G4Media.ro

Joe Biden susţine accelerarea vaccinării, iar profesorii să aibă prioritate / Președintele…

Joe Biden susţine accelerarea vaccinării, iar profesorii să aibă prioritate / Președintele SUA estimează că toţi americanii care doresc să se vaccineze o vor putea face până la finalul lunii iulie

Preşedintele american Joe Biden s-a angajat marţi, în prima sa deplasare oficială de la învestirea sa la Casa Albă, să accelereze programul de vaccinare anti-COVID-19 din SUA şi a spus că profesorii ar trebui să aibă prioritate la vaccinare, pentru a permite deschiderea şcolilor pe o scară mai largă, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Cred că ar trebui să-i vaccinăm pe profesori, trebuie să-i punem mai sus pe lista de priorităţi”, a afirmat Biden într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul american la Milwaukee (Wisconsin, nordul SUA), difuzată în direct pe CNN.

El a menţionat că în SUA statele şi nu autorităţile federale sunt cele care stabilesc ordinea la vaccinare.

Potrivit lui Biden, toţi americanii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie, când administraţia sa va asigura un stoc de „600 de milioane de doze”, suficient pentru inocularea tuturor americanilor.

Un alt punct fierbinte de pe agenda lui Biden în primul său turneu de după inaugurare, care continuă miercuri în Michigan, constă în promovarea pachetului de susţinere a economiei post-COVID, în valoare de 1900 de miliarde de dolari, căruia mare parte din republicanii din Congres continuă să i se opună.

Din 1988, Wisconsin a susţinut candidaţi democraţi la preşedinţie, pentru ca în 2016 să-l susţină pe Donald Trump, învins la limită de Biden în acest stat la scrutinul din noiembrie anul trecut, notează Reuters.

Preşedintele democrat vrea ca legislativul să adopte în cursul următoarelor săptămâni proiectul de lege vizând salvarea economiei după coronavirus, astfel ca americanii să-şi poată primi „stimulentul” de 1.400 de dolari prevăzut de acesta şi să poată majora alocaţiile de şomaj.

El a insistat, în Milwaukee, că planul de salvare a economiei va permite crearea a „7 milioane de locuri de muncă în 2021”.

„69% dintre americani îmi susţin planul! Ţara nu este atât de divizată cum se spune”, a adăugat şeful statului.

Biden a mărturisit pe de altă parte că s-a „săturat” să vorbească despre Trump, despre care a spus că a fost „singurul subiect de ştiri din ultimii patru ani”. „În următorii patru ani vreau să mă asigur că principalul subiect este poporul american. M-am săturat să vorbesc despre Trump. S-a dus”, a declarat el.

Joe Biden a apreciat totodată că o „revenire la normal”, în urma pandemiei, s-ar putea produce înainte de sfârşitul acestui an.

„Până la Crăciun, vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea de astăzi”, a răspuns prudent liderul de la Casa Albă la o întrebare din public.

Pe agenda preşedintelui american se află de asemenea măsurile împotriva schimbărilor climatice şi pentru combaterea inegalităţilor rasiale.

Sursa foto: President Joe Biden / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si eu sustin. Sa fie bine sa nu fie rau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.