G4Media.ro

Kosovo este „deschis” la noi alegeri municipale în nordul țării: ministru

Sursa Foto: www.eda.admin.ch

Kosovo este „deschis” la noi alegeri municipale în nordul țării: ministru

Kosovo este deschis la organizarea de noi alegeri în patru municipalități din nordul țării, unde numirea unor primari de etnie albaneză a dus la tulburări și ciocniri, a declarat marți ministrul de externe Donika Gervalla-Schwarz, citat de agenția AFP.

„Suntem deschiși la noi alegeri în aceste patru municipalități”, a declarat ea.

Proteste au izbucnit în rândul minorității etnice sârbe din Kosovo în aprilie, după ce autoritățile au instalat primari aliați cu Pristina, în urma unor alegeri locale în zonele din nord, care au fost boicotate pe scară largă.

Unsprezece soldaţi italieni şi 19 ungari din KFOR au fost răniţi în urmă cu o săptămână în timpul unor ciocniri cu manifestanţi sârbi care cereau plecarea primarilor de etnie albaneză. În timpul incidentelor au fost răniţi 52 de sârbi.

Numeroşi membri ai comunităţii sârbe, majoritară în patru oraşe din nordul Kosovo, nu recunosc autoritatea Pristinei şi sunt fideli Belgradului. Sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localităţi, ceea ce a dus la alegerea de primari de etnie albaneză cu o rată de participare de sub 3,5%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...