G4Media.ro

Kremlinul afirmă că este deschis la dialog cu SUA în privința tratatului…

Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Kremlinul afirmă că este deschis la dialog cu SUA în privința tratatului nuclear New Start

Kremlinul a calificat drept „pozitivă” declarația de luni a Statelor Unite de respectare a tratatului bilateral New Start de limitare a arsenalelor nucleare și a declarat că este deschis la dialog cu Washingtonul, în condițiile în care Rusia însăși și-a anunțat retragerea din acest tratat, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat vineri că Statele Unite vor continua să respecte tratatul New Start, care limitează numărul de focoase nucleare pe stat la 1.550, dacă Rusia va face același lucru. Tratatul, semnat în 2010 între Moscova și Washington, urmează să expire în 2026.

„Aceasta este o declarație importantă și pozitivă a domnului Sullivan. Evident, așteptăm confirmarea acestui anunț pe canale diplomatice, moment în care vom putea să avem în vedere formate de discuții”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În februarie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Moscova își suspendă participarea la New Start, fără a se retrage în mod oficial din tratat, cerând Washingtonului să pună capăt sprijinului acordat Ucrainei și solicitând un acord multilateral care să includă Franța și Marea Britanie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...