunie, în ciuda faptului că anterior a descris evenimentul ca fiind un act de trădare.

Ulterior, Prigojin a putut circula liber şi chiar a apărut în marja summitului african organizat de Kremlin la Sankt Petersburg luna trecută.

Prigojin, cândva un aliat apropiat al lui Putin, poreclit de altfel „Bucătarul lui Putin”, a intrat în conflict cu conducerea militară de la Moscova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...