G4Media.ro

Kelemen Hunor, după întâlnirea cu David Muniz, adjunctul misiunii SUA la București:…

Kelemen Hunor, după întâlnirea cu David Muniz, adjunctul misiunii SUA la București: Pentru noi, maghiarii din România, e important ca Statele Unite ale Americii să fie atente în continuare la relaţia dintre majoritate şi minoritate

România este interesată de o relaţie puternică şi de durată cu SUA, a afirmat vicepremierul Kelemen Hunor în cadrul unei întrevederi avute, miercuri, cu adjunctul şefului misiunii diplomatice americane, David Muniz.

„Am avut astăzi o discuţie constructivă cu domnul David Muniz, Charge d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. La întâlnire am spus fără echivoc că România este interesată de o relaţie puternică şi de durată cu SUA, iar domnul David Muniz mi-a dat asigurări că parteneriatul strategic strâns dintre cele două ţări va continua şi în administraţia condusă de preşedintele Joe Biden”, a precizat Kelemen Hunor într-o declaraţie de presă, citată de Agerpres.

La întâlnirea de miercuri, a adăugat liderul UDMR, s-a mai discutat despre cooperarea din domeniul politicilor de securitate din zona Mării Negre şi în aripa de est a NATO, despre dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă şi despre exploatarea rezervelor de ţiţei şi gaze din Marea Neagră.

„I-am spus domnului David Muniz că, în calitate de membru al Guvernului, UDMR doreşte formarea unui mediu benefic pentru antreprenori, doreşte cu tărie creşterea predictibilităţii şi a transparenţei, care sunt baza încrederii şi a stabilităţii. România are nevoie de reforme şi de investiţii mari, trebuie dezvoltată reţeaua de autostrăzi, traficul din portul Constanţa trebuie să prospere, ceea ce poate fi un motor al economiei interne. Pentru noi, maghiarii din România, e important ca Statele Unite ale Americii să fie atente în continuare la relaţia dintre majoritate şi minoritate, la implementarea drepturilor noastre comunitare. În calitate de membru al Guvernului, ne vom strădui să demontăm tensiunile trăite din ultimii ani dintre majoritate şi minoritate şi să facem un pas înainte în dezvoltarea şi implementarea drepturilor comunitare. Domnul David Muniz, Charge d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a apreciat în mod pozitiv această decizie a UDMR şi a Guvernului şi ne-a asigurat de sprijinul său”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

După plecarea ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, pe 20 ianuarie, David Muniz a devenit Charge d’Affaires ad-interim. El a sosit în Capitală în vara anului trecut, conform site-ului Ambasadei SUA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Iti vine sa-ti tragi palme!

 2. Vi se pare normala situatia asta? Credeti ca Hunor asta este obiectiv? Sau ii pasa de Romania? Cum afla ceva „interesant” cum sopteste in urechea ungurilor? Acum 1 an cereau ungurii imperios ca ei sa primeasca tot gazul din Marea Neagra si sa-l dea mai departe. Cum pot sa fie asa de tampitii astia din PNL si USR? Gata nu mai votez nici USR!

 3. Altfel, revine la putere coaliţia PSD-ALDE, cu reconfigurări previzibile.

 4. Pentru mine , cetatean roman de etnie romana , este important sa pot intra in magazinul de piine ( de exemplu ) sa cer piine in limba romana , persoana care vinde sa imi raspunda in limba romana si sa primesc piine contra numerar .
  Sint satul de romani nesimtiti care imi raspund cu ,, nem tudom romano ,,. Astia nu au ce cauta in Romania . Daca ,, nem tudom romano ,, mars la unguri peste granita .

 5. Ar fi foarte oportun ca politicienii maghiari sa, adopteze spre vot politici care pot aduce dezvoltare si bunastare in zonele locuite preponderent de secui si maghiari cat si de romani daca tin la acest lucru atat de mult.Sant acele zone unde secuii cu precadere merita mult, drept pentru care trebuie dezvoltate politici de dezvoltare.Tinutul Secuiesc a existat cam inainte sa vina maghiarii si asta pentru ca acestia cand au venit existau cnezate unde capetenii erau cnezi cu nume secuiesti kazare care conduceau valahi si au luptat impotriva maghiarilor.Secuii sau demonstrat de multe ori a fi frati cu romanii si au suferit impreuna de.a lungul isoriei sa fiu in locul lor as juca la doua capete cu maghiarii si romanii si as castiga de pe urma amandorora asa cum acestia sau folosit de secui de.a lungul istoriei.Traiasca secuii si Tinutul Secuiesc!Respect pentru toti cetatenii oropsiti si folositi de clasa politico corupta.

 6. Sa vada cum fraudati legile justitiei alaturi de talharii rosii.

 7. Eu chiar as da un bun exemplu de intelepciune si as invata maghiara tiganeasca ukrainiana turca tatarasca si as vorbi numai in limba etniilor numai ca etnicii intre ei cu siguranta ar vorbi romaneste,noi romanii dacdtrebuiea santem asa de buni si puternici trebuie sa permitem acestor etnii minoritare dreptul lor sfant de asi pastra limba si cultura asa cum.daca noi am fi.minoritari am vrea sa avem drepruri cred ca asa e intelept si civilizat si ca inainte sa pretinzi trebuie sa oferi.

 8. nea caisa, ai povestit si cum impreuna cu psd-ul ala rau care v-a tras teapa si a-ti votat ca slugile toate legile inclusiv oug 13?
  mi-e sile de astia de lapnl si usr ca stau la masa cu voi si nu mi-e calr de ce ei considera ca sunteti diferit de psd

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.