G4Media.ro

Klaus Iohannis, într-o convorbire cu premierul Irlandei, Leo Varadkar: România urmăreşte implementarea…

Klaus Iohannis, într-o convorbire cu premierul Irlandei, Leo Varadkar: România urmăreşte implementarea corectă a Acordului de retragere a Marii Britanii din UE, inclusiv a prevederilor Protocolului privind Irlanda/Irlanda de Nord

Președintele Klaus Iohannis a fost convocat telefonic, miercuri, de premierul Irlandei, Leo Varadkar. Temele discutate au vizat agenda europeană, dar și măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, spectrul relaţiilor bilaterale, precum şi cooperarea la nivelul ONU, informează Administraţia Prezidenţială, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte agenda europeană, cei doi înalţi oficiali au discutat stadiul negocierilor actuale dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe tema relaţiilor viitoare.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România susţine încheierea unui acord cuprinzător, care să asigure un parteneriat strâns între Uniune şi Marea Britanie. De asemenea, preşedintele României a arătat că ţara noastră urmăreşte atent implementarea corectă a Acordului de retragere, inclusiv a prevederilor Protocolului privind Irlanda/Irlanda de Nord”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

În contextul crizei provocate de noul coronavirus, preşedintele României a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate, arătând că România este pe deplin solidară cu poporul irlandez,  în aceste momente de cumpănă. Un mesaj similar de solidaritate deplină cu poporul român a fost transmis şi de prim-ministrul Leo Varadkar.

„Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că actuala criză, fără precedent în plan internaţional, reprezintă o provocare comună pentru România şi Irlanda, ca state membre ale Uniunii Europene, în vederea atenuării impactului acesteia asupra cetăţenilor din cele două state, fiind necesare în continuare eforturi comune susţinute pe multiple paliere – politic, economic, social -, în spiritul excelentei cooperări care caracterizează în prezent relaţiile bilaterale româno-irlandeze”, mai transmite administrația prezidențială

Cei doi interlocutori au subliniat importanţa creşterii schimburilor comerciale şi investiţionale în perioada de redresare economică, „în principal prin capitalizarea prezenţei companiilor irlandeze în România şi respectiv a lucrătorilor români în Irlanda”.

Sursa foto: Președinția României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Convocat sau contactat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.