G4Media.ro

Kremlinul respinge criticile „şocante” ale premierului Poloniei la adresa lui Putin: „Este…

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul respinge criticile „şocante” ale premierului Poloniei la adresa lui Putin: „Este chintesenţa urii împotriva ruşilor care, regretabil, a infectat ca o metastază întreaga conducere poloneză”

Kremlinul a reacţionat vineri la apelurile premierului polonez Mateusz Morawiecki de a „smulge din rădăcină” „ideologia monstruoasă” a Rusiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a apreciat că „aceasta este chintesenţa urii împotriva ruşilor care, regretabil, a infectat ca o metastază întreaga conducere poloneză şi, în multe feluri, societatea poloneză”.

Într-un editorial din ziarul britanic Telegraph, Morawiecki afirmase marţi că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este chiar mai periculos decât Hitler sau Stalin, din cauza armamentului avansat de care dispune.

„Această declaraţie şocantă este, din nefericire, isterică şi inacceptabilă”, a replicat Peskov prin intermediul presei.

Relaţiile oricum tensionate dintre Polonia, membră a NATO, şi Rusia s-au deteriorat şi mai mult după ce trupele ruse au invadat în 24 februarie Ucraina, care se învecinează cu ambele ţări.

Circa şase milioane de ucraineni s-au refugiat peste graniţe de la începutul războiului; mai mult de jumătate din ei au trecut în Polonia.

Guvernul de la Varşovia a susţinut permanent sancţiuni occidentale mai dure împotriva Moscovei şi a expulzat 45 de diplomaţi ruşi, ceea ce a determinat o retorsiune din partea Rusiei.

Luni, ambasadorul rus în Polonia a fost stropit cu vopsea roşie la depunerea unei coroane de flori la cimitirul militar sovietic din capitala poloneză. Rusia a pretins scuze oficiale şi a avertizat că dacă nu va fi satisfăcută de reacţia Poloniei va lua şi „alte măsuri”.

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Polonia are oo. Ale rusiei s-au cam stafidit.
  Nu e ura, tov. peskov, e doar reactia la ura rusiei…

 2. Are dreptate polonezul, cu rușii nu trebuie să ai nicio relație, nu cumperi nimic de la ei, nu lași să circule pa tine în țară, nu lași sportivii ruși in tara ta, nu tii ambasadori la tine în țară!
  Orice legătură cu ei se metastazeaza in amenințări nucleare, spioni, mizerii! 🤮🤮🤮
  Spurcată națiune!

 3. e mujic bugetar pe tura azi la ferma de trolli. Sa ti-o dam la UE mujicmic

 4. Auzi la ei, „va lua si alte masuri”. Ce alte masuri, o noua invazie ca cea lansata in 1939 alaturi de aliatii de la acea vreme, nazistii? Si acolo nu ai invadat imediat, ci dupa ce nazistii au tocat mare parte din armata poloneza. La fel de lasi ca o hiena.
  Ce tupeu are rusnacul, vrea respect fata de monumentele soldatilor sovietici care nu ar fi trebuit sa se afle acolo in primul rand…

 5. Ai apărut, avocat al rusnacilir?

 6. Nu mai „regretabil” decât masacrul de la Katyn sau prăbușirea avionului cu președintele Poloniei… Chiar ne credeți tâmpiți pe toți, amibe îndopate cu votcă ce sunteți?

 7. Normal ca va urasc, ruskii kurva.