G4Media.ro

Kelemen Hunor, apel către maghiari să participe la recensământ şi să-şi declare…

Foto: Gradul de urbanizare al României, potrivit datelor din 2011 (ultimul recensământ). Albastru: urban mare, portocaliu: intermediar, verde: rural / Sursa: Eurostat

Kelemen Hunor, apel către maghiari să participe la recensământ şi să-şi declare naţionalitatea

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a lansat luni un apel, de la Budapesta, către maghiari să participe la recensământul aflat în desfăşurare în România, spunând că, ‘dacă statul român îi vede pe maghiari ca o comunitate puternică, va avea o abordare diferită faţă de ei’, transmite agenția maghiară de presă MTI, citată de Rador.

Vorbind luni la postul public ungar M1, Kelemen a menţionat că, la referendumul de acum zece ani, 1.260.000 de respondenţi s-au declarat maghiari.

Rezultatele recensământului din acest an vor determina deciziile de politici publice faţă de comunităţile etnice pentru următorul deceniu, inclusiv în ce priveşte folosirea limbii materne, educaţia în limba maternă şi nivelul sprijinului de stat, a afirmat el.

‘Este extrem de important ca statul român să ne vadă ca o comunitate puternică, la fel cum este ca noi să ne vedem ca o comunitate puternică’, a subliniat liderul UDMR.

El le-a cerut maghiarilor să completeze chestionarul online până la data de 16 mai şi să răspundă la toate întrebările, inclusiv la cele privind identitatea etnică şi religioasă. (Foto: Gradul de urbanizare al României, potrivit datelor din 2011 (ultimul recensământ). Albastru: urban mare, portocaliu: intermediar, verde: rural / Sursa: Eurostat)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. nationalitatea lui kelemen si a etnicilor maghiari:
  victor orban!

 2. Nu mai hrăniți sclavii lui putin, nu va declarați maghiari!

 3. Da, nu de mult incurajau si alte minoritati sa se declare maghiari. Poate asa se explica de ce au primit voturi in Teleorman, 😉. Masinaria asta lucreaza de mult si este ignorata de politicienii roamani dar si de baietii care ar trebui sa aiba grija de Romania.

 4. Da, sa nu cumva sa se stinga filonul ungurimii iredentiste din Romania…

 5. ca sa le iasa numarul dorit, te crucesti prin ce sate oltenesti e plin de ‘unguri’.

 6. Conform hărții, în Dobrogea sunt mai multi maghiari decât în Banat.

 7. Hai ca va roaga Orban sa va inregistrati ca maghiari, eventual si oprimati de romani , sa poata sa vina sa va salveze!

  • Pai are nevoie de voturi, altfel nu mai pupa parlament si guvern. Vor intra la alte minoritati. Suntem singura tara care avem partid etnic.

 8. Mda, nu putea sa transmita decat de la Budapesta.
  Apai incurajez toti romanii din Harcov si Mures sa participe la recensamant. Tinerii sa-si ajute bunicii si parintii. Nu de alta, dar de politici publice pentru romanii din aceste zone nu am auzit.

 9. In primul rand nu ar trebui acceptată dubla cetățenie in romania.ori ești maghiar și votezi in Ungaria,ori ești român și nu mai ai nici o treabă cu Ungaria.

 10. Au plecat la Ungaria sau in alte tari UE votantii dvs. Nu mai au ce sa declare la referendum pentru ca absenteaza din tara.