G4Media.ro

Klaus Iohannis, despre incidentul ruso-ucrainean: Părțile să trateze cu calm incidentul, să…

Klaus Iohannis, despre incidentul ruso-ucrainean: Părțile să trateze cu calm incidentul, să meargă spre detensionare

Președintele Iohannis a adresat, luni seara, un apel la detensionarea situației din Marea Azov, ca urmare a incidentului în urma căruia flota rusă din Marea Azov a sechestrat trei vase militare aparținând Ucrainei.

”O reacţie oficială a României a fost emisă de MAE, după consultare prealabilă şi în continuare evident că urmărim cu foarte mare atenţie şi în timp real evoluţiile. Noi suntem pregătiţi pentru orice scenariu, pentru orice măsură, dar, aşa cum şi aliaţii noştri din NATO şi prietenii noştri din UE au afirmat, şi noi suntem de aceeaşi părere. Am rugat părţile implicate să trateze cu calm incidentul, să meargă spre detensionare”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că pentru români nu există motive de îngrijorare privind incidentul care a avut loc în strâmtoarea Kerci. ”În acest moment urmărim în continuare ce se întâmplă şi vom fi pregătiţi să acţionăm proporţional. Pot să afirm că  pentru români nu există niciun motiv de îngrijorare”, a conchis președintele României.

Un incident armat fără precedent a avut loc duminică, incident în urma căruia Marina rusă a capturat trei nave ucrainene.

Navele – două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu – încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Din totalul de 23 de militari de la bord, şase au fost răniţi, dintre care doi grav, potrivit armatei ucrainene.

Rusia a confirmat imobilizarea în vederea inspecţiei la bord şi ”utilizarea unor arme”, acuzând navele ucrainene ”că efectuează acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse” şi anunţând rănirea a trei ucraineni.

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rusia va distruge Ucraina deoarece functioneaza ca o cheie cu clichet intr-un singur sens.

  2. Cînd unul mare îl bate pe unul mic, cel.mic e sfătuit să stea liniștit și să încaseze. Rusine puterilor occidentale impotente de a cuceri Ucraina de partea lumii civilizate. O țară mare, in loc de refugiați din alte continente…

  3. Își pune geaca roșie ca să înoate cu ea până în Strâmtorarea Kerch și s-a rezolvat „conflictul”… :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.