G4Media.ro

Klaus Iohannis primește Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului 2023 (Siebenbuerger Zeitung)/…

Sursa foto: Captură video -YouTube/ Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis primește Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului 2023 (Siebenbuerger Zeitung)/ Premiul se acordă o dată la doi ani pentru ”responsabilitate față de încălcarea drepturilor omului prin genocid și deportare”

Klaus Iohannis va primi Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului al Fundației Zentrum Gegen Vertreibungen, transmite publicația sașilor stabiliți în Germania Siebenbuerger Zeitung.

Laudatio va fi ținut de fostul președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ceremonia va avea loc la invitația președintelui Fundației, Christean Wagner. Patronajul a fost preluat de prim-ministrul landului Hessa, Boris Rhein.

Prin ceremonia de decernare a premiului, mai arată publicația, juriul Premiului Franz Werfel pentru Drepturile Omului ”onorează activitatea amplă și diversă a Președintelui României, care a luptat pentru drepturile omului în diferite funcții, în special pentru minoritățile din țara sa și din întreaga Europă”.

Siebenbuerger Zeitung îi face o scurtă descriere președintelui Iohannis amintind că face parte din minoritatea germană a sașilor transilvăneni din România, iar ”locul său de naștere a fost timp de secole centrul spiritual și cultural al sașilor din Transilvania”.

Este amintită și perioada în care Iohannis a fost primar, subliniind că acesta „a muncit fără a ține cont de partide pentru toți cetățenii orașului și a reușit, printre altele, ca Sibiul să fie declarat Capitală Europeană a Culturii în 2007”.

Publicația susține că este meritul lui Klaus Iohannis faptul că ”România s-a poziționat întotdeauna în vestul politic al Europei și a promovat calea integrării europene”.

 • ”Este, de asemenea, meritoriu faptul că este foarte angajat în echilibrarea intereselor diferitelor curente socio-politice. Johannis susține valorile democrației liberale și ale statului de drept și, în calitate de membru al sașilor transilvăneni, și-a asumat responsabilitatea pentru comunitate. Angajamentul său pentru o cooperare unită și prosperă a tuturor statelor și popoarelor din Europa nu poate fi apreciat îndeajuns de mult”, mai arată SZ.

Premiul Franz Werfel pentru drepturile omului este acordat o dată la doi ani unor persoane, inițiative sau grupuri ale căror acțiuni ”trezesc un sentiment de responsabilitate față de încălcarea drepturilor omului prin genocid, expulzare sau distrugerea deliberată a grupurilor naționale, etnice sau religioase”, mai arată publicația.

Franz Werfel este un scriitor austriac (1890-1945), exilat în SUA la finalul vieții, autor al mai multor cărți, între care și ”40 de zile pe Musa Dagh”, un roman care evocă deportarea armenilor în timpul genocidului din 1915 din Imperiul Otoman.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Fundația Zentrum Gegen Vertreibungen pare o panarama de organizatie care medaliaza o panarama de presedinte 😎

 2. Foarte probabil premiul a fost acordat la fel precum și Nicolae Ceaușescu era premiat.

  Meritele menționate în motivație sunt de fapt inexistente. Cred că este rușinos, dacă nu penibil de-a dreptul.

 3. Dacă a căzut șefia NATO, funcțiile de conducere din UE i a dat și lui una scurta!! S au lămurit oamenii!

 4. sa vina in public ,sa i dam si noi,astia pastoriti de el un premiu,l-am mai dat la psd,o mizerie de mandate ,n-a facut NIMIC

 5. Mai devreme sau mai tarziu se va afla cu cat a fost cumparat premiul asta, din alocatiile pentru PNL si PNL – bani publici – ca sa-i repare imaginea sarlatanului puturos de la Cotroceni.

 6. „Colectionarul” de trofee…. ce pana mea a facut ca sa primeasca premiul respectiv? A tacut ca „Mutul”?????

 7. Poate primi şi premiul Nobel. Ca cea mai mare nulitate a politicii româneşti…

 8. Bine Klaus ! Ma bucur ca te-am votat de doua ori. Din 2014 avem un parcurs ascendent al României .

 9. Un mirezabil pe care l-am votat alegand raul cel mai mic dar pare-se ca raul identic.

 10. Base a fost un „presedinte jucator” , Ioha e un „presedinte mincinos”.

 11. E ultra-jenanta aceasta auto-inscenare de premiere. Dar de la un ipochimen atit de josnic ca ciolannis, nu poti avea pretentii.
  Porcaria e ca iar ne-a costat o groaza de bani aceasta mascarada demna de Iepoca de Aur a lui ceausescu, care, iata, traieste in personaje sinistre ca ciolannis, ciurca, ciorlacu, etc. etc. etc.

 12. Dl Iohannis e campion la festivisme, la plimbareli si premieri!
  NIMIC nu lasa in urma, presedintele ZERO+PSD!!

  In schimb, atatia oameni care FAC multe pentru romani nu primesc nici un premiu si mai ales nici 1 Leu de la Statul roman:
  Decembrie 2022: „Gabriela Alexandrescu, presedinte Organizatia Salvați Copiii: Fiecare copil conteaza. Am strâns împreună peste 8 Milioane și jumătate de Euro. Companiile chiar fac diferența.
  Și am vorbit cu toți colegii să ne mobilizăm, să strângem bani. Am zis să strângem măcar să luăm 10 incubatoare. Și de atunci, din 2010, iată că am ajuns la 1120 de echipamente în 104 Spitale din țară care au ajutat peste 200.000 de copii din 2010 și până acum. Doar acum, anul acesta, am ajuns în 50 de Spitale cu echipamente.
  Am strâns în perioada asta vreo 8.500.000 de Euro pe care i-am investit în echipamente, renovări, crearea de secții de primire urgență, pe urmă ne-am dus un pic și pe zona de pediatrie pentru că ne-am dat seama că și acolo e o situație grea pentru că nu s-au făcut investiții.”

  • A-propos de „Drepturile omului”: „Dreptul la viață este cel mai important drept al omului și este protejat prin lege aproape in toata lumea.”
   Ce a FACUT dl Iohannis in Romania pentru Dreptul la viata?!
   A recunoscut senin ca „Statul roman a esuat in misiunea sa fundamentala de a-si proteja cetatenii”. – 1 Octombrie 2021, dupa ce in incendiul de la Spitalul Constanta au murit arsi de vii 7 oameni nevinovati..
   Nici azi NU a raspuns nimeni pentru VIETILE acestor oameni.

   Greu de numarat cati oameni au murit nevinovati, arsi de vii in perioada presedintiei lui Iohannis…chiar „merita” premiul ala pentru „drepturile omului”, dlor nemti?!

 13. De la Grivco nici un premiu?

 14. Un vierme infect!

 15. Asta îți mai trebuiea! Am auzit că se fac angajări la circ. Un circar coclit. Trădător.