G4Media.ro

Joe Biden promite că va semna o serie de ordine executive chiar…

Joe Biden promite că va semna o serie de ordine executive chiar de miercuri, din prima sa zi de mandat

Joe Biden s-a angajat să semneze o serie de ordine executive încă din prima zi a peședinției sale. În același timp,  forţele de ordine se mobilizează în Statele Unite în vederea prevenirii oricăror incidente violente cu prilejul ceremoniei de învestire a preşedintelui american, de miercuri, 20 ianuarie, relatează Agerpres.

Schimbările climatice, pandemia, criza economică, nedreptăţile rasiale şi sociale din Statele Unite „sunt toate crize ce necesită acţiuni urgente”, a declarat sâmbătă viitorul său şef de cabinet al liderului de la Casa Albă, Ron Klain, probleme pentru care Joe Biden vrea să acţioneze rapid „pentru a restabili locul Americii în lume”.

„Preşedintele ales Biden va acţiona nu doar pentru a repara cele mai grave daune ale administraţiei Trump, ci şi pentru a permite ţării să avanseze”, a comentat el, citând în special intenţia acestuia de a reduce SUA în acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Între-timp au fost puse în aplicare măsuri masive de securitate la Washington, dar şi în capitalele mai multor state de teama violenţelor ce ar putea fi provocate de susţinători ai preşedintelui Donald Trump în ziua inaugurării.

Provocările cu care se va confrunta Joe Biden sunt numeroase, SUA apropiindu-se de pragul de 400.000 de decese cauzate de COVID-19, epidemie a cărei extindere pare să fi scăpat de sub control, cu peste un milion de noi cazuri noi pe săptămână.

Economia americană a fost grav afectată de pandemie, 10 milioane de locuri de muncă fiind pierdute de la debutul acesteia.

Preşedintele ales Joe Biden a anunţat săptămâna aceasta un nou plan de 1,9 trilioane de dolari care ar trebui să scoată SUA din cea mai gravă criză după cea din anii 1930 şi care va fi urmat în următoarele săptămâni de un plan de investiţii destinate relansării economiei.

Alocaţii pentru familii, fonduri pentru redeschiderea şcolilor, bani pentru accelerarea realizării de teste şi vaccinării, lichidităţi pentru întreprinderile mici sau chiar mai mult ajutor alimentar: măsurile trebuie să răspundă situaţiei de urgenţă şi să împiedice ţara să continue să se scufunde în criză.

Totodată, preşedintele ales intenţionează să extindă moratoriul privind evacuările şi executările silite, impus în contextul pandemiei.

Pentru a accelera imunizarea americanilor, viitorul lider de la Casa Albă se bazează pe centre locale de vaccinare, o cooperare consolidată între guvernul federal şi state şi mai multe campanii de promovare a prevenţiei.

Cel de-al 46-lea preşedinte al SUA va emite un ordin prin care va fi obligatorie purtarea de măşti în spaţii şi zone dependente de statul federal, precum şi în călătoriile între state. O altă măsură ce figurează printre cele douăsprezece ordine executive anunţate este cea de ridicare a interdicţiei de intrare în SUA pentru cetăţeni din mai multe ţări, în principal cu majoritare musulmană, promulgată la doar câteva zile după ce Donald Trump a preluat funcţia de preşedinte în ianuarie 2017.

Recurgerea la ordine executive îi permite noului şef al statului să evite Congresul şi, în special, Senatul, care ar putea fi nevoit să se dedice procedurii de destituire a lui Donald Trump.

Sursa Foto: Facebook/ Joe Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cineva care chiar munceste la Casa Alba? Ce noutate pentru America.

  N-o sa stea jumatate din presedintie la golf, ca Trump?

  • Catre @Vladimir. Nu. Joe Biden o sa stea jumate din presedentie, din 2023 pana in 2025, intr-un sicriu pe motiv de varsta. Iar intre 2021 si 2023 o sa stea la Casa Alba facand doar prostii.

 2. Au si americanii OUG-urile lor ! :)))))))

 3. If You Need All This To Protect Your Inauguration from the People (20000+ soldiers) Maybe the People Didn’t F***ing Elect You!” – DC Worker Shows Video of Military Checkpoints in City .

  • Not from the people but from violent Trump cultists who are unwilling to accept democratic election results.

   It’s like that *just* happened last week, not a hypothetical event.
   So maybe you want to have an excess of caution after the Confederate flag flies through your nation’s Capitol, senators generally don’t appreciate being hunted down while hearing ‘Hang Mike Pence’ in the background.

   Anyway cultists are unrecoverable.
   This is for rational people that would rather not see another civil war break out.

 4. Dacă mai apucă bătrânul Biden miercuri. Să nu cumva să stea miercuri, data de 20.01.2021, ascuns prin ceva buncăre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.