G4Media.ro

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua SUA: Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor…

sursa foto: Captură video

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua SUA: Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.

„Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris Iohannis pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis declara joi, la recepţia oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenţei, că România este un promotor al unei relaţii transatlantice solide şi că va continua să susţină o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă şi cooperarea dintre NATO şi UE.

„România este şi va rămâne puternic ancorată în comunitatea de valori democratice, un promotor al unei relaţii transatlantice solide. Vom continua să susţinem o Alianţă Nord-Atlantică robustă şi indivizibilă, precum şi cooperarea sinergică şi complementară dintre NATO şi Uniunea Europeană. Am convingerea profundă că relaţiile transatlantice oferă cele mai eficiente instrumente pentru a gestiona provocările actuale, inclusiv prin reafirmarea democraţiei, a statului de drept şi a respectării drepturilor omului. Un parteneriat transatlantic revitalizat va influenţa pozitiv modul în care sistemul internaţional se va adapta la contextul actual, prin raportare la valorile democratice împărtăşite”, a spus atunci preşedintele României.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

  1. nu ma indoiesc ca, la nevoie, aliatii vor manifesta acelasi eroism si in lupta contra vrajmasului de la rasarit

  2. Fara mercenarii aliatului strategic Iohannis nu reusea linsajul sefei DNA.

  3. Bai santa klaus mai termina cu parteneri..prieteni….americani ne vad doar o colonie de unde sug toate resursele …iar pe tine doar un alogen care le asculti comenzile…

  4. Bai presedinte americani ne considera doar o colonie de supt resurse iar pe tine doar un executor de ordine…..ce partener..ce prieten…abureli

  5. POATE MAI PRIMESTI O SAPCA.

  6. Are Romania nevoie de aliați?Evident că are indiferent daca ne referim la istoria recenta sau la ultimele 7 secole(istoria săracă).Exista un alt aliat mai bun sau mai potrivit decât SUA ? Evident că nu.Sunt românii pro americani?Majoritatea da.Poate deveni Romania o țară neutra ca El elvetia sau Austria? istoria ,poziția geografică și vecinătatea ne arată că această soluție nu e viabila.Atunci de ce atâta antiamericanism la unii? pPovestea că suntem jefuiți de sua,nato,UE,că suntem o simpla colonie,că suntem sclavi și o ducem foarte rău nu are acoperire în realitate și e pură propaganda rusească anti occidentală..SUA a fost,este și va fi principalul aliat al României.Alianta cu Rusia,China,lumea islamica sau neutralitatea nu reprezintă o opțiune de luat in seama de at Intr un coșmar.

  7. Uiți sau nu știi de Teheran 43 și Yalta 45 când am fost lăsați de acest samaritean sub călcâiul marelui (lor) prieten de la răsărit.

    • Nu uit dar din martie 1944 trupele sovietice erau deja pe teritoriul Romaniei.Aliatii stabiliseră mai dinainte că nu se accepta decât capitularea necondiționată.Armistiul a fost semnat oficial la Moscova de abia în 12 septembrie 1944.Era un context complet diferit de cel din 2003 când România a fost primită în nato.Sua și ceilalți aliați din nato nu și pot permite azi sa nu aplice articolul 5 daca o țară din nato este atacata pt că și ar pierde orice urma de credibilitate. a urmare ,nu se poate compara ce s a întâmplat în 1944 și 1945 cu ceea ce avem astăzi ( inclusiv baze militare americane).