G4Media.ro

Kremlinul afirmă că Rusia și SUA trebuie să continue dialogul în legătură…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Kremlinul afirmă că Rusia și SUA trebuie să continue dialogul în legătură cu tratatul START privind armele nucleare: „Timpul va spune. Nu am primit încă nicio propunere”

Rusia și SUA trebuie să continue dialogul cu privire la tratatul START privind armele nucleare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce Moscova a anunțat că va suspenda temporar inspecțiile la instalațiile sale în cadrul tratatului, relatează CNN.

Vorbind cu reporterii în cadrul unei teleconferințe, Peskov a refuzat să comenteze direct decizia Rusiei și a trimis întrebările la Ministerul de Externe al țării, care a emis declarația oficială de luni.

Întrebat dacă Moscova este pregătită să prezinte Washingtonului alte propuneri privind START sau dacă așteaptă în schimb ca SUA să facă primul pas, Peskov a spus: „Timpul va spune. Nu am primit încă nicio propunere specifică în acest sens. Dar repetăm încă o dată: dialogul este necesar”.

Luni, Ministerul rus de Externe a declarat că Rusia „este nevoită să recurgă la această măsură din cauza strădaniei încăpățânate a Washingtonului de a obține, fără aranjamente prealabile, resetarea activităților de inspecție în condiții care nu țin cont de realitățile existente și care creează avantaje unilaterale pentru Statele Unite și privează de facto Federația Rusă de dreptul de a efectua inspecții pe teritoriul american”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat luni că „principiile reciprocității, predictibilității reciproce și stabilității reciproce vor continua să ghideze abordarea SUA în ceea ce privește punerea în aplicare a Noului Tratat START, așa cum au făcut-o de la intrarea în vigoare a tratatului în 2011”.

„Menținem confidențialitatea discuțiilor dintre părți cu privire la implementarea tratatului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. USA ,NU TRATEAZA CU TERORISTII.

    • @ Monica,dar cumva , a incercat sa trateze cineva cu tine? Nu cred,deci USA NU TRATEAZA CU TERORISTII,si adaug eu ,nici cu pr.os.tii.

  2. Recomand SUA sa cumpere toata Rusia. (cand zic tot ma refer la TOT)

  3. Vrea si plescaru asta sa fie tratat ca un om mare. Ce sa negociezi cu orcile? Un gard virtual , impentrabil asta ar merita si sa nu mai auzim de ei in veci. Iar gazul sa si-l bage in cur