G4Media.ro

Judecătorii Curții Supreme sunt convocați joi în Adunarea Generală să sesizeze CCR…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Judecătorii Curții Supreme sunt convocați joi în Adunarea Generală să sesizeze CCR pe legea pensiilor speciale și pe interdicția cumulului pensiei cu salariul

Judecătorii Curții Supreme sunt convocați joi în Adunarea Generală să sesizeze CCR pe legea pensiilor speciale și pe interdicția cumulului pensiei cu salariul, arată un document consultat de G4Media.

Convocarea a fost făcută de Corina Corbu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând cu ora 13:00. În document se arată:

”(…) La data de 29 iunie 2023, ora 13:00, judecătorii instanței supreme sunt convocați în sistem de videoconferință pentru constituirea în secții unite în vederea exercitării atribuției pentru:

1. Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind codul fiscal;

2. Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare”. 

Context

Proiectul de reformă a pensiilor speciale, adoptat miercuri de Senat, aduce câteva modificări de fațadă ale acestei legi, astfel încât pensiile respective rămân neatinse vreme de câțiva ani și nici vârsta de pensionare nu va fi afectată o vreme, arată Economedia.

În plus, au fost introduse anumite excepții de la cumulul pensiei cu salariul.

Deputatul USR Oana Ţoiu a atras atenția miercuri că în comisie, în Camera Deputaţior, s-au introdus la legea cumulului pensie-salariu excepţii şi pentru BNR, ANRE, ANCOM, ”locurile unde salarii de 11.000 de euro lunar se cumulează cu pensii adesea speciale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Normal! Și în regim de extremă urgență!

  2. Conflictul de interese se invata in la facultatea de drept. Dar cand esti doar un parazit pentru societatea pe care ar trebui sa o protejezi, te faci ca nu vezi acest principiu fundamental in drept. Niste mafioti, asta sunt.

    • Bravo

    • Asa o fi cum zici, dar e conflict de interese si cand Parchetul se presupune ca isi ancheteaza procurorii pentru abuzuri? Sau inainte, cand o facea o sectie din cadrul DNA in locul Sectiei Speciale?

      Acolo ne facem ca ploua, banuiesc. #rezid

  3. Hotiiii baaaa!