G4Media.ro

Kosovo a devenit lider la vaccinare în Balcanii Occidentali și a întrecut…

sursa foto: Pixabay

Kosovo a devenit lider la vaccinare în Balcanii Occidentali și a întrecut țări membre UE precum Croația, Bulgaria sau România

Kosovo a devenit țara din Balcanii Occidentali cu cea mai mare proporție a populației vaccinată măcar cu o doză. Kosovo a început târziu vaccinarea în masă, dar ulterior a recuperat rapid teren, depășind Serbia (liderul anterior), Macedonia de Nord și Muntenegru, țări care și-au accelerat campania în vară, conform platformei Our World in Data, transmite Novinite, citată de Rador.

Cu 47% din populație cel puțin parțial vaccinată și 37% complet vaccinată, țara e cu mult înaintea unor membri UE din Balcani precum Croația, Bulgaria și România. Pentru comparație, proporția populației vaccinate măcar parțial e de 44% în Serbia, 40% în Muntenegru și 34% în Albania.

Kosovo a fost lovit la mijlocul lui august de un val puternic de infectări cu varianta Delta, cu peste 10.000 de infecții zilnice. La acel moment țara căuta – la fel ca Macedonia de Nord, Muntenegru și Albania – metode de a-și accelera campania de imunizare, începută de facto abia în aprilie din cauza penuriei de vaccinuri. Aceste țări aveau să depășească rapid restul regiunii. Însă luna aceasta campaniile de vaccinare au început să încetinească iarăși.

sursa: Novinite (sursa: Rador\ Andrei Suba)

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Kosovo nu există?

    • Propaganda și minciunile din Rusia fac mult rău în țările Balcanice, Baltice, Ucraina, Republica Moldova.
      Eu nu i-as lasa să plece din locuințe decât în Rusia și să nu se mai întoarcă.
      Cei care nu au chef de vaccin, să nu aibă parte de unele libertăți (cum este în Rusia, China țări pe care ei le iubesc).