G4Media.ro

Junii din Brașov le cer jurnaliștilor să nu mai publice detalii legate…

Sursa foto: Bună Ziua Brașov

Junii din Brașov le cer jurnaliștilor să nu mai publice detalii legate de deconturile acțiunilor lor: ”Închirierea unui cal costă 500 – 800 lei, dar se poate ajunge şi la această cifră în euro”

Reprezentanţii Asociaţiei „Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi”, care organizează Parada Junilor din 1 mai, au reclamat marți, într-o conferinţă de presă, că preţul de închiriere a cailor a crescut foarte mult. Iar o parte din vină o poartă jurnaliștii, care prezintă datele financiare ale acțiunilor, scrie Bună Ziua Brașov.

Unul dintre reprezentanţii asociaţiei, Şerban Şovăială, a declarat că un motiv pentru aceste creşteri ar fi că presa a prezentat cheltuielile defalcate pentru parada junilor, aşa cum au fost aprobate de Consiliul Local Braşov, iar proprietarii de cai au aflat care sunt tarifele şi au crescut preţurile. El a mai spus că, „închirierea unui cal costă 500 – 800 lei, dar se poate ajunge şi la această cifră în euro”.

În aceste condiţii, el le-a recomandat puţinilor jurnalişti prezenţi la conferinţa de presă să nu mai publice sumele defalcate pentru Parada Junilor şi doar totalul alocat pentru evenimentele din Duminica Tomii.

Pentru  parada călare din cadrul „Sărbătorii Junilor” din acest an, Consiliul Local Brașov a aprobat un buget de 172.000 de lei (câte 800 de lei pentru fiecare dintre cei 215 călăreţi).

Sursa foto: Bună Ziua Brașov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Pe stilul PSD .. ce va fu$# grija :)) dar romanasul tot psd aur sau pnl va vota ca atat poate !

 2. Așadar, după ce se ascunde originea evenimentului, din motiv că nu cadrează cu istoria oficială romanțată, acum să se ascundă și cheltuielile?!
  Și de ce finanțează primăria Brașov un astfel de eveniment?! Dacă e așa tradiție mare, de ce are nevoie de finanțare publică?!

  • @Robert – Daca stii tu vreo alta orgine la traditia asta, lumineaza-ne si pe noi, nu ne lasa asa. Dar sa nu ne iei cu imperiul austro-ungar ca nu tine… traditia are radacini mult mai vechi, precrestine.

  • Este o traditie locala frumoasa pe care brasovenii, mai ales cei vechi o iubesc. Are o anvergura mare si pentru ca nu are nimic comercial in spate care sa aduca venituri – vezi Oktoberfest sau Untold – este normal sa fie sponsorizat si/de Primarie. Acum cererea junilor este cam copilareasca pentru ca cheltuielile din bugetul local trebuie sa fie transparente. Daca intr-adevar sumele incep sa fie o problema pentru bugetul acestui eveniment sau pentru bugetul Primariei, poate ar fi interesant ca antreprenorii din Brasov sa sponsorizeze inchirierea cailor cu posibilitatea de a primi reclama gratuita pe timpul paradei.

  • Domnule Șovăială,din moment ce evenimentul este finanțat din banii mei,am dreptul să știu pe ce sunt cheltuiți!Presa își face datoria!

  • Pentru simplul motiv că junii nu au cai. Tradiția are legătură cu Brașovul și cred că multe tradiții au dispărut din lipsă de promovare/finanțare, etc. Vrem să vedem „o reclamă” pentru Brașov dar finanțarea să o facă junii din veniturile personale?🤔 sau să devină „pedestrași”???? Sau să dispară obiceiul daca nu au bani sau nu găsesc finanțatori privați? Este o tradiție care nu are potențial financiar că Valentine’s dat, etc. DACĂ STATUL ( administrația) nu finanțează…CINE vrea tradiție și NU DOAR profit???🤔

 3. nu inteleg, astia nu au caii lor? se duc si inchiriaza cai de la altii? pai care mai e faza? banii de la stat se dau pentru fiecare calaret, 800 de lei, treaba lor de unde iau caii. daca nu au cai, ghinion. data viitoare sa vina cu caii personali. ei voiau sa dea 100 de lei pe un cal inchiriat si sa bage in buzunar restul de 700, probabil. acum nu le mai ramane nici de o bere :)))))

  • De mult nu mai au caii lor. Eu cred ca nu mai are nimeni, decat poate vreun june mai bogat care are vreo ferma pe la periferia orasului. Pe vremea comunisitilor multi cai veneau de la unitati militare si nu cred ca se platea ceva. Acum normal trebuie platit.

  • Ești brașovean? Unde vrei să-l crească ca TU să-ți faci poze???🤔

 4. Sa nu mai dea Bani pentru cai ci doar pentru întreținerea haransamentelor acestora, pentru muzica ce va canta la fiecare grup,câte 2 baloti lucerna sau fan pentru cai și se vor sui calare doar adevărații juni, în anii când primeau caii de la armată nu mai carâia nimeni, acuma toți au cai exact cum se spune și în presa 500-800 euro dacă sunt 50%din procentaj care mai au norocul și la 250 epuroi! Toți se plâng, toți se vaita dar dacă nu mai da primăria, normal. Ca 800 lei plus o zii de munca sunt 200 euro, sa mai pui încă atâta din economii nu i mult! Tot junii. Au făcut preturile ca mulți lucrează prin străinătate, alții sunt Foști. Politicieni, avocați, își permit, sa fie ajutați cu fonduri pentru cai numai Junii. TINERI ȘI atunci sa vedem cine mai comentează!am dreptate, sau mint cu ceva? Doamne ajută!

 5. Jaf din banul public. Dați câte 800 de lei la fiecare ploscar în condițiile în care asta înseamnă 70% dintr-un salariu minim pe economie. Și pentru ce? Pentru că se plimbă cu transportul bălegos?