G4Media.ro

Klaus Iohannis găzduieşte, la Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul…

Klaus Iohannis găzduieşte, la Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, marţi, la Palatul Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Obiectivul major al dezbaterii este acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor, transmite News.ro.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că la dezbatere, care va începe la ora 17.00, vor participa, de asemenea, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene – Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect. În cadrul intervenţiei sale, preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor”, a arătat sursa citată.

În 9 mai, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.

Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul acestui an şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene.

sursa foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. Țară e pe mana hoților si iohannis murea ieri de grija Maiei Sandu iar azi visează la o carieră internațională. Ai desfiintat siij, ai reparat legile justiției ciopartite de psd, ai eliminat elementele nocive savonea / netejoru din justiție de te freacă viitorul Europei ? De cand n ai mai răspuns ziariștilor la intrebari ? In 7 ani de mandat n ai nicio realizare si iar guvernul tau se duce in cap rapid, nu il prinde toamna. Sa vedem cum iti vei termina ultimii 3 ani de mandat

 2. Nu l mai crede nimeni. Cand a devenit președinte in 2014 dna lucra in forta iar legile justiției erau in forma europeana. Acum după 7 ani de mandat Johannis ne prezintă o tara distrusă în care victimele din colectiv sunt batjocorite de interpuși liei savonea de la cab sub protecția lui netejoru sluga lui dragnea instalată la Inspecția judiciara. Johannis daca tot nu iti mai pasa de Romania adune o pe Maia Sandu.

 3. Viitorul Europei inseamna in primul rand respectarea hotărârilor cjue si a punctelor de vedere ale comisiei de la veneția. Or Johannis nu a avut niciun comentariu de facut acceptând ca in Romania ccr ul lui dorneanu i csm ul lui savonea nesocotesc flagrant hotărârile cjue si punctele de vedere ale comisiei de la veneția

 4. Herr Klaus, esti un 0 barat. Te rog sā nu mai spui la nimeni CA esti de origine germana. N-ai facut absolut nimik in 7 ani

 5. dar acum s-a ales praful de viitorul Europei, numai Anglia si Rusia au scapat neocupate

 6. România lui Iohannis: stagnare şi corupţie. Iohannis e un ticălos sinistru, care a scăpat evazioniştii de puşcărie.

 7. Prezidentul Johannis a terminat-o cu Reformele marete promise cand PSDragnea guverna si acum e preocupat nevoie mare de VIITORUL Europei, Romania e gata!!!
  A terminat-o!!!

  • Săracu’, se tot chinuie să abată atenția opiniei publice de la ticăloșiile Guvernului Cîțu, dar văd că n-are spor! Parcă mi-e și milă de el!

 8. (Domnule Johannis)
  din perspectiva mea viitorul României ar trebuie să fie subiectul primordial al unei dezbateri, având în vedere că de unde privesc eu și mulți alții, țara nu prea stă pe roze. În fond viitorul Europei depinde în mare măsură de starea și viitorul țărilor care o alcătuiesc. ”E pluriubus unum” – din multe ( țări ) o singură ( Europă ) – ca să parafrazez un motto celebru. Era să zic ”țara arde și baba se piaptănă” dar sper din toată inima că până la urmă participanții de marcă la lansarea ”dezbaterii” să vă amintească, cu sfială și de problemele multiple de care depinde viitorul României. Succes și la mai mare !

  • Scuze, acum am observat eroarea. Corect : ” E pluribus unum” – mottoul de pe marele sigil al SUA.

 9. Desfiintarea ”spalatoriei” infractionale SIIJ si incetarea atrocitatilor crimei organizate asupra populatiei ar fi trebuit sa fie prima tema abordata de perfidul Iohannis.

 10. VIITORUL justitiei IN romania A FOST REZOLVAT!

 11. Mentalitate comunistă: „precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti”. Ca un fel de hai să ghidăm discuția spre ce vrem noi, nu ne interesează direcțiile în care au fraierii ăștia de plătitori de taxe ceva de spus.

  Ar fi mai bine ca noi, cetățenii să dezbatem, iar dl. președinte și echipa chemată la Cotroceni să ia notițe referitor la direcțiile pe care le-am dicutat noi.

 12. De cand are importanta ce spune robotul despre viitorul Europei? Cine-l asculta?

 13. Androidul si-a schimbat bateriile?

 14. Iohannus a rezolvat problema emigraţiei, a rezolvat mafia din justiţie, a rezolvat pensiile speciale, mafia defrişărilor şi acum se preocupă de VIITORUL EUROPEI…

 15. No amu o gatat cucpendula werner cu programul „Romania ESUATA” si se apuca de europa

 16. omul este mortal…

  Romania lucrului bine facut? s-a realizat!

  Resetarea Romaniei? S-a realizat!

  Romania educata? s-a realizat!

  Schengen? se va realiza odata!

  impadurirea tarii? S-a realizat!

  aderarea la zona Euro? se va realiza!

  coruptia? nu mai exista!

  pensiile speciale? ei, aici nu s-a putut pentru fara ghenerali cum ar fi ajuns la Cotroceni?

  cand iti faci mana cu meditatii, totul devine o bagatela!

  Acum domnul presedinte se ocupa de UE!

  omul are umor bestial…ar putea juca in filmele mute, daca se va reinventa acel cinema!