G4Media.ro

Klaus Iohannis trage un nou semnal de alarmă: Românii își doresc un…

Klaus Iohannis trage un nou semnal de alarmă: Românii își doresc un trai mai bun și recurg la proteste – până acum greu de imaginat – pentru a atrage atenția asupra acestor probleme acute

Președintele Klaus Iohannis a atras din nou atenția joi, într-un discurs la Pitești pe tema industriei auto, asupra lipsei infrastructurii de transport din România și a spus că oamenii recurg la proteste pentru îmbunătățirea nivelului de trai. El a pledat pentru nevoia urgentă de a fi construite autostrăzi ”în cât mai puțini ani, nu în decenii, așa cum se prefigurează potrivit ritmului de melc de până acum”.

”Românii își doresc un trai mai bun și recurg la proteste – până acum greu de imaginat – pentru a atrage atenția asupra acestor probleme acute”, a punctat Iohannis.

Șeful statului a spus că este convins de faptul că dezvoltarea infrastructurii este cea mai sigură cale de a întări unitatea și convergența dintre regiunile României, pe lângă faptul că ar reprezenta un extrem de important avantaj pentru România.

”Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți. Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, și de cetățeni”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a atras atenția asupra faptul că în ultimul an și jumătate au fost dați în folosință abia 15 km de autostradă, ”ridicol de puțin”, lucru care dovedește ”lipsa de capacitate și de mobilizare” a Guvernului.

”Îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive, care să gândească, dincolo de interesul de partid, în interesul României”, a mai spus șeful statului.

Declarațiile președintelui vin după ce oamenii din județele din Moldova au venit în București cu sute de autovehicule – autoturisme, motociclete, camioane – pentru a protesta față de lipsa de interes a autorităților centrale pentru construirea autostrăzilor care să lege, pe de o parte, Transilvania și, pe de altă parte, Bucureștiul de Moldova.

Nu este pentru prima oară când președintele Klaus Iohannis se solidarizează cu protestele din stradă. Pe 12 mai, când oamenii au protestat din nou în București și în marile orașe față de guvernarea PSD-ALDE, șeful statului a spus că atitudinea manifestanților este importantă, pentru a-i readuce ”pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ”.

De asemenea, luna trecută, în timpul amplelor proteste din Sănătate, Iohannis a criticat Guvernul, pe care l-a acuzat că nu are ”o gândire unitară” în privința salariilor din sistemul sanitar.

Președintele s-a solidarizat cu protestatarii și în timpul amplelor proteste împotriva modificării legislației penale, în februarie 2017 el chiar mergând în mijlocul protestatarilor din Piața Universității.

Foto: Klaus Iohannis (Sursa: presidency.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează