G4Media.ro

Kremlinul consideră că discuțiile dintre Rusia și Franța nu sunt necesare în…

foto: Emmanuel Macron Twitter

Kremlinul consideră că discuțiile dintre Rusia și Franța nu sunt necesare în acest moment

Președinții Vladimir Putin și Emmanuel Macron nu au mai avut o conversație telefonică de două luni, deoarece Franța este o țară cu care discuțiile nu sunt în prezent „necesare”, a declarat Kremlinul, potrivit Le Monde.

„Ei bine, în primul rând, Franța este un stat neprietenos în ceea ce privește acțiunile pe care le întreprinde în ceea ce privește țara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând reporterilor la o întrebare despre absența convorbirilor telefonice recente între cei doi lideri, care au vorbit de mai multe ori la începutul acestui an. „Nu se sună pentru că nu cred că este momentul potrivit, iar acum pur și simplu nu este necesar. Dacă este nevoie, ei se pot suna reciproc într-un minut”, a declarat Peskov.

Ultima discuție oficială între Putin și Macron a avut loc în 28 mai, când cei doi lideri au vorbit la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz despre soarta soldaților ucraineni luați prizonieri de armata rusă. Înainte de aceasta, Macron a avut mai multe conversații telefonice cu Putin până la invazia rusă în Ucraina, în 24 februarie. Aceste contacte multiple i-au adus președintelui francez critici, unii reproșându-i că a menținut schimburi regulate cu liderul de la Kremlin fără a reuși să împiedice lansarea agresiunii rusești împotriva Ucrainei.

Kremlinul a continuat să își extindă lista de țări „neprietenoase” care fac obiectul unor măsuri de retorsiune. În prezent, aceasta include Statele Unite, Australia, Canada, Regatul Unit, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Norvegia, Taiwan și toți membrii Uniunii Europene.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ungaria e stat neprietenos ?
    La cate vizite fac astia la Moscova si cum il ridica in slavi pe Putin nu pare.

  2. putinica poate vorbi la telefon cu kim , prietenul lui.

  3. Discutiile dintre orice tara libera, democratica si regimul dictatorial Putin nu sunt necesare oricand …. nu acest regim Cr!m!nal nu se discuta!