G4Media.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va…

Sursa foto: Pexels

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face şi prin poştă electronică

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ are ca obiect modificarea acestei legi în sensul introducerii unei prevederi referitoare la comunicarea hotărârilor judecătoreşti, din oficiu, prin poşta electronică, relatează News.ro.

„Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop direct sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului. Comunicarea va fi însoţită de semnătura electronică extinsă a instanţei, care va înlocui ştampila instanţei şi semnătura grefierului de şedinţă”, arată legea promulgată de către şeful statului.

De asemenea, „hotărârile judecătoreşti se consideră comunicate la momentul la care au primit mesaj din partea sistemului folosit că au ajuns la destinatar potrivit datelor furnizate de acesta”.

„Dacă comunicarea prin poştă electronică nu este posibilă din pricina lipsei datelor în acest sens sau sistemul folosit indică eroare în transmiterea prin poştă electronică, comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face potrivit art. 154”, mai prevede sursa citată.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu cu a lu procurorii si militienii si altele corespondez de ani pe mail,oricum sunt niste inutili toti
    Pentru a lu judecatorii am o Veste o Stire o Informatie.pana in toamna nu doar ca nu vor mai fi bani de citatii dar nici de energie-curent,calculator,licenta sistem de operare,antivirus si abonament furnizor comunicatii electronice
    asa ca inca o data si din nou klaus werner iohannis 13 iunie GHNION

  2. Tot in 40 de zile se face comunicarea?
    Ca la judecătoria din Buftea?

  3. Din Ian.2022,nu am primit motivarea unei hotărâri judecătorești!? Ce pot spune!?