G4Media.ro

Klaus Iohannis: Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună/…

Klaus Iohannis: Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună/ Trebuie să ne îndreptăm spre meritocrație/ Suntem în plin proces

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că România trebuie să aibă un cadru mult mai stabil, astfel încât tinerii care studiază în străinătate să revină în ţară. ”Trebuie să ne îndreptăm înspre ceva ce am numit eu şi mulţi alţii meritocraţie, în aşa fel încât tinerii care s-ar întoarce îşi pot face un calcul simplu – ce carieră ar avea, ce şanse ar avea în carieră, ce stabilitate ar avea în carieră, ce şanse ar avea să progreseze semnificativ în acea carieră şi atunci cu siguranţă unii dintre dvs ar începe să se gândească dacă nu ar fi o chestiune bună să se întoarcă în ţară. Suntem în plin proces”, a arătat Iohannis, citat de Agerpres.

„Avem tot ce ne trebuie. Avem oameni educaţi, posibilităţi, dorinţa societăţii, ceea ce probabil mai trebuie studiat este cum le aducem pe toate împreună, care este catalizatorul. Este ca şi cum ne-am pregăti să facem o prăjitură foarte bună şi avem pe masă toate ingredientele: făină, zahăr, nuci, unt, ce vreţi, şi ne uităm la ele şi cineva întreabă: aveţi tot ce vă trebuie? Da, dar de acolo urmează pasul cel mai important – de a pune toate ingredientele laolaltă, în aşa fel încât să iasă o prăjitură foarte bună şi nu ceva ars care este mai degrabă jenant. Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună. Asta este evoluţia României în ultimul secol. Am trecut prin perioade deosebit de bune pentru România, evident Marea Unire este primul eveniment extrem de pozitiv din această serie, pe urmă ne-am pierdut un pic, am trecut prin dictaturi dintre cele mai grele, cu rezultate groaznice, am revenit cu un eveniment foarte pozitiv în decembrie ’89 şi de atunci căutăm calea care de toate generaţiile a fost definită ca şi o cale europeană şi euroatlantică şi cred că în unele domenii facem faţă, dar mai este foarte mult de lucru”, a spus şeful statului, la Ambasada României de la Paris, întrebat cu privire la modul în care tinerii care studiază în străinătate ar putea fi convinşi să nu mai părăsească ţara.

El a subliniat necesitatea creării unui cadru mai stabil, predictibil şi solid îndreptat spre meritocraţie.

„Avem tineri valoroşi şi aici şi dvs sunteţi dovada vie. Avem tineri foarte valoroşi şi în ţară. Fenomenul care mă întristează de fiecare dată este că cei din ţară ar veni aici, dar voi nu v-aţi întoarce şi atunci rolul politicienilor ar fi să analizeze de ce este aşa şi ce cadru trebuie creat pentru a avea un schimb. (…) Trebuie să avem în vedere un cadru mult mai stabil, predictibil, mai solid în România, trebuie să ne îndreptăm înspre ceva ce am numit eu şi mulţi alţii meritocraţie, în aşa fel încât tinerii care s-ar întoarce îşi pot face un calcul simplu – ce carieră ar avea, ce şanse ar avea în carieră, ce stabilitate ar avea în carieră, ce şanse ar avea să progreseze semnificativ în acea carieră şi atunci cu siguranţă unii dintre dvs ar începe să se gândească dacă nu ar fi o chestiune bună să se întoarcă în ţară. Suntem în plin proces”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a participat sâmbătă, la Ambasada României de la Paris, la un eveniment dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

Cu această ocazie, el s-a întâlnit cu profesorul Gerard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru fizică în acest an, cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Sursa Foto: Presidency.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Deci asa-i spune, „suntem in proces”. Eu credeam ca suntem in dictatura comunista PSD/ALDE.

  Tinerii nu se mai intorc daca romanii din Romania sunt prea prosti sa voteze impotriva PSD/ALDE.

  Nu doar atat, nu se va schimba nimic atat timp cat romanii pot fi cumparati de PSD, iar tara va muri.

 2. Atat ai inteles dupa ce a sters Psd -ul pe jos cu tine!

 3. Meritocratia este gonita din Romania de puterea actuala, daca nu explicit, atunci implicit si dau exemplu doar doua actiuni recente. Prima dintre ele o constituie incercarea de modificare a subiectelor de la Evaluare Nationala si Bacalaureat prin introducerea unei proportii de 40% grile de verificare, s-a renuntat pentru generatia 2019, dar nu se stie daca nu vor reusi anul viitor. In conditia in care parintii, elevii, profesorii, societatea civila nu reactioneaza in mod sustinut, pericolul de analfabetism functional creste, pentru ca subiecetle respective asta induc. Al doilea exemplu este hotararea de guvern de ieri, prin care se modifica metodologia de accedere in mediul universitar si academic, ea devenind mult mai laxa, chiar usor de fraudat. In primul caz, este atacata calitatea invatamantului preuniversitar de educatie, iar in cel de-al doilea se doreste capusarea nivelului universitar de tot felul de non-valori, cu studii pe la Balti, doctorate prin facultati cvasinecunoscute, clar, promovarea nulitatii universitare. MERITOCRATIE??? Actualul regim nu are nevoie de meritocratie, ea este periculoasa, in consecinta o alungam in strainatate, concomitent cu prostirea natiei prin incurajarea analfabetismului functional si a gastilor de false valori.

 4. Postaci psd, mutati-va pe situl unde intalniti multi de-ai vostri, respectiv situl lui buble, aici sunteti minoritari, si nu convingeti pe nimeni, nu aveti eficienta in munca slinoasa pe care o faceti.

 5. Tot mai saliveaza la prajitura soţilor Maria şi Eliseu Ghenea.

 6. Mai iohannis , in afara de bla-bla-bla constat ca nu esti capabil sa propui ceva concret .

 7. MOTTO Nu sunt , dar as fi mandru daca as fi ( Iohanis 2017-raspuns la acuzele ca figureaza pe listele oamenilor lui Soros )
  Meritocratia= doctrina promovata de Hitler ( UBERMENSCH).In prezent se traduce prin clasa politica # formata IN AFARA TARII sau servind interesele globalismului ( corporatismului) Va suna cumva cunoscut?

  • Bineinteles ca un postac PSD ca tine e impotriva meritocratiei.

   Daca am avea meritocratie, tu ai fi muritor de foame, fiindca esti complet lipsit de valoare.

   Din fericire pentru tine, avem o kleptocratie marca PSD, care se inconjoara cu mincinosi si dezinformatori ca tine pentru a putea exista in continuare.

 8. Cum s-a apucat el sa puna toate ingredientele pe masa. Doamne fereste! Dracu’ te mai voteaza

 9. Tinerii au nevoie de case.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.