G4Media.ro

Kamala Harris și Emmanuel Macron pledează pentru o „strânsă cooperare” în fața…

Kamala Harris și Emmanuel Macron pledează pentru o „strânsă cooperare” în fața COVID-19 și schimbărilor climatice/ Președintele Franței s-a declarat mulțumit, în engleză, de această primă discuție

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au pledat luni, în cursul unei discuţii telefonice, pentru „o strânsă cooperare bilaterală şi multilaterală” în faţa pandemiei de COVID-19 şi a schimbărilor climatice, potrivit unui comunicat al vicepreşedinţiei americane, citat de AFP, transmite Agerpres.

Cu prilejul acestui prim schimb de opinii, vicepreşedinta americană şi preşedintele francez „au convenit asupra necesităţii unei strânse cooperări bilaterale şi multilaterale pentru a face faţă COVID-19, schimbărilor climatice şi pentru a sprijini democraţia acasă şi în întreaga lume”, a indicat documentul.

În timpul discuţiei, Kamala Harris şi-a mai exprimat angajamentul de „a revitaliza alianţa transatlantică”, a precizat comunicatul.

„Ei au discutat, de asemenea, despre numeroasele provocări regionale, în special din Orientul Mijlociu şi Africa, şi despre necesitatea de a le face faţă împreună”, a continuat textul.

Pe de altă parte, vicepreşedinta SUA „i-a mulţumit preşedintelui Macron pentru leadership-ul în privinţa egalităţii de gen şi pentru contribuţia Franţei la roverul NASA Perseverance Mars 2020”.

Într-un mesaj pe Twitter în engleză, şeful statului francez s-a declarat „mulţumit de această primă discuţie”.

„Să facem progrese împreună legate de toate provocările cu care ne confruntăm: climat, egalitate de gen, crize regionale şi cooperarea noastră spaţială cu (sperăm) un nou pas joi, odată cu aterizarea lui Perseverance pe Marte”, a scris pe Twitter preşedintele francez.

După şapte luni de călătorie, roverul Perseverance al NASA va încerca să aterizeze pe Marte joi, o manevră extrem de periculoasă care va marca începutul unei căutări de mai mulţi ani a unor urme vechi de viaţă.

sursa foto: Facebook\ Vice President Kamala Harris

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Schimbarea climatica, fundamentul comuniștilor actuali!

  • traiesti pe alta planeta

  • Da, ne vor pe toți „saraki” cică sa nu le conusm noi resursele, de parca le-au moștenit din tata în fiu. Tovarășul Bill deja clamează sute de „melearde” anual doar sa le satisfacă lor fanteziile „climatice”. Prosti or fi aia care-i mai baga în seama.

  • In engleza, DA.

   Dra in franceza / chineza ?

 2. Da, ne vor pe toți „saraki” cică sa nu le conusm noi resursele, de parca le-au moștenit din tata în fiu. Tovarășul Bill deja clamează sute de „melearde” anual doar sa le satisfacă lor fanteziile „climatice”. Prosti or fi aia care-i mai baga în seama.

 3. In engleza, DA.

  Dra in franceza / chineza ?