G4Media.ro

Kievul neagă că a cerut organizatorilor Eurovision să-l invite pe Zelenski să…

Sursa foto: Facebook / Eurovision Song Contest

Kievul neagă că a cerut organizatorilor Eurovision să-l invite pe Zelenski să vorbească la finala concursului

Biroul preşedintelui ucrainean a negat vineri că ar fi contactat organizatorii concursului Eurovision pentru a le cere să-l invite pe Volodimir Zelenski să vorbească la finala care va avea loc sâmbătă în oraşul britanic Liverpool, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Biroul preşedintelui Ucrainei nu a contactat organizatorii concursului Eurovision pentru a solicita participarea online a lui Volodimir Zelenski în cadrul finalei sau în orice altă etapă a concursului”, a declarat, pe Facebook, secretarul de presă al şefului statului ucrainean, Serhii Nikiforov.

Reacţia Kievului survine după publicarea unui comunicat al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), organizatoarea festivalului, care a explicat că a primit o cerere în acest sens din partea lui Zelenski.

Potrivit AFP, solicitarea lui Zelenski de a se adresa publicului concursului Eurovision, deşi făcută „cu intenţii lăudabile, nu poate fi din păcate acceptată, deoarece ar încălca regulile evenimentului”, a precizat EBU.

„Unul dintre pilonii concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul concursului”, a explicat EBU.

Concursul din acest an va avea loc la Liverpool, în nordul Angliei, deoarece Marea Britanie s-a oferit să găzduiască Eurovision în locul câştigătorului de anul trecut, Ucraina, nevoită să renunţe la organizare, care i s-ar fi cuvenit, din cauza invaziei ruseşti.

Finala, care va avea loc sâmbătă şi la care vor participa 26 de ţări, va include un omagiu special adus Ucrainei iar în cadrul evenimentului vor urca pe scenă 11 artişti ucraineni, printre care şi câştigătorul de anul trecut, Kalush Orchestra, a precizat EBU.

În timpul serii vor fi difuzate clipuri video care vor prezenta diferite locuri din această ţară.

Rusia a fost exclusă din competiţie, la fel ca şi la ediţia din 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...