G4Media.ro

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Națională a României: Evenimentele din ultimele luni…

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Națională a României: Evenimentele din ultimele luni au accentuat neîncrederea în clasa politică / E vremea rezulatelor măsurabile și a reformelor care au întarziat prea mult timp

Președintele României, Klaus Iohanns, a rostit un amplu mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, subliniind respectul și gratitudinea, îndreptate în aceste momente către întreg personalul medical, „care luptă până la epuizare pentru a salva vieți”.

Iohannis le-a transmis încurajări celor care și-au pierdut membrii de familie din cauza virusului de covid și a îndemnat încă o dată la solidaritate și la vaccinare.

Pandemia de Covid-19 n-a generat doar o criză sanitra profundă, a mai transmis Iohannis, ci și o criză de încredere raportată la clasa politică.

„Evenimentele ultimele lor luni au accentuat neîncrederea în clasa politică”, a spus Iohannis, referindu-se și la alianța dintre PSD și PNL, care a stat la baza închegării noului guvern de coaliție.

„Aveam o soluție atipică pentru a trece România peste o încercare istorică (…)”, a spus Iohannis, sugerând că politicienii au pus pentru primd dată interesele românilor deasupra „ideologiei” și intereselor persoanle și politice.

Președintele i-a îndemnat pe politicieni să le „recâștige încrederea românilor prin fapte și promisiuni îndeplinite”.

„Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întarziat prea mult timp”, a transmis Iohannis.

Mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis:

„La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm.

1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile.

1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută.

Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune.

România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.

Aderarea la Uniunea Europeană, eveniment de la care în curând se vor împlini 15 ani, a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.

Participarea la construcția europeană și la dialogul internațional, fructificarea atuurilor geostrategice, economice sau culturale ale țării, toate se sprijină pe unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni.

Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre.

Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferință, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoșire grabnică și deplină.

Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea.

Trebuie să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat națiunea noastră în această toamnă.

Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâștiga normalitatea.

De Ziua Națională, transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți. Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari, nu doar vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre!

Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical.

Doamnelor și domnilor,

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.

De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.

Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României, stabilitatea și buna funcționare a statului.

Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pandemia va lua sfârșit la un moment dat și noi va trebui să fim pregătiți până atunci pentru a recupera decalajele încă foarte mari pe care le avem în raport cu țările din vestul Europei.

O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un  efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice.

Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.

Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.

Dragi români,

Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând.

Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniți, putem să ne adaptăm oricăror realități și tendințe și că depinde de voința noastră, ca națiune, să trecem cu bine peste toate provocările.

Ca și în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem și acum resursele necesare, instrumentele potrivite și voința de a reuși. Vă îndemn, așadar, să privim cu speranță spre viitor!

Tuturor românilor, oriunde vă aflați astăzi, vă urez „La mulți ani!” și vă doresc multă sănătate!”

Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

42 comentarii

 1. premierul grivco n-a mincat nici usturoi nici gura nu ii pute.

  • Nici nu ii mai citește cineva inepțiile primului golfer și mincinos al tarii. Deja ești pe făraș monșer..
   Ai mâncat atâta rahat și tu și peeeneeeleeee împotriva celor rai din peeeseeedeeee încât nu mai e nimeni curios ce îți mai scriu consilierii în prompter. Poți sa faci poza și sa Pleci, nu mai ești relevant pentru nimeni de când ai pupat în bot peeeeeseeeeedeeee.
   PNL 5 la suta. Și sa știi ca te am votat bai mincinosule. Dacă știam ce îți poate pielea îl votam pe puie monta direct.

 2. Mesaje disperate si controversate. Doar uniti putem jefui si talhari in continuare.

 3. Vorbe, vorbe… vorbe goale…

  • Evenimentele din ultimele luni au accentuat neîncrederea în clasa politică / E vremea rezulatelor măsurabile și a reformelor care au întarziat prea mult timp.

   Da… aceasta este discursul unui om care nu realizează că este terminat politic…

 4. Cata nesimtire! Nu mai mira pe nimeni tupeul cu care ne minte in fata.

 5. Acest mesaj se va interpreta în următoarea cheie: Este prea frig pentru golf.

 6. Minte cum respira! O sa facă tata reforme!

  • Dom profesor de fizică face confuzie între accelerație și inerție…din păcate tot mandatul domniei sale a fost o inerție tristă.
   Iar acum pe final de mandat, acțiunile sale precum și discursurile au devenit din ce în ce mai triste…ce dezamăgire!

 7. Vorbe goale, citite dupa scrierile consilierilor, 5 cuvinte consecutive inteligente si inteligibile NU e-n stare sa spuna ditamai presedintele de Tara, un tupeu fara margini, despre ce „neincredere in clasa politica” vorbeste, cand el, dl Haos e principalul vinovat pentru dezastrul si NEINCREDEREA de care chiar el vorbeste azi, uite ce merita dl prezident Haos Werner Iohannis:
  „VIDEO – Primar PNL, HUIDUIT de 1 Decembrie: ‘Panaramă!’
  01/12/2021
  Primarul Constanței, Vergil Chițac (PNL), a participat la parada de 1 Decembrie din oraș. El a luat cuvântul și a început să-și prezinte proiectele, moment în care publicul a început să huiduie.
  „Panaramă”, se aude în imaginile video surprinse de presa locală, în timp ce edilul vorbea despre construirea unui stadion nou pentru echipa Farul.”

  Merita sa vedeti VIDEOul, huiduielile sunt „generoase”!!
  Asta merita si dl Haos, din acest motiv, de frica huiduielilor dl Haos nu mai are curajul sa iasa public nici macar Duminica la Biserica, alaturi de consoarta in roz bonbon!!

 8. Criza a increderii?

  Solutia e simpla si necesita numeroase masuri pline de empatie, respect si bun-simt – certificat verde, discriminare, segregare, concediere pe motiv de vaccinare, vaccinarea obligatorie, amenzi, puscarie.

  Doar astfel increderea va fi in sfarsit complet restabilita!

 9. Zero interes.

 10. Ce jigodie , pleaca acasa cartita . Daca te intalnesc pe strada te scuip in fata , mizerie de om ce esti .

 11. Oare face misto de populatie sau chiar crede ce spune ?

 12. Va dati seama cat de rece este Iohannis, daca poate sa minta in asa hal, ca PSD si PNL fura *pentru binele nostru*.

 13. Este o bătaie de joc la adresa noastră!

 14. Si o sa faci reformele alea mult intarziate ale statului roman cu Ciolacu, Grindeanu, Budai, Romascanu, Firea, Laura Vicol, Adrian Solomon, Citu, Rares Bogdan, Valceanu, Bode, Campeanu sau Florin Roman. Trupa de soc, pe lista asta e cam tot ce a rulat mai rau in ultimii 10 ani in politica din Romania. Va mai trebuiau Dragnea si Elena Udrea si trupa era completa.

  O sa faci tu reforma statului roman cu trupa de mai sus cum o sa ajung eu campion mondial al 100 de metri sprint. Cel mai bun lucru pentru tara ar fi sa lasi totul cum e acum, ca ne-a luat dracu pe toti daca ii lasi pe aia de mai sus sa schimbe legile in Romania.

 15. Cârcotașilor, e încă bine !
  Stați să vedeți ,,rezultatele masurabile,, si ,,reformele care au intarziat prea mult,, ale lui Ciucă, Ciolanu, Rafila et Co.
  Deocamdata vedem cum a fost REFORMATĂ Comisia Juridică, aveți putintica rabdare…nu e mult de așteptat.

 16. Prima dată, cei care v-au votat și-a pierdut încrederea în dumneavoastră! În ochii mei v-ați desumflat ca un balon cu heliu, orbecăind prin spațiu fără vreo direcție! Nu știu cât de bun profesor ați fost, dar eu ca cetățean simplu vă nota 3 la examenul dificil de a fi Președinte!

 17. Jahannis ne minte … acum cauta scuze pentru mizeriile pe care le-a facut . Jos Johannis …

 18. Jahannis e un ticalos.

 19. Acest om nu are nicio credibilitate, lucrul știut și de el. Cu toate acestea are tupeul să persiste în manipulare. Grețos om!

 20. Așteaptă reforme de la cei care au înscăunat la Comisia Juridică Avocata lui Nuțu Cămătaru.
  Jalnic om .

 21. Fa reforme sa vedem, dar sa nu indraznesti sa incerci sa injectezi cu forta pe cineva sau sa bagi certificate verzi naziste, sau anticipate si votez AUR.

 22. Dispari faraoane, nu te mai crede nimeni. Ai contribuit la distrugerea tarii.

 23. As propune, ca toti cei care i-au dat like pe Facebook, sa isi ia like-ul inapoi si apoi cu totii sa ne luam țara inapoi, sa il trimitem pe el la ski in această iarna pt totdeauna…..si apoi la groapa, dar nu de golf, ci de gunoi a istoriei.
  Ne luam like-ul inapoi de la trădător!

 24. Sper sa fii judecat pentru faptele tale!

 25. Iohanis cap de pork care de 7 ani tot mănâncă ra-hat din cocina psd+echipa demolatoare pnl. Sa iti fie rușine, escrocule!

 26. Un mincinos, un profitor, un individualist, un ranchiunos, un arogant, si un prefăcut ce vrea sa ne mai prosteasca, ca să ii fie bine lui si familiei lui mici cu sase case făcute din meditații si o mătușa Tamara. Una parca a pierdut-o!? Săracul bugetar, bogat. Să-l ajutam sa mai stea, sau Nu?

 27. 😂😂asta își închipuie că face in 3 ce n-am făcut în 7?

 28. Sa-ti fie rusine iohannis !!!!!!! Esti cel mai incompetent presedinte pe care l-a avut Romania post comunista. Si nu numai atat, i-ai mintit pe romani, i-ai manipulat, ti-ai batut joc de ei. Sper sa sfarsesti acolo unde meriti, in temnita. Recunosc ca nici dragnea nu mi-a produs atata scarba.

 29. Pe Iohannis asa la batut sistemul incat la prostit la cap.

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 30. Sistemul e cel mai tare că la bătut şi pe Terminator şi pe Superman.

  😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

 31. Editorial, George Mioc: Trădarea “Dreptei“: a ajuns cârpa PSD-ului, ia banii de la privați ca să mituiască tagma bugetarilor.
  Nu, eu n-am avut niciodată iluzii în legătură cu domnul Iohannis și șleahta sa. Un bugetar submediocru s-a trezit președinte și se crede împărat. Păcat că a ținut atâta timp până când, precum în povestea lui Hans Christian Andersen, mulțimea a început să strige: “Împăratul e gol“.
  Dar, în istoria ultimilor 100 de ani, niciodată nu s-a întâmplat ca un ales să-și trădeze cu atâta lipsă de rușine alegătorii și, implicit, națiunea. Milioane de români au votat cu Iohannis și PNL nu fiindcă așteptau mari reforme de la ei, era clar că nu au curaj, ci fiindcă au promis să alunge Ciuma Roșie de la putere.
  La doar 1 AN de la alegerile parlamentare, nu doar că Ciuma Roșie este în Palatul Victoria, dar PNL i-a cedat toate cheile de la cufărul cu bani, a distrus DNA-ul și a deschis calea unui jaf cum nu s-a mai văzut.
  Cine va plăti nota de plată a dezmățului care va veni?
  Cei care muncesc în sectorul privat, cei care au votat cu “dreapta“ în speranța că vom avea un stat mai puțin obez și mai puțin corupt. Acum, noul FSN nu numai că nu va face nici o reformă, dar va stoarce și mai tare sectorul privat ca să poată să plătească:
  – valul de pomeni promis de doamna Firea și de colegii ei
  – noile pensii speciale, ale aleșilor locali, care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022
  – angajările suplimentare în aparatul de stat/ sinecurile create pentru clientela PSD
  Mafia PeSeDista nu va achita nimic din costul pomenilor, creșterilor de cheltuieli salariale din sectorul bugetar și noi pensii speciale: nu se pot pune taxe pe șpăgi. Ciuma Roșie trăiește cu bani la negru, cash, lingouri de aur sau cine știe ce alte metode și nu îi pasă cât de mare este fiscalitatea. Plătesc oamenii cinstiți, care muncesc câte 12 ore pe zi, adesea și în week-end. Pe spinarea acestor plătitori de taxe stă acest stat supradimensionat și corupt. Nimeni nu-i ajută, să le mai dea jos din povară.
  Și nu, nu de pomeni, zise “subvenții“, au ei nevoie – aceste subvenții sunt, de obicei, astfel legiferate încât tot la clientela FSN-ului să ajungă – ci de o fiscalitate diminuată și simplificată și de un cod al muncii în favoarea antreprenorilor, nu a sindicatelor din sectorul bugetar.
  Pe ei i-au trădat Iohannis și șleahta lui de bugetari care au păcălit oamenii că ar fi de dreapta.
  Pe ei i-au vândut Ciumei Roșii, care-i stoarce de resurse.
  Scriu acest articol cu puțin înainte de Ziua Națională și mă gândesc: ce exemplu formidabil au oferit țării unioniștii ardeleni, în frunte cu Iuliu Maniu.
  Oameni care și-au sacrificat viața personală și averile, pentru a le pune în slujba României Mari.
  Gândiți-vă că românii ardeleni au venit la adunarea de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, în plină epidemie de gripă spaniolă. Fără frică!
  Gheorghe Pop de Băsești avea 83 de ani și era deja bolnav când a prezidat adunarea de la Alba Iulia. Nu a vrut să stea acasă, a ignorat sfatul medicilor.
  A murit câteva luni mai târziu, în februarie 1919 – dar sunt convins că avea sentimentul datoriei împlinite – iar numele său a rămas, pe bună dreptate, în istorie.
  E rușinos să-i comparăm pe mărunții trădători de azi cu unioniștii ardeleni, adevărați oameni de stat, demni și curajoși. Cu ajutorul cârpelor liberale puse în slujba Ciumei Roșii, FSN-ul este, din nou, un adevărat partid-stat, ca-n vremea lui Ion “Ilici“ Iliescu: controlează două treimi din Parlament, Guvernul, Președinția, instituțiile de forță și, subteran, îi are de partea sa și pe judecătorii corupți.
  Cum am ajuns aici?
  Fiindcă domnul Iohannis dorea o “majoritate stabilă“, adică să nu mai fie deranjat de probleme politice când pleacă în vacanță.
  Poate o să-i cumpere și un avion “prezidențial“, la care visează de multă vreme.
  O să-i iasă pe nas vacanțele, iertați-mi limbajul ne-academic.
  Mai devreme sau mai târziu, trădarea, trădarea poporului care te-a ales, se plătește.”

 32. „Evenimentele” au sporit neîncrederea in Președintele Iohannis.

  „Reformele” făcute de domnul Iohannis deturnează România de la parcursul democratic aruncând-o in brațele cleptocratiei.

  Reforma ipocrita promovată de Președintele acestui stat eșuat, de tip mafiot, arunca România intr-o prăpastie !