G4Media.ro

Kelemen Hunor: Comisia Europeană poate recomanda cât curent sau gaz să consumăm,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor: Comisia Europeană poate recomanda cât curent sau gaz să consumăm, dar fără obligativitate. Se înfiinţează poliţia termometrului?

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, susţine că nu se poate impune de către Comisia Europeană obligativitatea unui anumit consum de electricitate sau gaz de către cetăţenii europeni în perioada iernii şi că poate fi vorba cel mult de o recomandare, relatează News.ro.

„Este o intenţie, o dezbatere, o decizie obligatorie în ceea ce priveşte statele membre nu a fost luată. Urmează o şedinţă a miniştrilor Energiei la sfârşitul lunii. Anumite chestiuni pot fi făcute, altele nu. Poţi da recomandări, dar oligativitatea e greu de făcut. Cine controlează? Trebuie să înfiinţezi poliţia de termometru, de temperatură în casă, sau ce vrei să faci? Nu poţi să compara cât consumă un neamţ, şi de acolo să reduci cu 15%, şi cât consumă mama mea la ţară, şi de acolo să reduci 15%. Înseamnă că trebuie să stea în întuneric, fiindcă sunt 3,5 -4 milioane de utilizatori care consumă sub 100 de kW în România, care înseamnă un frigider şi 2-3 becuri în casă. Ce să reduci de acolo? Frigiderul sau stingi lumina de tot”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că astfel de comparaţii nu îşi au rostul, fiind inutile.

„Recomandări putem să facem. Fiecare om poate economisi un pic, dar nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta. În instituţiile publice poţi reglementa altfel. Trebuie să ştim despre ce vorbim. Cine va intra la mine în casă să verifice dacă sunt 19 sau 20 de grade, care va fi sancţiunea? Mă închide în casă, îmi taie gazul? Vor fi recomandări, dar trebuie să spunem clar că nu facem acest lucru pentru Comisia Europeană, ci pentru noi, pentru bugetul nostru”, a mai spus Kelemen Hunor.

Vicepremierul a dat asigurări că România va avea curent şi gaze la iarnă, iar resursele vor fi asigurate.

„Trebuie să apelezi la responsabilitatea oamenilor. E o perioadă grea, nu noi am creat criza şi vom plăti cu toţii preţul războiului, al nebuniei preşedintelui Putin”, a conchis Kelemen Hunor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Unguroii se poziționează clar in poziția de capră față de Putin! 🤮

 2. Du-te ba la Budapesta, taci dreacu din gura aia!

  • Nu e nevoie sa plece nicaieri, ca si politicienii de etnie romana gandesc fix la fel. Ce baaa comisia lu’ peste, imi zici tu mie cate grade sa am in casa? Mie, dacului liber si neatarnat?!?

 3. Pretul gazului se stabileste la nivel european, ca e o piata interconectata, libera. Orice micsorare a consumului inseamna o micsorare a cererii, deci o micsorare a pretului, din moment ce oferta e fixa (maximul cat am reusit sa achizitionam si exploatam). Asa ca orice economie a nemtilor inseamna pret mai mic si pentru NOI. Si idem, orice economie a noastra inseamna pret mai mic si pentru ei.
  Acum fiecare poate incerca sa economiseasca cum poate. Cine consuma mult isi permite poate sa economiseasca mai mult. Cine consuma putin, va economisi mai putin. E chestie de solidaritate.
  Si nu va repeziti sa ii indemnati pe nemti sa mai inchida din industrie, ca sa economiseasca. Si produsele rezultate din industria nemtilor sunt vandute pe piata libera, iar lipsa lor inseamna pret mai mare. Castigi la mere si dai pe pere. Trebuie economisit cu cap.

 4. Sunt surprins de lipsa de intelegere, la acest nivel politic, al situatiei.
  Oare acesti stimati domni nu inteleg ca suntem importator net de energie electrica?
  Oare nu inteleg ca in momentul varfului de consum la iarna este foarte posibil sa ramanem fara curent daca nu ne asociem cu alte tari din UE?
  Pentru a ne asocia trebuie sa respectam ce sa decis in privinta reducerii consumului, ati inteles stimati demnitari?
  Dar la cata iresponsabilitate afiseaza acesti demnitari trebuie sa ne miram? Mai trebuie sa ne miram ca vor sa isi creasca indemnizatiile lor de demnitar? Credeti ca vor arata solidaritate fata de cei amariti? Vedeti-va de treaba ei sunt cinici!!!!

 5. Kelemen Bacsi ! Atâta poți atâta faci !!!

 6. Evident ca si asta isi ia lumina de la Viktor Orban, fiind tot un proxi al lui Putin.
  Doar ca o da cu manta, ca la hochei , ca sa sune a bascalie.

  Dar pica el Putin si o sa regrete si toate slugile lui.