G4Media.ro

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, împreună la recepția de Ziua Americii. Orban:…

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, împreună la recepția de Ziua Americii. Orban: Este o premieră a ultimilor ani ca președintele și prim-ministrul să fie împreună/ Iohannis: România are un singur răspuns la tenativele unor actori internaționali de a eroda comunitatea transatlantică – solidaritatea cu SUA

Klaus Iohannis a participat la recepția organizată de Ambasada SUA în România cu ocazia Zilei Americii, care va fi celebrată în 4 iulie. Președintele a susținut un discurs ferm împotriva ”tentativelor actorilor internaționali de a eroda comunitatea transatlantică”.

Totodată, Iohannis a subliniat în mai multe rânduri că România va consolida relațiile bilaterale cu SUA. Un discurs similar a avut și premierul Ludovic Orban, prezent și el la eveniment.

Prim-ministrul a menționat de mai multe ori importanța parteneriatului strategic cu SUA și a enumerat obiectivele Executivului în domeniul de politică externă.

Orban și Iohannis au transmis că România va fi mereu un ”prieten ferm” și un ”interlocutor de nădejde” pentru SUA, iar premierul a subliniat că este o premieră a ultimilor ani, că președintele și prim-ministrul participă împreună, pe aceeași scenă, la festivitățile dedicate SUA.

Orban a mai subliniat că se bucură că s-a terminat ”boicotul anumitor politicieni” care în trecut refuzau să participe la festivitățile organizate de Ambasada SUA în România.

 • ”România are un singur răspuns la tenativele unor actori internaționali de a eroda comunitatea transatlantică, solidaritatea cu SUA/ România va fi mereu un prieten ferm pentru America. Tentativele unor actori internaționali de a eroda comunitatea transatlantică se suprapun cu pandemia și pentru România, răspunsul la aceste provocări este unul singur: solidaritatea. Solidaritatea cu SUA, cu UE, în relația transatlantică și cu statele ale căror valori derivă din democrație, stat de drept, respect pentru drepturile omului. România a dovedit, în relația cu SUA, că înțelege să contribuie activ la întărirea acestei solidarități. Alături de președintele SUA am adăugat două noi domenii parteneritatului strategic. În declarația comună împreună cu președintele Donald Trump am subliniat importanța securității Mării Negre și a regiunii. România rămâne puternic angajată în sprijinul unei relații transatlantice. Pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare societățile noastre. În același timp ne-a demonstrat importanța parteneriatelor și valorilor comune, responsabilitate și empatia. România și SUA au știu să se sprijine reciproc, contribuind astfel la eforturile de protejare a cetățenilor români. SUA vor avea mereu în România un prieten ferm și un partener strategic important”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Americii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cata lipsa de viziune in politica externa.

 2. Asta inseamna sa fii bugetar, ba! Americanii sarbatoresc ziua tarii cu doua zile inainte, ca sa nu si strice weekendul.

  Si daca ula lor vrea sa vina premierul si presedintele Romaniei intr-o anume zi, oarecare, care le prieste van Goethemilor, nu-i bai. Sica Manelistul si Robotul se executa.

  A fost vreun presedinte american la Ambasada Romaniei de Ziua Romaniei? Hai macar plus / minus doua zile?

  Ceausescu mergea la Ambasada URSS de Ziua Marii Revolutii?

  Antonescu mergea la Ambasada Germana de Ziua lui Hitler?

  Colonie de doi lei.

 3. Klaus si Orban o singura voce adica slugareala la patrat.

 4. A primit azi sclavi ca miine au si ei invitati importanti

 5. România are un singur răspuns la tenativele unor actori internaționali de a eroda comunitatea transatlantică – solidaritatea cu SUA.
  …………………………………………………………
  Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie Guardian.

  • Este ceva pe trei luni situatia din SUA fiind ca o stare de necesitate. Lasat-va de lozincile kgb-ului si ale ciumei rosii!

 6. A fost un concurs de sclavi acolo, care linge mai frumos în fund licuriciul, penibil!

 7. Daaa….a fost o premieră!!!Ambasada era profilată pe invitați de la sri,dna și alte servicii!!!Cred ca nu au lipsit nici acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.