G4Media.ro

Kazahstan continuă să sfideze Rusia, refuzând să-l expulzeze pe ambasadorul Ucrainei

Sursa foto: Wikipedia - Flickr / Ken and Nyetta

Kazahstan continuă să sfideze Rusia, refuzând să-l expulzeze pe ambasadorul Ucrainei

Ambasadorul Kazahstanului Yermek Kosherbaev a fost chemat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a spus că evoluția situației din jurul ambasadorului ucrainean în Kazahstan, Petr Vrublevsky, este categoric inacceptabilă, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, conform interfax.ru.

Potrivit comentariilor Zakharova postate marți pe site-ul Ministerului rus de Externe, Moscova se așteaptă ca partea kazahă „va lua măsuri pentru expulzarea finală rapidă” a lui Vrublevsky.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a protestat în privința ambasadorului Ucrainei privind declarațiile pe care acesta le-a făcut în 21 august într-un interviu acordat unui blogger kazah. Presa a distribuit un fragment din interviul lui Vrublevsky cu bloggerul Dias Kuzairov, în care ambasadorul și-a permis observații dure la adresa rușilor.

La începutul lunii septembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe kazah, Aibek Smadiyarov, a declarat că Vrublevski și-ar fi cerut scuze pentru remarcile sale.

Ulterior, presa rusă, citând o sursă, a relatat că Vrublevsky a fost expulzat din Kazahstan la cererea autorităților, dar această informație a fost dezmințită de Ministerul de Externe din Kazhstan.

Pe 12 septembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe kazah Aibek Smadiyarov a declarat că Kazahstanul nu a depus nicio cerere pentru expulzarea lui Vrublevsky, diplomatul fiind în vacanță.

Partea rusă a cerut deja expulzarea lui Vrublevsky, dar până în prezent oficialii de la Astana nu au răspuns favorabil.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. S-a cam săturat Lumea de Rusia Betivă.
    Rusia tara de hoți si amărâți merită sa fie pusă acolo unde ii este locul . .

  2. adica rusia cere altei tari sa expulzeze un diplomat deoarece nu e de acord cu ce spune diplomatul? si se asteapta sa ca cineva sa asculte de rusia? de ce?

  3. De ce trebuie să asculte Kazahstan de Rusia? Pentru că Rusia este neisprăvită şi beţivă, cum s-a spus.