G4Media.ro

Jumătate din voturile pentru partidul pro-prezidențial Rusia Unită în alegerile pentru Duma…

Jumătate din voturile pentru partidul pro-prezidențial Rusia Unită în alegerile pentru Duma de Stat “au fost măsluite” – observatori independenți

O analiză a unor statisticieni independenți a ajuns la concluzia că jumătate din voturile cu care Edinaya Rossya (ER) – partidul care-l sprijină pe președintele Vladimir Putin – a obținut o super-majoritate de 324 de mandate din 450 în camera inferioară a Parlamentului au fost probabil frauduloase.

Opoziția din Rusia a acuzat o fraudă electorală masivă fără precedent, iar videoclipurile au inundat rețelele sociale în timpul votului, arătând aparent umplerea urnelor cu voturi false. S-au ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la o întârziere semnificativă în publicarea rezultatelor votului online în capitala Moscova, care în cele din urmă a revizuit procentele acordate opoziției la votul în persoană.

Cunoscutul fizician Sergei Shpilkin, care a devenit bine-cunoscut pentru analiza datelor post-electorale a posibilelor fraude, a estimat marți că sprijinul real acordat Rusiei Unite a fost de aproximativ 31-33%, în timp ce prezența efectivă la vot la nivel național a fost probabil de 38%. Aceasta se compară cu rezultatele oficiale care au dat ER 50% la o participare oficială de 52% – ceea ce sugerează că aproximativ 14 milioane din voturile oficiale ale Rusiei Unite au fost frauduloase.

ER a câștigat 125 de mandate din 225 la votul proporțional de listă și 199 din 225 la votul majoritar uninominal, un total de 324, în scădere față de numărul record de 343 obținut la alegerile din 2016.

Concluzia statisticienilor se bazează pe analiza rezultatelor din cele 97.000 de secții de votare individuale ale Rusiei pentru a găsi anomalii și valori anormale care indică o posibilă falsificare. Statisticienii s-au concentrat pe un eșantion de secții de votare care au înregistrat o participare ridicată și cote de vot ridicate pentru ER – o corelație puternică care sugerează măsluirea urnelor de vot.

Deoarece se bănuiește că falsificarea nu a avut loc în fiecare secție de votare, Shpilkin a fost capabil să identifice nivelul “de bază” de susținere pentru ER și gradul participarea la aceste secții “corecte”. Acest lucru a fost apoi comparat cu valorile excesiv de ridicate la secțiile de votare care prezintă o participare ridicată și voturi pro-Kremlin puternice pentru a estima numărul de voturi care au fost probabil falsificate la scară națională.

Sondajele de opinie dinaintea alegerilor au arătat că sprijinul la nivel național pentru partidul de guvernământ a fost la cote minime istorice de sub 30%.

Alți statisticieni independenți și observatori electorali au ajuns la concluzii similare în urma votului, pe care opoziția l-a numit unul dintre cele mai frauduloase din istoria Rusiei.

Alexei Kouprianov, biolog și analist statistic, a estimat, de asemenea, că sprijinul real pentru ER a fost de aproximativ 30%, nu de 50% înregistrat în rezultatele oficiale.

Analiza arată că nivelul de falsificare în 2021 a fost enorm”, a scris el pe Facebook. “Se vede clar din secțiile de votare corecte că sprijinul pentru ER este în scădere și că Partidul Comunist crește”. Comuniștii s-au clasat pe locul doi cu aproape 19%, potrivit rezultatelor oficiale.

Organizația de monitorizare a alegerilor Golos, căreia i sa interzis să observe scrutinul cu puțin timp înainte de vot, a estimat, de asemenea, că aproximativ o treime din voturile oficiale erau frauduloase – o cifră care ar însemna că jumătate sau mai mult din voturile Rusiei Unite sunt măsluite.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a salutat “competitivitatea, transparența și onestitatea” alegerilor, afirmând că este clar că “Rusia Unită este principala preferință a alegătorilor”.

sursa: Moscow Times, AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Lol. Din ciclul cum sa alergi singur si sa iesi pe locul 2. Desi nu avea cine sa ii ameninte au furat si asa. Banuiesc ca e reflex deja. Oare se fura si intre ei toata ziua? 😂😂😂😂