G4Media.ro

Kelemen Hunor, întrebat dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Iohannis:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor, întrebat dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Iohannis: Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare / Schengen-ul este pe umerii preşedintelui. Nu poate scăpa nici Iohannis de acest eşec

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor susţine că etnicii maghiari sunt nemulţumiţi de preşedintele Klaus Iohannis. ”Dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare”, a spus liderul UDMR la Prima TV. Kelemen Hunor consideră că ratarea aderării depline la Schengen este un eşec de care preşedintele Klaus Iohannis ”nu poate scăpa”, transmite News.ro.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă etnicii maghiari sunt mulţumiţi de mandatele preşedintelui Klaus Iohannis.

”Nu prea. El a avut o susţinere extraordinar de mare la primul mandat, dar dezamăgirea este la fel de mare pe cât a fost şi speranţa de mare. Iohannis nu mai are perspectivă politică în România, nu mai poate să fie preşedinte, şi atunci oamenii nu mai spun mare lucru. Dar dacă din varii motive se aduce în discuţie persoana lui Iohannis, atunci dezamăgire, asta se simte”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat ce aşteptări are de la viitorul preşedinte al României.

”Să fie în stare să unească oamenii, nu să meargă spre dezbinare. Polarizare mai mare n-a fost, poate din anii 90, în societatea românească aşa cum e astăzi. Să încerce să fie preşedintele fiecărui om, să fie extrem de implicat şi, mai ales în politica externă, să fie vizibil, o personalitate care pune amprenta în relaţiile internaţionale. Aştept de la preşedinte o implicare mult mai mare în dezbaterile publice, o implicare mult mai mare în relaţiile internaţionale. Vrei, nu vrei, Schengen-ul este pe umerii preşedintelui. Nu poate scăpa nici Iohannis de acest eşec”, a spus Hunor.

Întrebat dacă ratarea aderării depline la spaţiul Schengen este un eşec al preşedintelui Iohannis, Kelemen Hunor a răspuns: ”Absolut. În Consiliul European, el merge. Nu merge nimeni în locul lui”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Corect! Hunor Președinte!