G4Media.ro

Kelemen Hunor anunță că proiectul legii offshore ar putea fi gata vineri,…

Imagine: Captură Youtube

Kelemen Hunor anunță că proiectul legii offshore ar putea fi gata vineri, iar exploatarea ar putea începe în 2026

Liderii coaliţiei de guvernare ar putea cădea de acord cel mai probabil vineri asupra proiectului legii offshore, care va merge în Parlament, a anunţat vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR.

„Am discutat şi astăzi despre legea offshore. Se întoarce Popescu (ministrul Energiei – n.r.) din Israel şi vom semna, liderii coaliţiei, probabil vineri şi depunem proiectul de lege. Merge proiectul de lege în Parlament. (…) Nu e vorba de estimări. Dacă noi am fi făcut o lege ca lumea în 2017, atunci probabil că în 2023-2024 puteam să începem exploatarea”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV.

El a adăugat că, pentru offshore, 2026 este termenul realist şi a atras atenţia asupra faptului că, după adoptarea legii, trebuie atraşi investitori.

„Până în 2026, noi mai trebuie să rezolvăm o grămadă de probleme de infrastructură, trebuie să rezolvăm consumul intern, dacă vrem într-adevăr să avem şi produse cu valoare adăugată, industria petrochimică. Trebuie gândit ce investitori vom mai atrage în această perioadă, de până în 2025 – 2026, fiindcă această cantitate, dacă nu ai unde să foloseşti în interiorul României, sigur că vinzi pe bursă. Vorbim de Azomureş, de alte locaţii. Deci, din acest punct de vedere, dacă noi am adoptat proiectul de lege şi vom face în această sesiune parlamentară, atunci urmează un alt pas – să găsim investitori, fiindcă ai o petrochimie, ai o fabrică de îngrăşăminte, care sunt energofage şi gazele sunt de bază. Atunci, sigur că produci altceva, ai produse cu care mergi la export, mergi pe piaţa internă şi investiţia poate fi amortizată mult mai repede. Doar pe consumul casnic nu merge, trebuie să o spunem foarte clar. Plus că până în 2026 trebuie să extindem şi reţeaua de gaze”, a explicat vicepremierul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură Youtube

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Legea „săptămâna viitoare” devine legea ” vineri”!

    • Mai dureaza pana sa ajunga la „maine”. Iar de la „maine” la „azi” este cale lunga.
      Bine, puteau la fel de bine sa spuna ” Azi, azi o dam!” pe un ton agitat si cateva gesturi ADHD-iste.
      Doar nu au fost niciodata taxati pentru procrastinare.
      Fara legatura cu subiectul. L-ati vazut pe Ciuca spunand ca-l costa un plin la benzina 4000 de lei? Asta dupa gafa in care a confundat kwh cu metri cubi in momentul in care a anuntat ce se schimba in privinta compensarii? Va dati seama ce lege ar iesi?
      Probabil Dancica si Florin se simt razbunati. Si noi care am crezut atata timp ca mai rau de atat nu se poate…

    • Asta e ca șu în filmul românesc „Morgen”.

  2. unul spune ca deja exploatam din aceasta primavara, altul spune ca peste 5 ani
    cred ca ne punem piedica singuri dar dam vina pe altii ca nu ne lasa sa ne dezvoltam

    • Se exploateaza de la mica adancime de catre americani. Incepand din iulie vor fi 1 mld mc anual.

  3. Nu marți la anu. Vineri. Bravo!

  4. Bozzgorii lui Putler din Romania au ajuns sa ne blocheze exploatarea gazelor la noi in tara!

  5. Prosteala! Nu vom vedea niciun gaz din Neptun!

  6. Pentru prietenii prietenului lui putin orice zi de intarzere la independenta de resursele de petrol si gaze rusesti conteaza…

    • Toată lumea e cu ochii pe gaze, dar adevărata batalie o sa fie pe eolienele montate pe mare. Marea neagra are un potențial de 93GW.

  7. Daca va fi ca la autostrazi, va fi 2046.

  8. … se intoarce popescu din israel …

  9. INTR-o vineri ca sa nu se supere Putin.

  10. Drulaul se va umfla in pene ca a impulsionat lucrurile prin latraturile lui, parca vad cum se va activa propaganda pluserista 😂

  11. Turcii extrag deja ! Ei nu s-au scremut atat ….,puteam extrage si noi azi daca politicul nu jua ”ping-pong” atata vreme cu legea asta !!!!

    • nu se vor extrage aceste gaze decit in momentul in care tehnologia evita desfasurarea de conducte submarine la mare adincime acolo unde apa marii negre , din zona noastra , este sulfuroasa . lasati prosteala deoparte .

  12. nu se vor extrage aceste gaze decit in momentul in care tehnologia evita desfasurarea de conducte submarine la mare adincime acolo unde apa marii negre , din zona noastra , este sulfuroasa . lasati prosteala deoparte .

  13. „o lege bună înseamnă” o lege bună pentru rechinii din afacerile petroliere?

  14. in ce calitate anunta lacheul lui orban asta,

    l-a intrebat cineva?

  15. Incredibil cum vorbește trădătorul ăsta nerușinat cu păsare disimulată despre un proiect care avansează securitatea energetică a României cît timp agenda lui de lacheu al lui Viktor Orban și Putin e să submineze dezvoltarea României cu orice preț.

    Te întrebi de ce mai e UDMR la guvernare în acest al 12-lea ceas de gravitate al securității României. Și îți dai seama că pentru inșii care îi controlează pe Iohannis și Ciolacu e mai important să asigure condițiile pentru furt din banii noștri decît să facă o coaliție de uniune națională înlocuind UDMR cu USR la guvernare. Vai de viitorul nostru în țara asta blestemată să fie condusă de lichele submediocre.

  16. Dar despre cifre nu vorbește nimeni, cât vor fi redevențele, cât sant în alte țări din Europa, Asia…